СП Ракомет: 13.01.2013 Македонија - Катар 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Zasto morame?Dovolno e samo Francija da ja izbegneme za se drugo 50-50 ni se sansite...
Е тука е проблемот.
За да ја избегнеме Франција ни треба победа над Данска,Исланд и Русија.
Лани Франција и Германија на ЕП потфрлија така да може и сега ќе потфрлат.
Нас ни е најбитно да победуваме а со оглед на утакмицата денес.. :/

Е тука е проблемот.
За да ја избегнеме Франција ни треба победа над Данска,Исланд и Русија.
Лани Франција и Германија на ЕП потфрлија така да може и сега ќе потфрлат.
Нас ни е најбитно да победуваме а со оглед на утакмицата денес.. :/
Abe ti ne se sekiraj Francija neka si kiksne edna pak ke bide prva poso zaebana grupa se, dovolno ni e samo Island da go akneme od zemja i posle neka odmara Kire do 1/8..

Епа си знаат што следува, да не бидам многу директен. :D :pos:
Брат љубомора, ги нема нивните и ајде против нас ама БАШ НЕ БРИГА :icon_mrgr:
(иако гледам и наши имат гласано, ама и за нив баш не брига:icon_mrgr:)

Брат љубомора, ги нема нивните и ајде против нас ама БАШ НЕ БРИГА :icon_mrgr:
(иако гледам и наши имат гласано, ама и за нив баш не брига:icon_mrgr:)

Абе па зарем не можам да гласам за Катар ? Со ваква очајна игра не се надевам ништо да направиме .. А иначе нема опција нерешено, таа ќе ја бапнев ...

Абе па зарем не можам да гласам за Катар ? Со ваква очајна игра не се надевам ништо да направиме .. А иначе нема опција нерешено, таа ќе ја бапнев ...
Твој избор бе брат, не реков ништо лошо

2_Banner_logo1(2)(3).jpg

Втор меч на нашата репрезентација на овогодинешното светско првенство во ракомет. Втор меч во кој што сме големи фаворити. Втор меч во кој што очекуваме победа.Втор меч во кој што нашите спортисти повторно ќе изнајдат некој нов начин за да не шокираат.

Играме против Катар,репрезентација која што исто како и Чиле е енигма за нас,а како и да не ни биде кога на клупата имаме стратег кој што дури на денешниот меч дозна дека сите акции треба да завршуваат со шут кон противничкиот гол.

Велат дека "Светот го вртат парите" па ако ова е точно значи дека богатата нација на Катар ќе не сврти комплетно утре. Но затоа пак има и друга поговорка која што вели дека "Парите се отепувачка". Дали ова значи дека утре голманот на Катар ќе се само разнесе изговорувајќи ги зборовите "Allahu Akhbar и се надевам дека ме чекаат 20 девици" останува да видиме утре во 18:00 часот на Сител телевизија,а штом ќе има пренос од мечот секако дека ќе испадне нешто позитивно од мечот во вестите по мечот како на пример "Македонија иако изгуби сепак имаме најголем раст во економијата каде што забележавме позитивна рецесија за минатата година".
Значи во секое лошо има и нешто добро.

Flag-Pins-Macedonia-Qatar.jpg

Со среќа нека ни е.

Не ти требаше болдираното на оваа тема ама нејсе, јас гласав за Македонија.

ајде нека даваат хенди од едно 7,5 да ја лупам на контра. то би бил тип на денот! :D

инаку, од ова шо го видов денес, пласман во 1/8 финале би било премија. не го велам само заради инает или сл. туку заради повеќе настани кои претходеа на денешниот ден.
1.немавме никакви припреми. не се оди на ЕП или СП со една недела заеднички припреми и 3 пријателски. то не е нималку сериозно од репрезентација како нашата.

2.немаме ништо ново на тактички план, со кој можиме некого да изненадиме. лани сите не потценија, па зато и се пласиравме кај шо се пласиравме, но мора и тогаш да се има предвид дека СРБИЈА НИ ЈА ДАДЕ УТАКМИЦАТА, инаку ќе бевме многу подолу. сега сите ги знаат нашите слабости и во одбрана и во напад, а нашиве на уши си седеа и ништо не презедоа. е то ќе се плати на ова СП (се надевам дека грешам).

3.имаме дебил за селектор, кој нема никаков авторитет и углед кај играчите и е многу слаб на тактички план, а нема никакво познавање на ракометната игра. како најсвеж пример беа денешните неколку тајм аути, во кои целосно се загуби и се шо кажа, наместо конкретни тактички замисли беа, играта ни е катастрофа, имаме 15 загубени топки и ко че си сам пред гол-шутни. кретен :D. играчите (кире и наумче) сами си се договараат, а овај стој ко мутав и чути :facepalm:. врв на се беше кога чиле ни направи серија од 3-0 и ни стасува на 2 разлика 24-22 мислам беше и наместо шундо да бара тајм аут, тајм аут бара селекторов на чиле :unsure:.

4. имаме целосно несоодветна селекција на играчи, а капак на се беше оставањето на столбот на одбраната, темелков на трибини.

5.имаме неспособна раководна гарнитура на РФМ, која повеќе ја интересираат парите и нивните лични интереси отколку националните цели.

6.имаме играчи кои ги ставаат личните и интересите на некои нивни роднини, пред националните и ја условуваат федерацијата со нивно неиграње доколку истите не се задоволат.

штета е ваква генерација од играчи да не биди и подобро пласирана, но заради овие работи и да сака не можи.

Луѓе не летајте со хендикепите :D

leleeeee kako igraat dancive. kakva preformacija samo vo polu kontra. STRAOTNO.... igraat so razlichni postavi po poluvreme. I nema razlika. BRILJANTNO.... definitivno moi favoriti za titula.
Katar imaat slabi golmani od ova shto gledam , no mnogu se agilni vo napad. Ako izigrame kako denes....

http://forum.kajgana.com/threads/СП...сот.65931/poll/results?poll_response_id=11596

Иначе, не ви се некако лузерски изјавите од типот „ќе праиме дочек за шесто/осмо/деветто место“? Ги почитувам успесите, но пречеците (особено од државниот врв, со исклучок на директорите на агенциите за спорт и млади) за било што освоено под 3-то место некако не ми штимаат. Он топик: Ги гледав сега Катар, камења се. Или со други зборови - на исто рамниште на нашата репрезентација од денешниот натпревар. Данците си ги плескаат без особени напори. Моментално Данска води 10 разлика...

leleeeee kako igraat dancive. kakva preformacija samo vo polu kontra. STRAOTNO.... igraat so razlichni postavi po poluvreme. I nema razlika. BRILJANTNO.... definitivno moi favoriti za titula.
Katar imaat slabi golmani od ova shto gledam , no mnogu se agilni vo napad. Ako izigrame kako denes....
...ќе ги тепаме :D (да те продолжам)
денеска Чилеанците имаа одбрана што не ни одговара и расположен голман.
Сигурно ги тепаме Катарците само прашање е со каква разлика :)

...ќе ги тепаме :D (да те продолжам)
денеска Чилеанците имаа одбрана што не ни одговара и расположен голман.
Сигурно ги тепаме Катарците само прашање е со каква разлика :)

taka neka bide ama neshto mi vika deka i katarcive utre kje igraat odbrana ko chile. se nadevam nie kje bideme pokoncentrirani i "nema da se shtedime".
--- надополнето: 12 јануари 2013 во 21:34 ---
lazarov flaster kje ima sigurno i utre, a dali kje igraat i 3-2-1 neznam

Што ви е филмот со ова што гласате за Катар бе не ми е јасно офффф :facepalm::facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom