Speedtest.net (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување
372844559.png

Telekabel

Ќе пуштиш да се снимаат филмови, па ќе ти се намали брзината кога нивниот систем ќе те регистрира на 30 KB/s (намалување од 17 пати), така да има шанса да снимиш и 50 гига, а има шанса да ти се намали и точно по 10 гига во зависност од тоа кога ќе те регистрира системот.

Мене ваљда на 40 ме регистрираше, eве приметувам се успори, + торенти не качува повеќе од 150-200

Мене ваљда на 40 ме регистрираше, eве приметувам се успори, + торенти не качува повеќе од 150-200

Абе ги мешате работите..КејблТел- Телекабел..
Успорување од самите провајдери и евентуално успорување од сајтовите.. :)

Абе ги мешате работите..КејблТел- Телекабел..
Успорување од самите провајдери и евентуално успорување од сајтовите.. :)

Си ги видел понудите, за интернетот којшто го користиме ние ? до 50 гига е 4 мегабита, после 50 е 2 , а над 100 гига 1 мегабит.

http://62.162.58.41/index.php?option=com_content&task=view&id=50

Не знам баш дали си разбрал за што пишував.
Ако сакаш да видиш колкава брзина ти имаат пуштено на модемот сними ги овие две http://rapidshare.com/files/173647366/docsdiag.jar, http://rapidshare.com/files/173647187/Brzina.bat и стави ги во ист фолдер, после изврши го Brzina.bat и види што ти пишува кај QoS max downstream bandwidth (брзина на download) и QoS max upstream bandwidth (брзина на upload). Торентите не значат многу, зошто зависат од seeder-ите.

Си ги видел понудите, за интернетот којшто го користиме ние ? до 50 гига е 4 мегабита, после 50 е 2 , а над 100 гига 1 мегабит.

Очигледно не си приметил, веќе извесно време брзината е 6 Мb/s и на пакетот од 1500 (500+1000 доплата) воопшто не ја намалуваат.

Не знам баш дали си разбрал за што пишував.
Ако сакаш да видиш колкава брзина ти имаат пуштено на модемот сними ги овие две http://rapidshare.com/files/173647366/docsdiag.jar, http://rapidshare.com/files/173647187/Brzina.bat и стави ги во ист фолдер, после изврши го Brzina.bat и види што ти пишува кај QoS max downstream bandwidth (брзина на download) и QoS max upstream bandwidth (брзина на upload). Торентите не значат многу, зошто зависат од seeder-ите.

Очигледно не си приметил, веќе извесно време брзината е 6 Мb/s и на пакетот од 1500 (500+1000 доплата) воопшто не ја намалуваат.

На downstream ми даде 614, na upstream 512... Ама си приметувам јас бе, намалена е брзината. Ајде еве ако го занемариме торентот, си приметувам по Load на страните...Ко за беља, сеа се Load-нуваат страните побрзо од вчера, завчера, пред 3-4 саати

Нешто ми е чудна понудата број 2 за физички лица

ponuda2.jpg

Ако не се лажам 6000 мб = 6 GB не 100GB ?

до 50 гига е 4 мегабита, после 50 е 2 , а над 100 гига 1 мегабит а што е поентата доле што пишува вклучен download сообраќај во преплатата 6000МБ ?

Нешто не сакаат да кажат убаво или? Што значи треба да платам уште 1000 денари како што гледам што значи 1500 денари за да ја користам таа услугата до 50гб после 50гб после 100 гига или пак се утнале у понудата :pos2:

ponuda2.jpg

до 50 гига е 4 мегабита, после 50 е 2 , а над 100 гига 1 мегабит а што е поентата доле што пишува вклучен download сообраќај во преплатата 6000МБ ?

Нешто не сакаат да кажат убаво или? Што значи треба да платам уште 1000 денари како што гледам што значи 1500 денари за да ја користам таа услугата до 50гб после 50гб после 100 гига или пак се утнале у понудата :pos2:

Глеј. Било како, дали ќе направиш 50 гига трансфер, или 6 брзината е иста. Има еден пакет којшто си плаќаш 1500 ден. и фураш Download колку сакаш, а има друг пакет којшто за 500 ден. ти дава 6 гига трансфер, и за секој надминат MB се плаќа по 0,1 денар. Брзината во двата пакети е скрос иста. Максимум доплата е 1000-ка, значи ти испаѓа нешто во стил сам да си одлучуваш што ќе правиш.

Абе има пакет од 500 ден и после 6 или 10 гига само ти ја намалуваат брзината на 256/256 или и не доплакаш ниту денар.. колку и да напраиш трансфер..

Има пакет она 500 плус 6 гига + 100 ден 1 гига.. и максимално можеш да доплатиш 1000 денара и тие 500 ,1500 денара укупно..

Фактички само овие 2 пакета се :)..
Иначе не ја намалуваат брзината освен ако не се лимитираш на 500 денара..значи 6 мега цело време.

На downstream ми даде 614, na upstream 512... Ама си приметувам јас бе, намалена е брзината. Ајде еве ако го занемариме торентот, си приметувам по Load на страните...Ко за беља, сеа се Load-нуваат страните побрзо од вчера, завчера, пред 3-4 саати
Tие ништо ти немаат намалено, на модемот ти пуштиле 6 Mb/s, а тоа дали нивната мрежа е оптеретена и дали ќе ја постигне таа брзина тоа е веќе друга работа.

ponuda2.jpg

Имаш 6000 МB за 500 денари, а после се доплаќа (максимум 1000 ден.)
Без разлика што пишува последниве неколку месеци важат други правила
На првиот пакет за 500ден. даваат 6 Mb/s до 15 GB, а после ја намалуваат на 256 Kb/s.
На вториот пакет имаш 6 Mb/s за 1500 ден. без разлика колку сообраќај ќе направиш.
Е сега ова колку време ќе важи или дали нешто тестираат, појма немам.

Tие ништо ти немаат намалено, на модемот ти пуштиле 6 Mb/s, а тоа дали нивната мрежа е оптеретена и дали ќе ја постигне таа брзина тоа е веќе друга работа.

Имаш 6000 МB за 500 денари, а после се доплаќа (максимум 1000 ден.)
Без разлика што пишува последниве неколку месеци важат други правила
На првиот пакет за 500ден. даваат 6 Mb/s до 15 GB, а после ја намалуваат на 256 Kb/s.
На вториот пакет имаш 6 Mb/s за 1500 ден. без разлика колку сообраќај ќе направиш.
Е сега ова колку време ќе важи или дали нешто тестираат, појма немам.

Оххооо па штом кренале на 15 гига за тие 500 денара тоа е ТОПП :wink:

Е ова е брзина фнуци! 10.2 мегаБАЈТИ во секунда, да баба толку е жими детство. Ја опули.

rekordvosimnuvanje.jpg

По цена од 800 денари месечно, неограничено! :baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

Една од ретките предности да се студира во Софија.

Е ова е брзина фнуци! 10.2 мегаБАЈТИ во секунда, да баба толку е жими детство. Ја опули.

rekordvosimnuvanje.jpg

По цена од 800 денари месечно, неограничено! :baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

Една од ретките предности да се студира во Софија.

Абе ова бугарски ЛАН е :).. Не викам дека е лошо ама ипак е ЛАН :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom