Спорот со Грција - коментари од Срби

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Баш добро го дефинираше проблемот, само што оваа дефиниција може да се примени и врз вас Балгарите на форумов wanna be Makedon !:smir:

аз с'м си чист тракијски б'лгарин от Пловдив

Realen ..realno imas pravo

Jas gi razbiram , ne mu e lesno na Makedonskiot narod i u pravo si ti ... ama vakvi temi mislam OD DRUG FORUM ... toa ne mozam da razberam ...

Zasto ulje na vatru ... ajde zasto ?

Da e tuka toa napishano ke razberam ... al ajde koj moze da razbere ludilo i masovna histerija ... ubavo go otslika toa ... a jas samo sakav da ne se shiri OMRAZA .

Se znae toa kako ide ... ko kula od karti ... al dobro :kesa:

Мора да ја разбереш реакцијата на Македонскиот народ.

Проблемот е токму во тоа. Реакцијата. Односно реактивната психологија. Кога самиот не правиш ништо, туку чекаш некој друг да направи нешто, па да реагираш.

Мислам дека можеш да рабереш дека идентитетот на Македонецот е ставен под знак прашалник.
И тоа од никој друг, туку од оние што се околу него.

Идентитетот на Македонецот е ставен под знак прашалник однатре. Тоа од страна има десетпати помала тежина одошто нападот кој доаѓа однатре, од сопствените редови.

Тоа не се вика револт и омраза спрема Срби, Бугари или Марсовци.
Тоа се вика природен одбранбен механизам кој го поседува секое живо суштество....а се активира во ситуација кога му е загрозен животот или опстанокот.

Тоа е одбранбен механизам, но во патолошки извртена форма, искомбиниран со додатни психолошки механизми: проекција, амбивалентност, стокхолмски синдром. Ако некој голем и силен ти го одрекува идентитетот, и ако твојата перцепција е дека си инфантилно и целосно зависен од големиот кој те тера да се одречеш од себеси, тогаш механизмот е како на мало дете кон родител-тиранин: секое друго чувство освен јавно изразувана љубов кон родителот тиранин се потиснува колку што е можно подлабоко во потсвеста, а потиснатата повреденост, искомплексираност, болка и омраза се насочува кон друг објект - најчесто некое друго дете, послабо од него.

Џаба ми мене и 100 Срби и Бугари да ми кажат дека Јас сум во право.
Кога ќе се најдат 20 будали, кои ќе речат дека Македонија е грчка, или некоја си бановина.

Џаба е 100 срби или бугари да ти речат дека си во право, ако Бране рече дека не смее да постои држава која ќе се вика Македонија, и дека таа желба на силниот “заштитник“ од кој течат сите наши животни сокови и “без кого нема живот“ мора да биде услишена - што друго ти останува освен да им искажеш љубов и благодарност на оние што татковски те галат по вратот додека ти ја спремаат јамката? Единствен канал, единствена насока за празнење на насобраниот гнев - кој друг, ако не Србија или Бугарија?

bujrum pcujte zborete kako Srbkinjite se kurvi pokazujte si kompleksite ... Junaci zad tastatura ... ene go kaj e Nish ... idete do tamu i kazete go toa mislam ako imate muda... a ne ko retardirani pichici da pcuete tuka i navreduvate.

I razgranicete REAL LIFE ...i internet isto e ama ich ne e isto :uvo:

Vtorovo ti go postuvam,relniot zivot e sosema poinakov.Ako vo realnosta postoese tolkava omraza megu narodite,dosega ke izbiese treta svetska.Ili vo kraen slucaj,koga bi odele vo sosedna zemja,bi odele so golema doza na nesigurnost.Eve i jas imav pretstava deka vo Albanija bi si pominal loso,zatoa sto-da,za albancite imam golemi predrasudi,ama ovaa godina bev po tret pat vo sosedna Albanija i apsolutno nisto ne mi se sluci,duri mozam da kazam deka si pominav odlicno.
A,sto se odnesuva do prvoto.ela i ti do Blagoevgrad ili Sofija i izderi se deka Bugarite se tatari,a Bugarkite kurvi.Mislim,ako imas muda

Jas ne sum rekol deka bugarkite se Kurvi ( site ) sum rekol deka bugarskite kurvi se najdobri kurvi ... makroto samo mi se nasmea ... biznis be bachko :toe::toe:

Jas ne generaliiziram niti diskriminiran :tv:

За жал,имам многу лошо искуство со српски форумаши по странски форуми,досега ниту еден не се ставил во одбрана на нас тоа да е јасно сегогаш се на страна на грците дека ние сме им го украле името и итд...дека претеруваме,дека тераме инает,дека се они во право,интересно тука влетуваат хрватите кои се на наша страна за да им контрираат на србите ,а нешто што мене лично многу ме изненадува се бошнјаците кои дури и влегуваат во расправа со грците да ги бранат нашите ставови.

Иначе мислам дека во секој србин лежи она"дека сме срби со говорна мана"било во РЛ или на форум.

Da da Srbite se ZLI ...imat vekoven plan ... asimilacija ... i prevospituvanje ... plan na koj rabotime se so edna cel... koja ke ja vidite na linkot podole

Od druga strana ...Bugarite sakat da Ve PROEVROPEIZIRAAT ...naucat angliski ko za pocetok ...mnogu pevliv narod so bogata kultura ... od site strani sardisani ...poglednete uzivajte ...

Inace ti Vinstone od sto rece dek se sramis poveke?Od toa sto se slucuvase kaj nas vo Makedonija 2001g.ili od toa sto vo 21vi vek vi zedoa teritorija(Kosovo)i ja podarija na Albancite.A,na taa kosovska zemja se imase sluceno cela mizerna srpska istorija,koja otkako Kosova ne e vo ramkite na Svrbija,avtomatski,grubo kazano,ostanavte bez istorija.Da, momceto mi od slavnata srpska istorija sega ostanaa samo sramnite dela,koi gi pravevte vo Bosna.Oti vie srbendata se pravite na mazi,samo ako se nalozi da kolete zeni,deca i starci.Vo slucaj da se soocite maz so maz sekogas gubite...vojni,bitki,sto i da e.Eeeeee...i posle da ti bidi gordost da bides svrbin.
Ete zatoA gi poddrzuvam Hrvatite,koga ke recat:vrane na grane-srbe na vrbe.

A seto toa e finansirano od ... koj drug osven ... kralevite na podzemjeto...ZOMBIKINGS ...od Eliniki...

Upss nekogo zaboraviv ... ipak 25 % ne se sala ...pripazete tekst...somebody loves you...we make false promises ... nobody knows yet ... :tv:

Ама ти е неписмен коментаров, сонце :-)
Иначе - неќам срби. Грешка - немам ништо против србите во Србија, во мојот двор кога се ми пречат... И сметам дека нас, на Македонците, србите ни се исто така вековни и вечни непријатели. И сеа што?

Погрешно размислуваш. Ако добро го прочиташ мојот пост ќе видиш дека Србите и Бугарите се непријатели вековни. така да скриенит ебугари под македонско име кои живеат во нашава држава мразат се што е српско од музика до култура и др. Ако некој човек тоа го мрази тогаш е јасно кој е тој човек. на тоа мислев а вистинските срби и вистинските макеоднци одсекогаш биле пријатели затоа што и двата народа се многу слични но различни и затоа спрските националисти сакале да ги асимилираат вистинските македонци од античка макеоднија. и секогаш вистинските македонци биле во средина на тој српско бугарско непријателство па и биле злоупотребувани во војна каде се ставане во први борбени редови. но така успесите на србите во војна против турците и бугарите им се препишуваат на макеоднците :)

Проблемот е токму во тоа. Реакцијата. Односно реактивната психологија. Кога самиот не правиш ништо, туку чекаш некој друг да направи нешто, па да реагираш.

Идентитетот на Македонецот е ставен под знак прашалник однатре. Тоа од страна има десетпати помала тежина одошто нападот кој доаѓа однатре, од сопствените редови.

Тоа е одбранбен механизам, но во патолошки извртена форма, искомбиниран со додатни психолошки механизми: проекција, амбивалентност, стокхолмски синдром. Ако некој голем и силен ти го одрекува идентитетот, и ако твојата перцепција е дека си инфантилно и целосно зависен од големиот кој те тера да се одречеш од себеси, тогаш механизмот е како на мало дете кон родител-тиранин: секое друго чувство освен јавно изразувана љубов кон родителот тиранин се потиснува колку што е можно подлабоко во потсвеста, а потиснатата повреденост, искомплексираност, болка и омраза се насочува кон друг објект - најчесто некое друго дете, послабо од него.

Џаба е 100 срби или бугари да ти речат дека си во право, ако Бране рече дека не смее да постои држава која ќе се вика Македонија, и дека таа желба на силниот “заштитник“ од кој течат сите наши животни сокови и “без кого нема живот“ мора да биде услишена - што друго ти останува освен да им искажеш љубов и благодарност на оние што татковски те галат по вратот додека ти ја спремаат јамката? Единствен канал, единствена насока за празнење на насобраниот гнев - кој друг, ако не Србија или Бугарија?

Кај ти разбира прост народ што е Стокхолмски синдром, па воспитување со траума, па подвојување на личноста ,синдром на самоуништување и разни други девијации и патолошки појави :). Тие што знаат не им треба да читаат а тие што незнаат и сто пати да им напишеш нема да разберат :).

Абе овцата ке ја ишишаат па колку и да се буни дека нејќе :).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom