#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Контрапротест со стотина луѓе (фото)
сабота 12 мај, 2012 во 18:57 | Објавено во Македонија од Здраво
Фашистички поздрави со крената рака нагоре и скендирање „чиста Македонија“! Стотина млади, претежно малолетни лица, денеска протестираа пред Владата против ширењето на радикалниот ислам во земјата.
Денешниот протест беше замислено да биде контрапротест на оној вчерашниот на Албанците.
Малолетниците беа со прикриени лица со маички, марами или со капи и не даваа новинарите да ги снимаат. Немаше ниту транспаренти, освен по некоe македонско знаме.
„Како што тие што ги штитат убијците може да се организираат, може и ние да се организираме, зашто утре може да бидат наши деца, утре може и ние да бидеме, значи тоа беа млади луѓе.“, изјави еден од ретките полнолетни кои беа присутни.

извор
Какви дебили ни се новинариве, чудо едно.
Од друга страна, позитивно ме изненади текстот на Без Пардон (за прв пат).

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
PurplePuma Ninja69,

Разбирам огорченост, но додека не излегуваме на избори и додека правиме неважечки ливчиња, даваме плус место на другите. Треба масовно да се излага, треба да се учествува во политичките партии, да се дејствува внатре, а не само немо од страна да гледаме и после друг да ни е крив. Мора свеста на Македонецот да се покрене и да учествува во политичките процеси. Апатијата е дело на оние кои сакаат лесна фотеља.

Се надевам дека нема да ми се наљутите во сугестијата.
Не се лутам , ама колкува омраза имам према политиката само заради 2 политички партии од Македонија ... Јасен ми е целито концепт на гласање, избирање, партии и остало , ама преку долниов ми дојде како сегашниве партии го презентираат тоа.

Ама мојот глас не можам да го дадам на ниедна сегашна партија во МК , ниедна не вреди за да го добие мојот глас и доверба. Затоа на следните избори одам со Џенгис.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не се лутам , ама колкува омраза имам према политиката само заради 2 политички партии од Македонија ... Јасен ми е целито концепт на гласање, избирање, партии и остало , ама преку долниов ми дојде како сегашниве партии го презентираат тоа.

Ама мојот глас не можам да го дадам на ниедна сегашна партија во МК , ниедна не вреди за да го добие мојот глас и доверба. Затоа на следните избори одам со Џенгис.
Зарем само 2 партии има на избори? Но ете зошто добиваат само 2 партии, самиот си кажа....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Зарем само 2 партии има на избори? Но ете зошто добиваат само 2 партии, самиот си кажа....
Нема две партии, ама останатите 30 партии се во предизборни коалции со двете најголеми, така да исто ко да има две.

Член од
7 мај 2012
Мислења
87
Поени од реакции
114
Контрапротест со стотина луѓе (фото)
сабота 12 мај, 2012 во 18:57 | Објавено во Македонија од Здраво
Фашистички поздрави со крената рака нагоре и скендирање „чиста Македонија“! Стотина млади, претежно малолетни лица, денеска протестираа пред Владата против ширењето на радикалниот ислам во земјата.
Денешниот протест беше замислено да биде контрапротест на оној вчерашниот на Албанците.
Малолетниците беа со прикриени лица со маички, марами или со капи и не даваа новинарите да ги снимаат. Немаше ниту транспаренти, освен по некоe македонско знаме.
„Како што тие што ги штитат убијците може да се организираат, може и ние да се организираме, зашто утре може да бидат наши деца, утре може и ние да бидеме, значи тоа беа млади луѓе.“, изјави еден од ретките полнолетни кои беа присутни.

извор
Какви дебили ни се новинариве, чудо едно.
Од друга страна, позитивно ме изненади текстот на Без Пардон (за прв пат).
позитивен впечаток - децава си го носат државното знаме... а на вчерашните протести не видов македонско ДРЖАВНО знаме.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
PurplePuma Ninja69,

Разбирам огорченост, но додека не излегуваме на избори и додека правиме неважечки ливчиња, даваме плус место на другите. Треба масовно да се излага, треба да се учествува во политичките партии, да се дејствува внатре, а не само немо од страна да гледаме и после друг да ни е крив. Мора свеста на Македонецот да се покрене и да учествува во политичките процеси. Апатијата е дело на оние кои сакаат лесна фотеља.

Се надевам дека нема да ми се наљутите во сугестијата.

Ни најмалку. Член сум на партија.
Но после моронските коњи, ангели и огради немам намера такво нешто да изгласам (освен ако не променат нешто наредниве 3 години).
А за друга опција немам намера да гласам. Та бетер.
Сигурно ќе излезам на гласање, не сакам некој во мое име да гласа.
И ќе гласам за Леандра, да знаеш.
--- надополнето: 12 мај 2012 во 19:18 ---

Ама мојот глас не можам да го дадам на ниедна сегашна партија во МК , ниедна не вреди за да го добие мојот глас и доверба. Затоа на следните избори одам со Леандра.
Ако Кајгана гласа така, има да ги здрмаме овие горе ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
И тебе ли те прелажа лицемерниот?:facepalm:
Мхм. Ќе се каам до крајот на животот. :facepalm:
Али тогаш прв пат гласав, па алтруизам во мене пиштеше, желба за соживот...
Сега сама на себе си викам кога ќе се сетам - triple facepalm.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Курс по Хирошима, односно целосна војна против радикалниот Ислам и овде ја имате целата презентација

"До сега сфативме дека нема умерен Ислам. Затоа време е САД јасно да ги нагласи своите намери Оваа варварска идеологија повеќе нема да биде толерирана. Исламот мора да се промени или ние ќе го олесниме неговото самоуништување, " порачал Дули, минатата година за време на едно предавање.

БИГ ЛАЈК!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
ТРЕБА ДА СЕ ОДИ И ДА СЕ ПРОТЕСТИРА ПРЕД ЗДРУЖЕНИЕ НА НОВИНАРИ НА МАКЕДОНИЈА!
А нееее тогаш одма кај Роберт во емисија ќе отидат и ќе има дебата како им се врши притисок и нивната ценета професија е маргинализирана, како седмата сила во ова општество доживува крахирање.

Инаку кога веќе спомeнавте гласање јас на наредни избори гласам за мојот човек Charlie Sheen и неговиот слоган
Going out and getting absolutely Charlie Sheened

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Е за кој друг треба да заокружам коа знам дека и тие немат никакви шанси ..и пази за Македонија збореме , според мене сите до една се исти , до сега ниедна не ме убедила во спротивно ..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Е за кој друг треба да заокружам коа знам дека и тие немат никакви шанси ..и пази за Македонија збореме , според мене сите до една се исти , до сега ниедна не ме убедила во спротивно ..
Сите се исти во сите држави. Само не сме навикнати уште на повеќе партиски систем очигледно. :)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Сите се исти во сите држави. Само не сме навикнати уште на повеќе партиски систем очигледно. :)
Ја не сфаќам како можеш да ги бранеш сегашните партии ?!
Ја не сум против системот , против партиите сум , против луѓето кои го осакатија овој народ кои молат ко курви за гласови пред избори за кога ќе бидат изгласани да ги ебат и државните пари и народот !!

Немам проблем со повеќепартиски систем , имам проблем со сегашните гомна !!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Почна Еднооки, може ќе има некој ремет. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom