Speedtest.net (официјална тема)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
не е photoshop, туку е FTTH, ОПТИКА другарче, оптика ето ја предноста на оптиката, брзини преку 150mbps и за download и за upload, веќе и во Словенија го имет ова
знам бе другар дека е оптика и дај линк за оптиката во словенија ако имаш за да видам колку пари е

а знам дека има и 1Gbit или 1000Mbit (ама мислам дека беше во Пакистан ако не се лажам) :pos2:

Значи за кабелскиот ти ја кажуваат максималната брзина која можеш да ја имаш, и брзината зависи од бројот на корисници, затоа кабелски интернет е најлоша опција. Адсл си имаш загарантирана брзина. Ти кажуваат толку е и толку ќе ти биди.
најлоша опција ама од телекабел немам договор и кога ке дојдат некои подобри понуди ке имам избор оти ако имам договор со некој друг ке треба да чекам да заврши

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
На win XP даунлоад ми беше до 620 кбпс а на Win 7 ми е до 420 кбпс. Знае некој зашто и нешто подесување?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
знам бе другар дека е оптика и дај линк за оптиката во словенија ако имаш за да видам колку пари е ...
ево бе другарче кај е распространета оптичка мрежа во Словенија, дури имат и по улица да бараш :nesum:

а ако разбираш словенечки ево ти и ценовник

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Значи за кабелскиот ти ја кажуваат максималната брзина која можеш да ја имаш, и брзината зависи од бројот на корисници, затоа кабелски интернет е најлоша опција. Адсл си имаш загарантирана брзина. Ти кажуваат толку е и толку ќе ти биди.
за ова си во право до 12 навечер брзината е страње
ама после 12 еве сега имам напр авено негде 90Gb download и сепак после 12 сатот брзината достигнува и до 6mb/s на доунлоад а цената е 1000 денари месечно неограничено само заради тоа и останувам корисник :pipi:
еве реп

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Го проба ли некој ова PINGTEST шо е у бета од speedtest ?
кај мене ми вика да исклучам firewall, го исклучив и исто пак ми дава
не можам да го тестирам

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Ете кај мене шо вади на тоа пинг тест.

Z

ZeroStyle

Гостин

Еве пинг тест од Телекабел.
А брзината стварно ја лимитираа на 4 мегабита:S

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Еве каков е квалитетот на линијата кај Кејблтел (поврзан сум на ЛАН).
До администраторите: Нема да е лошо да се направи посебна тема pingtest.net.

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Miki 81 напиша:
знам бе другар дека е оптика и дај линк за оптиката во словенија ако имаш за да видам колку пари е ...
ево бе другарче кај е распространета оптичка мрежа во Словенија, дури имат и по улица да бараш :nesum:

а ако разбираш словенечки ево ти и ценовник
SiOL се најспаки во Словенија. Еве повели тука: http://www.t-2.net/?AUID=4CB68010D3742F031562

100 Mbps / 10 Mbps = 20 €

За жал морам да чекам уште 8 месеци..... (договор со друг оператор [15 Mbps/15 Mbps]) и после одма се префрлам на Т-2 :)

Kajgana Shop

На врв Bottom