СП Хрватска 2009 - Македонија : Норвешка (27:29) - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
абе ај клуч веке доста за денеска кажааме се и со помош на судиите можам да кажам едвај не победија ама шо да прааме ПЕДЕРИ гнасни:bip:

Da da samo ni mestat Losi sudii prvin ceski sudia koa igravme so germanija,a sea portugalci,da se nadevame deka tuka ke iame poveke sreka sledniot pat

Абе не зборете за судиите.Нормално судеа на оваа утакмица.Ркомет не е фудбал,тука судиите имаат своја улога со секој божји напад.Направија грешки ама сепак не се тие криви како и за нас така и за нов судеа.Кире немаше ден,не го посака среќата.Норвежаните имаа 12 мин исклучувања а ние само 4.И кога ги имавме ние тие исклучувања ни направија вкупно 5-1.Нема што да се буниме што е тука тука е.Одиме понатаму,да се фокусираат ракометарите на Данска па и од нив да извадиме добар резултат.Се надевам дека тренерот веќе изготвил тактика за соппирање на Кристјансен пошто црно ни се пишува ако се разигра овој.За со Данска се надевам дека Кире ќе има ден исто како и Мојсовски.
И според мое некое видување мислам дека Темелков би требало да бидее играчот преку кој би можеле да изненадиме.Да се направи повеќе простор за него на десно крило пошто дечкото има 100% реализација.Ама не се сомневам во тренерот дека и ова го има на памет.Позз и со среќа утре со Данците!

Nikakvi sudii ne ni se krivi. Sami ja izgubivme utakmicata. Filip katastrofa izigra, site topki gi izgubi. Kire nemase sreka gi iskrsi stativite. Ali sto da praime toa e ostanuva da se fokusirame na utresniot natprevar

Ако ке победиме Данска и Србија,кое место ни следи?

тешко дека ке ги тепаме србите а камо ли па данска
швабите за намачија со србите,нерешено заврши иако србија имаше водство и од 6 гола
Дај боше да тепаме и да идеме у полуфинале:pop::pop::pop:

тешко дека ке ги тепаме србите а камо ли па данска
швабите за намачија со србите,нерешено заврши иако србија имаше водство и од 6 гола
Дај боше да тепаме и да идеме у полуфинале:pop::pop::pop:

A so Dancite kao polesno ke ni bide? =)

Ај бе доста тропајте, судиите биле криви, Боже сачувај, ако се водите според коментарите на нашиот неук коментатор сета сте ја наредиле.
Имаше судиски грешки ама далеку од тоа дека беа пресудни за резултот, јас само за недосудениот пенал над Алушевски би им замерил, али со оглед на тоа шо во следниот напад ни искомпензираа со исклучување без основа на Норвежанец во ред беа, генерално добро судеа.
Како може да речете суделе против нас кога шутиравме околу 8-9 пенали, а исклучувањата беа 2:6, во наша корист, не ми е јасно, па дури и заговор од ИХФ против Македонија беше спомнат :pos2:
Доста за тоа, стварно нема смисла.

Играта денес под нивото на претходните натпревари, не дека Норвежаните се многу јаки, ама знаеа да валоризираат од нашите многубрјни грешки, а они истите ги имаа во мал број, исто одбраната им беше префектна, таква добра тимска одбрана одамна немам видено, тоа што најдобриот играч на СП досега беше така анемичен не е случајно, и не е дека имаше лош ден, едноставно одбраната на Норвешка беше неверојатно стабилна и меѓусебно синхронизирана, така што при секој обид на Кире навремено излегуваше играч/и, ретко се гледа играч како Кире вака немоќен.
А тоа шо воопшто не игравме преку крила дополнително им ја олесни работата на Норвежаните, нивната одбрана беше така поставена за да се спречи убоитоста на нашата бековска линија, и си успеаа во тоа, ние шо не знаевме да развлечиме одбрана преку крила си е наш проблем, заради кој и поштено си изгубивме.

Нашата одбрана исто не беше кој знае што, али во секој случај подобра од нападот, требаше повеќе да се игра 5-1 зона, и да се удира фластер кога имавме вишок играч али тоа е, лесно е да се каже после натпреварот.

реално пред почетокот на првенството тешко беше дека ќе ги победиме и полјаците, а камоли русите, така да ништо не се знае

...btw кога сме кај Норвежаните многу згодни бе... сигурно сите женски се согласуваат со мене:kajg:
(малку :oftopic:но.. зборуваме за впечатоци:pos2:)

Срамота да се пцујат нашите ракометари кога играат со срце...Секоја чест до навивачите кои беа во голем број.за судиите мислам дека имаа20%во поразот ама беа не фер во моментите важни за нас,сепак не убаво да се колнат.Не можеме ние да бараме резултати без голем влог во ракометот и голем проток на пари и играчи..Нашиот рејтинг во ЕХФ е мал,а и имавме лош ден денеска...

Сепак ништо не е загубено одиме на победа утре и во вторник,ракометарите по све треба да бидат наши херои бидејќи ни ги улепшаа овие денови!!!:tv:Овој беше прв натпревар што го гледав и првпат се изнервирав па и пцуев на судиите ама тоа со да им умрат децата е премногу:blabla::blabla:

A so Dancite kao polesno ke ni bide? =)

Повеќе шанси за победа имаме против Данска отколку со Србија, но сепак убаво кажа Ванчо во една изјава по нат со Норвешка "Ако шутот на Кире заврши таму кај што треба и доколку го растесеме противничкиот голман тогаш никој нема да не запре" се надевам дека голманите на Данска нема да бидат во елемент утре вечер, а Србите за инает би не победиле и да немаат шанса за понатаму ќе играат најако протв нас, затоа шансата за Полуфинале попрво ја гледам во дуелот со Данска него со Србија, ако ја победиме Данска ќе се биде многу тешко со Србите(најголеми педери ќе испаднат).

Ако тие беа згодни ја шо да ти кажам,педери прва класа мамичето нивно педерско!!!

реално пред почетокот на првенството тешко беше дека ќе ги победиме и полјаците, а камоли русите, така да ништо не се знае

...btw кога сме кај Норвежаните многу згодни бе... сигурно сите женски се согласуваат со мене:kajg:
(малку :oftopic:но.. зборуваме за впечатоци:pos2:)

да бе,се мислам и јас дали да пишам или не,ги изнапцујавме дома,ама убај мајката...посебно Kristian Kjelling, мх мх, мераци :back:
( Извинете за офтопиков :) )

Повеќе шанси за победа имаме против Данска отколку со Србија, но сепак убаво кажа Ванчо во една изјава по нат со Норвешка "Ако шутот на Кире заврши таму кај што треба и доколку го растесеме противничкиот голман тогаш никој нема да не запре" се надевам дека голманите на Данска нема да бидат во елемент утре вечер, а Србите за инает би не победиле и да немаат шанса за понатаму ќе играат најако протв нас, затоа шансата за Полуфинале попрво ја гледам во дуелот со Данска него со Србија, ако ја победиме Данска ќе се биде многу тешко со Србите(најголеми педери ќе испаднат).
Точно така...овој голманот на Норвешка имаше над 70% одбранети удари...топка не го помина.За србите нема да коментирам а за данците мислам дека ке успееме да ги победиме ако се игра стрпеливо и со јаки додавања,а во одбраната како шо приметувам многу голови примаме од крилата и треба поубаво да се чуваат според мене.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom