СП Ракомет: Maкедонија - Исланд 15.01.2013 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Браво за Борко, Манасков, Стоилов и Кире.

Како може да имаме вака утепан тренер не знам...

Ako ja tepame rusija i u slucaj isto bodovi tri rep. da imame koj ke bide 2?
Се прај круг на репрезентации со исто бодој и се гледа меѓусебен меѓу тие репрезентации.

Инаку за утакмицата нема шо да се кажи, или немавме среќа или нашите се толку прецизни па се отепаја од годење пречки/стативи.

Јас сум била песимистка хахахахах, а ја гледав само реалноста дека против Исланд не можевме ништо.
Нека кукаат малите дечиња сега..

Искрено кукле,лошо си ја гледала реалноста,или погрешно ја има сфатено суштината..
Исланд им е*ам среќата што ја имаат,одбрана одлично играа нашите,ама нападот крш,катастрофа беа сите тројца,една акција не сврзаа!Судиите си не дупчеја на поштен начин..ДА биде поголема трагедијата Стоилов цело второ полувреме го преседа на клупа,незнам поради која причина ама фалеше многу.. Мора да се средат нашите мислам дека може да се тепа Русија,ама само ако се среди нападот.. :sneaky::)

Уште од сега треба да се смени цел стручен штаб.Што е ова,како да заборавиле ракомет да играат.

Треба цел РФМ да се смени.

Ужас натпревар, ужас.

Пак прво полувреме добри, пак второ полувреме паднати. Цели 10 минути без гол? :eek: Грешеа исланѓаните, ама ние сме во некоја вонсериска лига. Да има натпреварување во кој може да направи повеќе грешки на антпревар, златото не ни бега.

Со русите не знам како ќе биде, ама искрено ме заболе. МЕ ЗАБОЛЕ!!! И да сториме нешто поинаку, пак не ни бега елиминација во осминафинале. А Франција, а Тунис не е битно кога потенцијалните противници не имаат прочитано ко селски буквар.

ПС: Единствена светла точка на натпреварот беа Арапските коментатори, откако веќе беше јасно што и како. И да не разбираш јазик, па се поинтересни од Ников. Цицај Шител!

Потешка утакмица на репрезентацијава немам гледано. Па 9 минути гол да не можеш да постигнеш, а си дошол на Светско е срамота. Ај шо не излегува на прес Шундо, ќе речеш можда ја анализира играта на противникот, зафатен е човекот нема време....not. Како не прочитаја алал нека им е. Бековите затворени, убава замисла со два пикера која функционираше едно време за да the mighty Шундо ја смени со некој безвезни проигрувања од кои не можевме да извлечеме ни еден шут. Крилата кога и да им се укажеше шанса ја уткаа, значи реализација катастрофа. Борко, Борко....незнам како не се најде некој да му каже дека местото му е ПРЕД голот, не на средина на терен. Шо потреба да истрчува на пола терен после секоја одбрана јас незнам. Троши време човекот стварно. Па и џабе му е секоја одбрана кога од возбуда прави грешни додавања.
Многу грешки, слаба реализација, бековите како исклучени, никаква идеја во напад....заслужен пораз.

не, џабе, мизерија.

тргнав да пишам долг пост, ми текна дека 80% од головите ги примивме од контри по наши грешки и избришав све.

мизерија, мизерија, мизерија, мизерија, мизерија !!! Сами се победивме! За малку така ќе се „победевме“ и на минатите два меча, ама среќа игравме со аматери. Сега дојдоа малку посериозни и не исчукаа...

Абе ги тепаме Данска и Русија и ете не втори :P Толку беше изгледа, ќе си играме фино лепо со Франција и ќе не наполнат 10-12 разлика, па да се надеваме дека Шундо ќе добие отказ, конечно :D

Jako ke bide ako francija izgubi 2.Posle da im gi vidam zamrznati faci na islandjanite.:o)

Борко беше одличен, Манасков исто така, за Столе немам зборови, одлично! .. одбраната на ниво во прво полувреме, почеток на второ ни направија неколку гола разлика и тогаш мислам дека го загубивме мечот, тие враќање на 2 гола разлика беа само лажна надеж дека нешто ќе направиме, штета што Исланд беше лош денеска, а ние бевме бетер, голема штета.

Гледам некој се буни назад за Лазаров, па луѓе најмалце еден играч од Исланд имаше на него ставено, во некои ситуации доаѓаше и уште еден, не знам како може вината да ја барате во него.
Мизерен беше Наумче, а тука некаде и Миркуловски, да беа тие на некое ниво погоре, или како што знаат да одиграат, немаше сомнежи дека ќе го добиевме натпреварот.

Со Русија белки ќе е поарно, се надевам.

Не, не јок таа работа. Само Ландин да ни го стават на гол и не мора да играат со прв состав пак сме готови. Со оние глупи грешки брате нигде не одиме. Јас не ни помислувам дека сме биле петти на ЕП. Ова е ново првенство, друга форма, други услови, се од почеток треба да се сработи. Така да, тоа е тоа. Не знам што ќе биде со Русија, ама со Данска јас никогаш не би се кладела на наша страна.

Абе во наредниве две воопшто и не треба да сметаме на победа.Јас мислев дека имаме некакви шанси со Исланд и со надеж дека ќе оствариме барем три победи и два пораза.Ама денеска што видов, можат на наредниве двете репрезентации со кои ќе играме цел нивни состав да го одмараат и да ги пуштат нивните голмани да играат и доволно е само од гол да ги фрлаат топките, ќе даваат и тие голови.

Еден збор............брука.

Ваков Исланд да не можеш да тепаш,да изиграш олку мизерно ? Брука.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom