СП Ракомет: Maкедонија - Исланд 15.01.2013 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Борко, Борко....незнам како не се најде некој да му каже дека местото му е ПРЕД голот, не на средина на терен. Шо потреба да истрчува на пола терен после секоја одбрана јас незнам.
:pos:
Во право си, ама денеска Борко навистина беше одличен. Борко, Стоилов и Манасков не држеа во игра, а Кире неможе се да постигне, цело време фластер на него му играат, што да прави...
Инаку Борко е sвер човек, многу ми е симпатичен :D намига, истрчува до пола терен, шутира од гол на гол
ама кога брани, БРАНИ :D
најјако беше кога тој со косата од Исланд голманот ни се искриви на нас и после си доби топка во глава :D
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 22:27 ---
Се нервирате за натпревар кој уште пред да почне беше изгубен.....Се знаеше дека губиме денеска.
Добро мори ај неможеш 100 пати да пишеш -.-

најјако беше кога тој со косата од Исланд голманот ни се искриви на нас и после си доби топка во глава :D
Ги измеша брзините. Прво си доби по чело и заради то се кривеше.

:pos:
Во право си, ама денеска Борко навистина беше одличен. Борко, Стоилов и Манасков не држеа во игра, а Кире неможе се да постигне, цело време фластер на него му играат, што да прави...
Инаку Борко е sвер човек, многу ми е симпатичен :D намига, истрчува до пола терен, шутира од гол на гол
ама кога брани, БРАНИ :D
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 22:27 ---

Добро мори ај неможеш 100 пати да пишеш -.-
Остави ме ма
rolleye0012.gif
и кулирај
rolleye0012.gif
rolleye0012.gif

Нема што да се збори, тотално заслужен пораз. Вака ако играме, ги губиме и наредните натпревари.

Абе еден момент ме мачи, некаде 3 минути пред крај на утакмица имаше одлична одбрана тоа голмаништето исландско Густавсон и задоволството го демонстрираше орално, со тоа педерското јазиче, го мрткаше лево десно, ауу колку сакав да му го искорнам..

Namerno spored mene go pogodi Levov.

Kire kapitenot premnogu kukavicki izigra.Si sedi oddalecen premnogu,pravi nekakvi siroki bespotrebni krugovi ,potoa odi na lev bek ke dodadese i sedese tamu dodeka ne zgresat.Abe kapitenu da ne imase trema?
Ne smee a da ne se kritikuva eden od najdobrite desni bekovi na denesnicava.Toj e klasa nad site soigraci i mora da prezeme odgovornost.Toa go pravese sekogas osven deneska.Sto li mu bese e prasanjeto.
Se sekavame protiv Danska kako torpedirase na kraj i toa koga gubevme.Ednostavno receno imase jajca a sega sosema sprotivnoto go napravi.Individualen igrac ne moze da stane timski igrac preku nok aka Robben vo fudbalot.Ja sum za toa da si ja igra starata igra nego da se pravi sreden bek aka razigruvac.
Se nadevam utre ke raspali liderot Lazarov,ednostavno e klasa igrac i nema potreba "da se izolira samiot".

Napishal:
"Sve eksperti?.... Sekoja chest...."
I nadole prashanja zasho ne igral vtoro poluvreme na koi ne odgovara.
Osven na edna kritika kade napisha deka na gledachite rabota im bilo da gledaat, ne da kazhuvaat.
Drugite komentari se poddrshka za reprezentativcite.

Дееј како Владава е и овој.. :eek:

Стиснете лајк сите што мислите дека си е чуваме тактиката за со франција :pos:

Натпревар со многу грешки, каде победи екипата која помалку грешеше !
Добра одбрана изигра Исланд, не мрднавме до 7-8 минута, до негде и нападот ни беше безвеза, ама сепак добра одбрана цел меч изигра Исланд, исто така и ние не бевме лоши, за нападите често преку контри на Манасков се одеше кој изигра одлично на овој меч !
Овај Исланд ко не го победивме, нема шо да бараме во наредните прилики со Исланд ! И тие доста грешки имаја, се одеше преку Сигурдсон на нивните напади кој беше најефикасен !

Кај нас Борко ако не беше, ќе го јадевме сигурно со 10 разлика, тој и Манасков најдобри изиграја, Стоилов исто беше добар првото полувреме, второто не влезе. Димовски не е лош, знај да изнуди пенал, две минути, но Столе мислам дека треба пред него да игра, а Никола Марковски незнам зошто го зеле :eek: Одиме со 3 пикери а 1 лево крило БРАВО МАКЕДОНИЈО !!!
Наумче дрво, тупец !!! Колку само аматерски изигра, чоек ќе мисли дека игра негде во 2 лига, 300 пробивања напрај !!
Миркуловски од ко влезе можи добивме на одбрана повеќе, исто напрај и неколку добри влезови. Треба поќе да се форсира Миркуловски !!!
Лазаров добро е шо се прибра самиот, не греши многу, нема многу изгубени топки, оди повеќе на додавања, но треба и да шутира во некои ситуации, нормално дека на негатива од 2-3 гола екипата чека од најдобриот, плус како капитен треба да ја превземи одговорноста, до душа денес неколку пати имаше фластер на него !

Друга работа, сега ќе дават изјави ТРЕБА НЕШТО ДА ПРОМЕНИМЕ ВО ИГРАТА - ПА ФАЛА БОГУ сите ве научија како играте, арно некој напиша неколку страни назад дека играме ракомет од пред 30 години !!!
Чекаме до пасивен напад и после како пијани кокошки се сите или пробивање прат или шутираат од 10 метри, некој после ќе речи така се игра на Балканот - МА НЕМОЈ !
Гледајте ги малку Србија, Црна Гора и ќе ви биди јасно, мора малку да се убрза играта...

Сега на фб прочитав еден коментар на Стоилов кој според мене не е на место. Пишал на статус нешто како во стил "Сите стручњаци станавте...." и нормално се развила дискусија. Дечкото имал дрскост да и врати на една девојка, која не се согласувала со неговиот став, дека нејзино е да гледа, не да коментира. Молим??? Им одговара кога се величаат, кога се пречекуваат на плоштад, први се за пофалби, а кога ќе пристигнат негативни критики (сосема заслужени овој пат) мрчат. А рака на срце, денес не изгубивме бидејќи немавме среќа или бидејќи Исланд беа многу подобри-факт е дека изигравме многу лошо. Не треба да си ракометен експерт за да сфатиш дека нешто не штима. Многу, многу негативно сум изненадена, место да си бараат грешки во играта и да го анализираат следниот противник и да се сконцентрираат на играта, тие зеле се караат по фб. И после чекаме ние некоја сензација, победа со Данска, Русија...абе ајде.

Сега на фб прочитав еден коментар на Стоилов кој според мене не е на место. Пишал на статус нешто како во стил "Сите стручњаци станавте...." и нормално се развила дискусија. Дечкото имал дрскост да и врати на една девојка, која не се согласувала со неговиот став, дека нејзино е да гледа, не да коментира. Молим??? Им одговара кога се величаат, кога се пречекуваат на плоштад, први се за пофалби, а кога ќе пристигнат негативни критики (сосема заслужени овој пат) мрчат. А рака на срце, денес не изгубивме бидејќи немавме среќа или бидејќи Исланд беа многу подобри-факт е дека изигравме многу лошо. Не треба да си ракометен експерт за да сфатиш дека нешто не штима. Многу, многу негативно сум изненадена, место да си бараат грешки во играта и да го анализираат следниот противник и да се сконцентрираат на играта, тие зеле се караат по фб. И после чекаме ние некоја сензација, победа со Данска, Русија...абе ајде.
Токму за ова сакав да пишам прееска. Убаво им е кога илјадници навивачи ги пречекуваат на плоштад за освоено 5 то место (еј 5 то место, држави не слават за сребро а ние ги пречекавме за смешно 5 то место) ама кога треба да се даде критика тогаш навивачите се тука за да гледаат a не да коментираат, види мајката, fuck logic!!! Да не треба да ги погалиме по косичките за ова што го одиграа денес, а одиграа под секое ниво? Ако знаеја да се шетаат како пауни по плоштад после ЕП во Србија ко да го ослободиле Скопје, тогаш и сега треба да знаат да ги истрпат оправданите критики од јавноста.

Ја се кладам дека најголем дел од тука што пишуваат сега не гледаат друг пат ракомет освен на вакви мундијали и не ги разбираат правилата и прописите уште помалку играта. Алооооо лесно е да се обвини некој, само да ви кажам дека сите селекции пред утакмица 5-6 пати прегледуваат снимки од репрезентацијата со која играат, и го прочешлуваат секој момент, секоја акција, секој шут! Ние сме ПРОЧИТАНИ, ние сме ПРОЅИРНИ дека без Кире немаме ниакква игра, и затоа се насочуваат да го спречат Кире и само Кире!

За нас веќе од авион се гледа дека играме преку Кире и само преку Кире и затоа сите тактики на противниците се кројат да се задржи Кире! За мене Кире нема ни најмалку вина, затоа што е чуван како никој до сега со фластери со штипење со бутање 60 минути нормално дека неможе да го покаже најдоброто под таков притисок.
Да не е Кире немаше да бидеме ни сега каде што сме.
А играта мора да иде преку Кире затоа што друг играч од калибарот на Кире немаме ни приближно !!!

Единствено можам да се согласам дека црна точка во оваа репрезентација е селекторот кој се гледа дека е залутан овде, исто како и одредени играчи кој ќе ги нагласам, Ангеловски, Левов, Златко Мојсовски ракометари кои дефинитивно не се за во една победничка репрезентација!
Уште нешто, Димовски се гледа дека нема нит кондиција нит квалитет ни за едно полувреме, али можеби забележавте една работа, доколку он ја прифати топката на просторот од 6 метри, или е гол или е пенал за нас, и за таква работа понекогаш ни е потребен. Искуството решава тука, башка и он со неговата килажа знае како да падне. Али кога сме кај таа позиција, дефинитивно Столе Стоилов мора да е со најголема минутажа!
Друга работа, грешка е зошто не беше повикан Алушевски на ова првенство, со неговото искуство сигурен сум дека ќе допринесеше и ќе беа погодени некој зицери кој што ги промашија помладите дечки. Понекогаш искуството много влијае. Исто и Петар Ангелов-Диви, не викам дека требаше да биде повикан и да биде прв голман, али со искуството ако не повеќе би одбрани некој седмерец и некој зицер затоа што знаеше на многу пати тоа добро да го прави.

Утре Русија може да падне, нема да биде тоа невозоможно, треба да се има верба, и со повеќе СРЕЌА пред се сигурен сум дека ќе има прилика за победа, немора да значи тоа дека ако Русија го победила Исланд сигурно не победува и нас, значи извадете ги од глава тие глупави теории и бидете сигурно дека со поголема мотивација, борбеност, фокусираност и СРЕЌА можеме да добиеиме и една од големите веле сили. Поздрав до сите, ПРЕДАВАЊЕ НЕМА И НЕ СМЕЕ ДА ИМА!!!

Комплетно е точно ова и ако не ви е од прилика ова мислењето, не разбирате значаен дел од играта и потребно е помалку да коментирате било која тема која не ја познавате (тоа е фундаментална писменост).

СПЕЦИЈАЛНО нагласувам до тие што пејоративно се однесуваат кон Лазаров: без Лазаров ќе губиме по 20 разлика од СИТЕ репрезентации. Најчесто луѓето гледаат „Колку гола даде?“ а не гледаат дека сите акции одат преку него (или преку Миркуловски, но помалку). (И базична логика: штом сите репрезентации играат „фластер“ .. тоа треба да ви каже нешто)

Мислење на место и специјално го цитирам цело за да се прочита повторно.
ЧИТАЈ.

Ех Емке, да го сфатеа тие тоа, да се критикуваа самите себе кога треба и да ги прифаќаа добронамерните критики, сигурно на друг начин ќе гледаа на работите и ќе знаеја да го извадат максимумот од себе, ако не на тактички барем на психолошки план.

Епа селекторот над селекторите Звонко Шундовски наместо да увежбува акции кога на Кире се игра фластер, тој ги остава играчите да играат мал фудбал на тренинзите. Еве го резултатот од малиот фудбал

Па фудбал се игра на почетокот малце колку за загревање..

Добра одбрана на Исланд?Па добро одбрана е кога ние освен подај му ја на Кире, или шутира или асистира до пикер, друго нешто ИМАМЕ ? Не, НЕМАМЕ! Па дај бе идиоти, што работевте цели подготовки, што?Па освен во контра нема ни една топка за Манасков од изработена акција, ни една! Да се изработи нешто Наумче да остане сам па да шутира, Киро исто, постои нешто такво?Играме како прави индијанци, не се знае кој јаде, кој пие.А ЗА СЕТО ОВА Е ВИНОВЕН ИДИОТОТ ШУНДОВСКИ, не ми се верува дека после се што се деси и сите, ама баш сите до еден во државава бедна знаеме дека везе нема човекот, тој остана селектор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom