СП Шпанија 1/8 финале: Германија - Македонија 20.01.2013 15:45ч

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
^^^ Не бе Металург,Вардар.....исто ти е репрезентација кога игра исто ти е.....

Тоа за бојкотирање,нема да оди веројатно добро,дури и младите ние да не одиме намерно,пак ќе се избацат фамилии,ова она на утакмици со деца. Ама не е тоа работата,работата е што знаат и ракометарите дека имаат валкан веш,и сега муабетот е ќути трај и прај од двете страни,ако се извлече некој резултат уз пат добро. Не може така.

П.С. Мене уште не ми е јасно што му се случи на Наумче првенствово,до сега сезонава од 16 утакмици има дадено 82 гола а сега..........:facepalm:

Колку и лошо да изиграле,пцуење на играчите од типот пичиња и тн,покажува колку сме мали како нација;) Додека не се преорентираат луѓето у македонија поише у спорт а помалце у плукање и стучни коментари на нет,тешко дека ќе не биде во КОЈ БИЛО спорт.Пола не фатиле топка у живот и објаснуваат како требал да се изигра.Ете земи ја топката и изиграј.
Само никој нејке животот да си го посвети на тоа,полесно е да се излежаваш по дома.Само удрете си ја црпката малце,толку ли немате некој познаник што сериозно спортувал..па да знаете од што се треба да се откажеш за таа работа.Колку они добиле од државата а колку дале.Доста со фолирањето за квалитетите на оваа генерација,изгледајте утакмица од другиве репрезентации ќе видите дека играме најдосадна игра,со гурање и тегнење за секоја топка.Да не играа од срце ракометариве ќе си навивавте за Франција,Шпанија ко у фудбал.
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 23:06 ---
^^^ Не бе Металург,Вардар.....исто ти е репрезентација кога игра исто ти е.....

Тоа за бојкотирање,нема да оди веројатно добро,дури и младите ние да не одиме намерно,пак ќе се избацат фамилии,ова она на утакмици со деца. Ама не е тоа работата,работата е што знаат и ракометарите дека имаат валкан веш,и сега муабетот е ќути трај и прај од двете страни,ако се извлече некој резултат уз пат добро. Не може така.

П.С. Мене уште не ми е јасно што му се случи на Наумче првенствово,до сега сезонава од 16 утакмици има дадено 82 гола а сега..........:facepalm:
Ракометарите имаат валкан веш зашто им се може,знаат и они а знаат и во федерација дека ако ги сменат тие ќе ни се деси потоп и си ќутат.Сите сеа после пораз ќе речете епа бојле да ги избркаат и да губиме од сите него вака ама убаво им беше на сите кога игравме добро во Хрватска и во Србија.

Brukata e golema, samo shto sme naviknati na vakvi raboti kaj nas. Treba glavi da pagjaat za sekoj poraz dosega od treto klasni reprezentacii vo kvalifikaciite. Neznam shto da kazam, samite rakometari vikaat da ne sme se praele eksperti. Pa da go ebam na forumov tuka ima deca sho pojse razbiraat rakomet od tie u federacijata nasha i od Shundo. Neznam nemozam da sfatam kakva profesionalnost ima u nashava drzava, toa e. Nema svetla idnina vo nashiov sport, teshko e, no mora da se pomirime so toa..

Нема да се помириме и нема да престане да се плука дур не го сменат селекторот! Од тука почнува се!

За каков успех говорат они дека сме ѓи остаиле Шведска зад нас? Сме ѓи победиле Чиле и Катар? Па као демек сме се штеделе со нив затоа со мали разлики. Абе немаме бек шутер у репрезентација кој ќе скокне и шутне дали се они свесни воопшто за тоа? Па Бековите Германски вакви такви биле деца подмладени не расцепија од 9м. Кај се кај нас такви деца? Чија работа е тоа да произведе такви бекови ? На РФМ? неееее па они зашто да се замараат да организираат кампови и слично.....

А и Киро има една мана, не е комплетен играч игра со раце во нозете е ко фатен или пак се плаши/штеди од дуели. Кога сте го виделе на 6м него на влез? Карабатич погледнете го, па погледнете го Киро затоа и никогаш и не бил избран за играч на светот. Карабатич го раскршија и пак влегува и влегува на 6м, напраил милион исклучувања над него, плус 7м, плус голови.....Оној Копљар погледнете го висок е 2м па влегува на 6м. Хансен исто без проблем влага. Тој недостаток на Киро секоја одбрана го користи максимално. Ваму од другата страна немаме бек кој ќе шутне асална топка. И тоа е тоа, и такви какви што се уште и услови поставуваат, јас едно им предвидувам ко шо се кренаа у Ниш така ќе си се акнат одземја, или ќе прифатат промени и во федерација и во тренер и во играчи!

Ние ѓи сакме со сите нивни мани и доблести но МОРА да се баталат од тие роднинско поврзани идиотски работи надвор од спортот! Мене ми е криво што едни дечишта од Германија се иживуваа денес со нив! Незнам како они им е сеедно па и главите горе да ни биле? Од што да ни бидат од нивната добра игра, или од немоќта која ја демонстрираа?

Нема да се помириме и нема да престане да се плука дур не го сменат селекторот! Од тука почнува се!

За каков успех говорат они дека сме ѓи остаиле Шведска зад нас? Сме ѓи победиле Чиле и Катар? Па као демек сме се штеделе со нив затоа со мали разлики. Абе немаме бек шутер у репрезентација кој ќе скокне и шутне дали се они свесни воопшто за тоа? Па Бековите Германски вакви такви биле деца подмладени не расцепија од 9м. Кај се кај нас такви деца? Чија работа е тоа да произведе такви бекови ? На РФМ? неееее па они зашто да се замараат да организираат кампови и слично.....

А и Киро има една мана, не е комплетен играч игра со раце во нозете е ко фатен или пак се плаши/штеди од дуели. Кога сте го виделе на 6м него на влез? Карабатич погледнете го, па погледнете го Киро затоа и никогаш и не бил избран за играч на светот. Карабатич го раскршија и пак влегува и влегува на 6м, напраил милион исклучувања над него, плус 7м, плус голови.....Оној Копљар погледнете го висок е 2м па влегува на 6м. Хансен исто без проблем влага. Тој недостаток на Киро секоја одбрана го користи максимално. Ваму од другата страна немаме бек кој ќе шутне асална топка. И тоа е тоа, и такви какви што се уште и услови поставуваат, јас едно им предвидувам ко шо се кренаа у Ниш така ќе си се акнат одземја, или ќе прифатат промени и во федерација и во тренер и во играчи!

Ние ѓи сакме со сите нивни мани и доблести но МОРА да се баталат од тие роднинско поврзани идиотски работи надвор од спортот! Мене ми е криво што едни дечишта од Германија се иживуваа денес со нив! Незнам како они им е сеедно па и главите горе да ни биле? Од што да ни бидат од нивната добра игра, или од немоќта која ја демонстрираа?
Batka... sosem si u pravo... ali mozes da go kazes toa u 49% od textov... manje od pola paket akcii ;-) ... inace najvise se soglasuvam za sporedbata Kire vs Karabatic

Lakimk alal ti vera za ona sto si go pisal za Kire , taka e !

па кире не е најдобар играч,никогаш не е прогласен за таков.Тој е најдобар шутер и како таков е 2 класи погоре од се што имаме у репрезентација,воедно и светски играч каков што неаме у никој друг спорт.. Тие се квалитетите кој ги има не моеш да му додадеш нешто, и требаше неговите соиграчи да ги искористат а освен Стоилов другиве не ги искористија.Али јебига времето му пројде,и касно е за тоа :)
Исто ко у фудбал,имаме еден професионалец и банда од 10 аматери и да земеш да му наоѓаш мани на пандев,спор е и тн.

Колку и лошо да изиграле,пцуење на играчите од типот пичиња и тн,покажува колку сме мали како нација;) Додека не се преорентираат луѓето у македонија поише у спорт а помалце у плукање и стучни коментари на нет,тешко дека ќе не биде во КОЈ БИЛО спорт.Пола не фатиле топка у живот и објаснуваат како требал да се изигра.Ете земи ја топката и изиграј.
Само никој нејке животот да си го посвети на тоа,полесно е да се излежаваш по дома.Само удрете си ја црпката малце,толку ли немате некој познаник што сериозно спортувал..па да знаете од што се треба да се откажеш за таа работа.Колку они добиле од државата а колку дале.Доста со фолирањето за квалитетите на оваа генерација,изгледајте утакмица од другиве репрезентации ќе видите дека играме најдосадна игра,со гурање и тегнење за секоја топка.Да не играа од срце ракометариве ќе си навивавте за Франција,Шпанија ко у фудбал.
Да бе така е тоа,земи и изиграј.. Бабини гачки на друго место не овде.Ако сакаш јас ќе дојдам со тебе и ќе одиме во кој било клуб од македонскана лига фудбал 1 и 2(Скопје) па ќе видиш што ќе ни кажат ;).И самиот можеш да приметиш како стојат работите во македонските спортови,Кире игра добро и брат му ќе мора да игра,за да игра Кире.Мизерии,сегде е чест да играш за држава,само како што гледам кај нас и кај србите е уште тој убав менталитет,нема да играм са држава,не ми даваат пари,ваму може да се повредам.. Македонија секогаш имала ракомет,греота е да гледаш како пропаѓа ваква генерација.. Најдобар пример ти е Русија,имала 12 играчи од рускиот шампион блабла,па Металург ако се сеќавам ги изгази и дома и гости,а за Македонија играат 12 души од Металург! Кај е овде математиката ако видиш дека само наместо стариот десен бек ти игра Кире Лазаров и пикер ти е Стоилов!? Ѓорѓиески игра прв состав кај Лино Червар,стандардно крило,за Македонија место неможе да фати,несфатливо! Генерацијата е многу јака,гледајќи кај ни играат играчите треба парчиња да праеме,не да губиме од една Германија 20 разлика која има смена на генерација,а во составон ако има 3 играчи како што треба! Ама јбга со срце играат,мотивирани се вкрај,не се зафркаваат како нашите,ако не му оди на Кире никому не оди.. Не научија више.. Затоа ќе си седиме дома и ќе си гледаме како играат ракомет репрезентации кој може без проблем да ги тепаме..Ама тоа е нека продолжи РФМ да се зафркава со Шундовски и оној дебелиот па да видиме кај ќе ни е крајот :)

Хајневетер го мрзам највеке на свет, од сите ракометари на мундијалов најодвратна фигура ми е дури и пред Рогиш, но и таков каков го напраиле неговите има чуено за РФМ и за тоа како се составува нашата репрезентација, ова е во однос на зборот банда, за што треба да си признаеме дека делумно е во право зш само банда се служи со уцени братми ќе игра или јас неиграм.

Во однос на свињи , мислам дека ѓи навреди ракометарите со вишок килограми :). А тој е склон кон посилниот пол па сака некој Аполони :D Ке видиш како на Карабатич ќе му дозволи меѓу нозе да му ја пика :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom