Speedtest.net (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување
Чудна работа. Претплатен сум на оннет соло 101, пробав да си проверам брзината, а ми даде податок дека сум на македонски телекомуникации. Да не има негде сам да си подесиш на кој провајдер си?

370860741.png

Има- смени го провајдерот...:pos2:

Чудна работа. Претплатен сум на оннет соло 101, пробав да си проверам брзината, а ми даде податок дека сум на македонски телекомуникации. Да не има негде сам да си подесиш на кој провајдер си?

370860741.png

Соло услугата на он-нет го користи АДСЛ-от на Т-Хоме :smir:

реално гледано,џабе е мерењето на серверот во Белград,кога ретко кога симнува некој нешто тоа да е од некој балкански сервер. Најголем дел од серверите се е од западна европа,скандинавија или америка,а на нив секогаш е поспоро.

371064523.png

I fell the Power убајни после недела и пол на срање интернет :) :vozbud:

Па и јас тоа гледам...
Абе и ја сум на LAN на работа, ама више е трла баба лан него лан пошто излезот на тој лан е катастрофа. А успевам и дневник сајтот да го отворам, без проблем.:nesvest:

Значи ај и тука да прашам. Го имам оној пакетон од Кејблтел за 500 ден. Имам даунлоад до 10 гига, ако го преминам ќе ми се намали брзината на интернетот. Е сега, ме интересира, дали ако ги преминам тие 10 гига, брзината МНОГУ ќе ми се намали? И дали можам од кај 28 до 30 во месецот да се изнаспуштам филмови и после први брзината да ми биде нормална?

Значи ај и тука да прашам. Го имам оној пакетон од Кејблтел за 500 ден. Имам даунлоад до 10 гига, ако го преминам ќе ми се намали брзината на интернетот. Е сега, ме интересира, дали ако ги преминам тие 10 гига, брзината МНОГУ ќе ми се намали? И дали можам од кај 28 до 30 во месецот да се изнаспуштам филмови и после први брзината да ми биде нормална?

Брзината ќе ти биди колку да можиш само на мсн да пишуваш, и многу повабно ќе ти ги отвара страните :)

Ќе пуштиш да се снимаат филмови, па ќе ти се намали брзината кога нивниот систем ќе те регистрира на 30 KB/s (намалување од 17 пати), така да има шанса да снимиш и 50 гига, а има шанса да ти се намали и точно по 10 гига во зависност од тоа кога ќе те регистрира системот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom