СП Шпанија 1/8 финале: Германија - Македонија 20.01.2013 15:45ч

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
“Тоа е репрезентација составена од „банда од свињи“ кој за цели имат само да тепаат и да ја деструктуриат играта”-изјави Хајнветер.

Убаво му рече Игорче, да го смени спортот... :pos:

Луѓе, тоа е реалноста, Германија реално е по квалитетна од нашата репрезентација и нема потреба за обвинување, треба сега после ова неколку резови да се направат, ако не, ќе се продолжи со оваква работа и со задоволување со 1/8 финале, и од секое првенство пласманот ќе ни биде полош и полош.

Генерално сум задоволен од ова СП, затоа што наша примарна цел беше да се пласираме во осминафиналето. Мене ми е многу жал што немавме време да одржиме ниту еден тренинг за да се подготвиме подобро за дуелот со Германија. Сепак, се случи тоа што се случи, денеска целосно потфрливме, не само по наша вина, но ете, токму во осминафиналето го завршивме својот настап на овој Мундијал“ - изјави Шундовски, алудирајќи на патешествието кое нашата делегација го имаше од Севиља до Барселона.

Сакам да им ја честитам победата на Германците, но вчерашниот ден остави и тоа како трага врз нас. По тоа тринаесетчасовно наше патување додека Германците одмараа, беше јасно дека двете селекции не се во израмнета положба пред почетокот на овој меч. Денеска и покрај слабиот почеток ни успеваше да го одржуваме резултатот неизвесен, а во второто полувреме имавме шанса и да го стигнеме противникот. Но, немавме сили да одиграме во исто темпо до крајот. Многуте промашени шутеви и техничките грешки што ги направивме не дозволуваат да се добие еден ривал каков што е Германија“ - заврши селекторот Шундовски.

ОМГ па дали е нормален?:tapp: Овај човек нема ни срам ни перде...........

Стратегов ни е крш носи три десни крила, едно лево , три пивоти , а од бековска позиција од 8/9 м имаме од 100/20 гола :eek: Јас се извинувам што зборот стратег и името на Шундо ѓи ставив во една реченица....:facepalm:

Баш ме интересира после малтретирањето на Данска дали нема да ги раскичмат Тунис со 10 гола разлика, жив сум заинтересиран.

Луѓе, тоа е реалноста, Германија реално е по квалитетна од нашата репрезентација и нема потреба за обвинување, треба сега после ова неколку резови да се направат, ако не, ќе се продолжи со оваква работа и со задоволување со 1/8 финале, и од секое првенство пласманот ќе ни биде полош и полош.

Шундо нејќе резови да се направат, задоволен бил што сме се пласирале во осминафиналето, јас ќе бидам задоволен ако еднаш братучетка му...........

Леле немале време да извежбаат ниту еден тренинг, ох сирот Шундо, шо тренинг ќе беше тоа бе златен, кладајте гол, да нема тактички грешки, нема стоење во место. :( Best training ever!

Шундо таа цел ја кажа и на изјавата која ја даде пред да одиме во Шпанија, пробува да си тргне одговорност од него во смисла ја не ветив ништо вие имавте преголеми очекувања.

Шундо нејќе резови да се направат, задоволен бил што сме се пласирале во осминафиналето, јас ќе бидам задоволен ако еднаш братучетка му...........
Не е тоа работата, кога - тогаш Шундо ќе ја напушти репрезентацијата, шо знам, можеби ова 1/8 финале е врвот, моментално, тоа 5то место во Србија минатата година ни е максимум, па сега се залажуваме дека можиме нешто повеќе за понатаму.

Кој тоа нè нарекува „банда на свињи“?
По завршувањето на дуелот помеѓу Германија и Македонија, еден германски ракометар ја нарече македонската репрезентација „банда на свињи". Да видиме кој тоа ги вреѓа нашите ракометари.
Тоа е голманот Силвио Хајневетер:
off.net.mk-32551.jpg

off.net.mk-32550.jpg

off.net.mk-32549.jpg

off.net.mk-32548.jpg

off.net.mk-32547.jpg

off.net.mk

Добро бе и ај ние сеа македонското да му вратиме со тоа што ќе прокажеме ко што гледаме дека бил геј :facepalm: баталете ги, сигурно е некој пандан на Бартон или Ибрахимовиќ во фудбалот.

Дајте Ф.Б. Твитер од копилево да му ебеме матер од спамирање и пцуење. :icon_lol:

Добро бе и ај ние сеа македонското да му вратиме со тоа што ќе прокажеме ко што гледаме дека бил геј :facepalm: баталете ги, сигурно е некој пандан на Бартон или Ибрахимовиќ во фудбалот.
Како и да е, не е битно дали е геј или не, ама кое му е правото да не нарекува “банда од свињи“? Што е он повеќе од нас? Ако игра во поквалитетна репрезентација или е од Германија, не значи дека смее така да се однесува и да не третира ко демек ние сме помалку луѓе од нив и време е да се реагира на вакви изјави.

Да бе секогаш ние ќе бидеме "македонци" "балканци" а господава од запад ќе не навредуваат како им дојде.

Му се посерам во тоа фацата педерска.

Вака сега од ко се смирив после поразот.
Ја сакаја Германија, ја добија Германија, изгубија од Германија
Не се нервирам толку за поразот колку шо се нервирам за пичкарскиот менталитет кој го имаме. Стварно незнам оти сме нација без мадиња. :mad: Ќе ја избегнуваме Франција, ќе играме со Германија оти овие се послаби иако ја тепаја Франција. Абе биди маж, играј со „најјакиот’’ па макар и да си изгубил. Покажи карактер, покажи дека немаш страв од никој и спротистави му се. Не овие, со то избегнување на Франција ја преценват, а со желбата да играт против швабите ги потценват нив. Убо си кажа Борко, Германија е Германија !
Сфаќам дека беа малтретирани од патот и ебено лошата организација на оние неписмените од Шпанија и IHF.
Посебно за играчите нема шо да се кажи. Имам забелешка само за Манасков. Колку години ми имаш ти скратено од животот дете, алал да ти е !
Шундо изгледа беше пијан и во глата му се вртеше некоја си друга утакмица кај шо за противник сме имале екипа која е слаба на 6 метри. Како можи да речиш дека се слаби на 6 метри ко една топка не стигна до пикер? КАКО???
150966_420623808015113_1030733290_n.jpg

Застана некој да го провери преводот?

Schweineband го употребуваат и они за да опишат Рогиш, изрека е во стилот се бориш како вепар.

мак новинарство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom