Speedtest.net (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување
И ти имаш интернет со брзина од 4.5 MBps... Божееее....

Кога си во малку уфркната финансиска состојба го глеаш поевтиното и она со кое што ќе можеш колку само “да пројдеш“...Ја ни на крај краева не очекував оволкава брзина (нели, на договорот си пишува 8мбпс тоа е некаде ~860кбпс) шо буквално ја истиска маста од компјутеров :D

Знам дека ќе кажеш купи си нов компјутер...Али не е така лесно како што звучи. Оној кој не бил у таква ситуација незнае. Не, ни филмови ни блогови неможат да објаснат...

1476582759.png

1476546692.png
Ова ми кажува дека сум скопје а несум :) шо е работава ?
Тоа е до каде си тестирал, а не од кај си ти. Си кликнал Begin Test без да го промениш серверот. По дифолт ти го дава Скопје дека е најблиску, види на мапата кликни на градовите ако сакаш да правиш тест до друг сервер.

Ај да не испаднам нефер :D ... Следново е кога имам упалено неколку апликации

Сеа ова е коа имам повеќе изгасено (идеше на 4.5 мб/с али пц-то ми кочеше толку многу што неможев да пуштам FastStone capture)
За даунлоад брзина ја немам таа. Максимум достигам до 2.3Мб/с на линукс,инаку на прозорчево од 1.2 не сака повеке. Инаку за аплоадот браво.

Интересно од кога и Велес на спидтест?
Од пред некој ден изгледа ... и шт ое за пофалба подобар капацитет има од скопје кој никако не ми покажува над 40мбита ...

Види разлика од Велес ...

1479813865.png

и Скопје ...
1479816185.png

Дали ова значи дека Телеком тест серверот во Скопје е значително со послаб линк од тој на Кејблтел во Велес???

Од пред некој ден изгледа ... и шт ое за пофалба подобар капацитет има од скопје кој никако не ми покажува над 40мбита ...

Види разлика од Велес ...

1479813865.png

и Скопје ...
1479816185.png

Дали ова значи дека Телеком тест серверот во Скопје е значително со послаб линк од тој на Кејблтел во Велес???

Знам дека во Велес направија нов дата центар кој ги поврзува Штип и Прилеп изгледа ова серверов им е како додатно нешто што им текнало.

Еве и од мене спидтест исто е кај мене.Изгледа само кај тие со поголеми брзини се гледа разлика.

Пакетот од 50 мегабити, тестирано директно на кабел, кон новиот сервер на Кејблтел во Скопје:

Еве и кон серверот во Велес:

Пакетот од 50 мегабити, тестирано директно на кабел, кон новиот сервер на Кејблтел во Скопје:

Еве и кон серверот во Велес:

Прво мислев дека си некоја збунка ама сабајлево приметив дека сега и скопје пишува дека е од Кејблтел ... интересно дали тоа значи дека Телеком го угасил серверот ... или го изгубил бидејки не се грижел правилно за него ...

И на мене сеуште ми покажува Makedonski Telekom

BTW А зошо на некои од вас ви пишува Meganet? КОј е тој ISP?

Фирма ќерка на Телекабел мислам.И да не е фирма ќерка знам дека ги снабдуваат исклучиво Телекабел со линкови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom