Спорот со Грција - коментари од Срби

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
абе и јас не ги мразам србите
ама ич не ги сакам (ако сум четврт србин- се чувствувам 100% Македонец)

Океј е товоето мислење но имаше овде некои членови на форумот што оваа тема ја искористија за да ја покажат омразата кон србите. Ако некој ги мрази србите тоа се дефинитивно бугарите кои со србите се вековни и вечити непоријатели. Па така да за мене тие члнови не покажаа патриотизам ако ги напаѓаш србите а ги браниш бугарите. така да лажните лице на шпионите кои живеат во македонија полека се открива.

Океј е товоето мислење но имаше овде некои членови на форумот што оваа тема ја искористија за да ја покажат омразата кон србите. Ако некој ги мрази србите тоа се дефинитивно бугарите кои со србите се вековни и вечити непоријатели. Па така да за мене тие члнови не покажаа патриотизам ако ги напаѓаш србите а ги браниш бугарите. така да лажните лице на шпионите кои живеат во македонија полека се открива.

А ако ги напаѓаш и едните и другите ?? Ја немав ништо против србите ... али искрено да ти кажам сеа ги ставам у иста кофа со бугарите и грците . . . :pipi:

србите и бугарите ме потсекаат на еден филм со двајца другари
цел живот живееја во соседни маала и цел живот се мразеа и тепаа а покрај тоа си правеа лице кој колку го сакал другиот
на крајот едниот го утепа другиот и му ја зема жената а посинокот негов го уби него како одмазда за татко му

Ама ти е неписмен коментаров, сонце :-)
Иначе - неќам срби. Грешка - немам ништо против србите во Србија, во мојот двор кога се ми пречат... И сметам дека нас, на Македонците, србите ни се исто така вековни и вечни непријатели. И сеа што?

Znaesh sto e razlikata ?

Na forumot si videl da doshol Srbin i da ti go kaze toa ???

Se zamaral nekoj da dojde na kajgana i da te navreduva i da te spori ???

Srbin ne doshol a Bugari kolku sakash eden kup... ete toa e fundamentalnata razlika...

Da doshol Srbin jas prv lichno ke go oterav u pichku materinu ako te navreduva i spori , i ako e dojden samo radi provokacija .

Takvi forumi se zivi gluposti toa ne e real life aman...

Pak ke prasham

KOLKU SRBI STE ZAPOZNALE VO REAL LIFE I KOLKU OD NIV VE SPORELE ?

Nekoj tuka spomna gluposti Bora Corba pocnal so negovi shovinisticki izjavi... pa normalno covekot e alkos pravi koncert za dijasporcite tamu u Chikago ili kaj beshe ... nemojte be taka od izolirani primeri da vadite zakljucok ...

Sto treba sea ja da vadam zakljucok od specijalkata Chombe United sto pcue i ke on gi ebel Srpskite orospii li pa pcue majki sestri ... Site Makedonci se takvi ???

I sto treba jas sea da me obzeme omraza i koga ke mi dojde Makedonche u shaki da go ispozaebam do koska ili pretepam radi edna specijalka iskompleksirana koj od kuj znae koe selo e ???

Po mene SEKOJ koj shiri takva omraza , pcue pozadi ekran e nisto poveke od edna obicna iskompleksirana budala i pre svega PICKETINA ... sakate da bidete i Vie picketini ... bujrum pcujte zborete kako Srbkinjite se kurvi pokazujte si kompleksite ... Junaci zad tastatura ... ene go kaj e Nish ... idete do tamu i kazete go toa mislam ako imate muda... a ne ko retardirani pichici da pcuete tuka i navreduvate.

Sea da pustam ovoj topik na tie forumi ko sto ima tek tamu nacionalisti i budali koi ne razmisljaat ama uopste koi bile po ratishta i chuda, pa na prvo MAkedonce koe ke go nachekaat uste posle granica ima da mu isechat ushite kolku za zabava ... svesni li ste sto praite so vakvi temi ???

Vie ke sedite doma pak pozadi monitor a nekoe dete ni krivo ni duzno ke mu ebat mamata ...zasto radi Vashi kompleksi na niza vrednost . Omraza na nikoj ne donela dobro i e odraz na slabost i niskost.

Zatoa na sekoj forum ima moderatori i sekoj forum e dolzen da ne dozvoli shirenje na verska nacionalna i druga netrpelivost i diskriminacija inaku e toa krivicno delo izvrsheno preku mass medija.

Ja ne vikam da gi sakate , bidete mudri ne znaete sto nosi utre ... ne si zatvarajte vratite za navek ... eden link od ovaa tema na nekoj nacionalisticki forum moze da pokrene mnooogu mnoooogu reperkusii kon NEDOLZNI . A zasto oti nekoj e neprosveten glup i poln so omraza .

I razgranicete REAL LIFE ...i internet isto e ama ich ne e isto :uvo:

Zatoa na sekoj forum ima moderatori i sekoj forum e dolzen da ne dozvoli shirenje na verska nacionalna i druga netrpelivost i diskriminacija inaku e toa krivicno delo izvrsheno preku mass medija.

Се тоа не важи за Бугарите нели.Ако тих ги пцуеш и навредуваш е ок.
Аз да ти кажам честно два п'ти с'м шетал из С'рбија.1 година с'м живел со с'квартирант с'рбин в Америка и никогаш не сум имал проблеми и до сега д'ржиме контакт.Проблемите идват от уона би срли ко тебе и зевсус кои може би имаат некој пра дедо пола с'рбин и сеа го играат по големи католици от папата:smir:

winstone, jas se sporev so eden use 91 koga srpstvoto bese vo ekstaza, za zal po majka bese makedonec ama dzaba, vo prisitna ziveese.
mi vikase so narod ste be vie cela istorija e vo 2 toma sobrana i toa kradena, za nego bese dokaz deka dedo mi se prezival krsetvic vo 1924 godina c c c c c . sega toj istiot otkako go isutiraa od pristina zivee vo edno mesto blace blizu nis, i tuka ide za berba na jabolka za po 700-800 denara na den a stusirase tipot na vremeto istorija, samo sega nesto ne mu se zbori za istorii i politiki.
jas pak ke recam nikoj nikogo ne treba da saka dovolno e da postuva, segde ima sekakkov svet.

Аз да ти кажам честно два п'ти с'м шетал из С'рбија.1 година с'м живел со с'квартирант с'рбин в Америка и никогаш не сум имал проблеми и до сега д'ржиме контакт.Проблемите идват от уона би срли ко тебе и зевсус кои може би имаат некој пра дедо пола с'рбин и сеа го играат по големи католици от папата:smir:

Баш добро го дефинираше проблемот, само што оваа дефиниција може да се примени и врз вас Балгарите на форумов wanna be Makedon !:smir:

Toporco ti ne zasluzues da ti repliciram ali ajde :

1. Prvo si lazov daj post kade jas sum te pcuel i narekol TATAR ??? Jas ne mozam da mrzam narod , mozam da mrzam luge , za mene ima samo dobri i loshi , a tie sto sirat politiki na omraza za mene se loshi prosto e

2. Vtoro si bezobrazen idesh na gosti ne pishuvash Makedonski koga jas mozam u moja drzava da pishuvam Makedonski a ne Srpski mozesh bogami i ti... ne se praj deka ne znaesh ..nego ne sakash i toa e odraz na nekultura i nepochituvanje na domakinot.

3. Treto tebe te pcujat i ostanatite Bugari zatoa sto gi sporish NA OVOJ FORUM ne na nekoj tamu BugRSKI forum nekoj x x Asparuh sto gi spori... IMA RAZLIKA , jas ne gi sporam niti drug nieden Srbin ne dosol na KAjgana da gi SPORI ... kapirash ili da ti crtam ???

A so ovaa tema se prai takov haos sto rekol nekoj tamu i sto osporuval Makedonci na nekoj si tamu forum Srpski kaj se diskutira za Grcija...mislim van pameti ...dal e napraveno od glupost, dal od zlonamera ne znam al sekako ne e vo red .

4. Cetvrto... jas ne se sluzam so niski provokacii i rekla kazala... konkreten sum sekogash ili moe mislenje licno ili ne otvaram temi bez vrska u politika da dokazuvam nesto za sto ne sum siguren deka e tocno. Ko na primer Vie za Samuil , za Goceta i taka nataka...istorija ne me interesira

Winston маче, ајде да ти одговорам колку срби сум запознала за да не го дрвиш и понатаму со тоа - нешто помеѓу 50 и 70, може така? Со пола од нив имам правено муабети за политика или за историја, и сите тие имаат пробано како на заебанција да ме оспорат. Нормално, никој не ме има оспорено како Македонка, историјата кажува доволно за да не мора да голтам српски повраќаници...

И дај немој со „да не ве пуштам на друг форум, па ќе видите убаво вие“. нецивиливирано е... После зашто на времето ние макдонците сме ве викале Шумадиски свињари:) Фак, останав без уши.
И да, мудро треба да учиме од историјата и да знаеме дека кој еднаш те заебал - истото ќе го рпави и понатаму. Нема потреба од подотворени порти...

Истава порака ќе ја искористам за да му кажам на G e g o или како и да беше дека ми се повраќа од него. Поздравче:smir:

Проблемите идват от уона би срли ко тебе и зевсус кои може би имаат некој пра дедо пола с'рбин и сеа го играат по големи католици от папата:smir:

Одлично кажано. Серизно. Уште да имаше јавна свест за ова и ќе процветаше Македонија....

Татарче дај бе збори на чист македонски јазик!!!:smir:

winstone, jas se sporev so eden use 91 koga srpstvoto bese vo ekstaza, za zal po majka bese makedonec ama dzaba, vo prisitna ziveese.
mi vikase so narod ste be vie cela istorija e vo 2 toma sobrana i toa kradena, za nego bese dokaz deka dedo mi se prezival krsetvic vo 1924 godina c c c c c . sega toj istiot otkako go isutiraa od pristina zivee vo edno mesto blace blizu nis, i tuka ide za berba na jabolka za po 700-800 denara na den a stusirase tipot na vremeto istorija, samo sega nesto ne mu se zbori za istorii i politiki.
jas pak ke recam nikoj nikogo ne treba da saka dovolno e da postuva, segde ima sekakkov svet.

Sto da ti kazam toj da ne bil retard nemalo da zavrshi da bere jabuki na stari godini ... jednom retard uvek retard .

Abe sto dobivam jas ako ti kazam deka ne si MAkedonec ajd realno ?

Ke mi se digne kurot li poishe ?

Sto imam ja od toa ako ti kazam deka si JuznoSrbijanec ...da ne pocnes da mi plakash danok mozda sekoj prvi mene ????

Jas samo ke kazam koj gleda u minato i se zasnova na nego NEMA IDNINA ...zivotot e tuka sega

Pa i Vie bolna tocka ta bolna tocka ... ako nekoj te navreduva za istorija ...ok bato ko te jebe ke kazesh u ochi ti me navreduvash nemoj veke da go pravish toa i prekini. Tolku... prosto e . Koj normalen ke produzi posle da te navreduva ... Nikoj.

I sto ima da se dokazuvate uopste ajd realno... abe mene dedoto na edna bivsha kaj sto ziveev kaj nego doma me sedna i pocna da mi zbori ali znash ipak Makedonci flotantna masa ova ona... jas go poslusav od kurtoazija ...i mu rekov na kraj ... mene istorija ne me interesira ...mene me interesira DENES i me interesira sex, ljubov i zivot... nikad vishe ne mi spomna za toa VAZNO E DA SE IMA STAV a ne da se ispravaat krivi Drini

Винстоне друже.

Јас ја разбирам твојата желба за да се дообјаснат некои работи.
Но.
Мора да ја разбереш реакцијата на Македонскиот народ.
Пример.
Коа некој тебе ќе те стави во ќоше, и кога гледаш дека нема кај да бегаш.
А ги гледаш идат накај тебе троица накострешени, дебели у врат, и желни да те утепат до смрт.
А ти гледаш лево десно....пријатели немаш....сам си.
Што ти преостанува, освен со се живо и диво да распалиш, и да ги употребиш сите средства...цела твоја сила и моќ, за да се спасиш од нив и избегаш.
Одкоа ќе избегаш после за к ќе ти се фатат.
Ама финтава е додека избегаш.

Мислам дека можеш да рабереш дека идентитетот на Македонецот е ставен под знак прашалник.
И тоа од никој друг, туку од оние што се околу него.
Тоа не се вика револт и омраза спрема Срби, Бугари или Марсовци.
Тоа се вика природен одбранбен механизам кој го поседува секое живо суштество....а се активира во ситуација кога му е загрозен животот или опстанокот.

Мислам дека ќе можеш да ја разбереш реакцијата на Македонскиот народ.
Џаба ми мене и 100 Срби и Бугари да ми кажат дека Јас сум во право.
Кога ќе се најдат 20 будали, кои ќе речат дека Македонија е грчка, или некоја си бановина.

Ова чисто пријателски ти го кажувам, колку да не трошиш живци и време.
А објаснувањата, сочувај ги за некои блиски, идни....подобри времиња....кои да се надеваме, дека нема долго да ги чекаме :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom