ComfortablyNumb
Politically Incorrect
- Член од
- 11 август 2016
- Мислења
- 4.338
- Поени од реакции
- 16.877
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
мк ганер Цепенков и ГаволРулз Пејчиновиќ.
Сеа фали некој да ми рече у Паланка се збори вака и таман да биде опфатена цела Македонија.![]()
Хахах, не е гол брат, ако погледнеш од агол под 135.4 степени ќе забележиш дека едно фибер влакно од топката допира на линијата. Компјутерот си кажаОд прашања што ме мачат, да замислиме дека ова е гол линија дали ќе биде гол ова или топката уште цела не е во гол ?
Не знам што не е јасно, кога правилото си е кристално чисто "топката треба целосно да ја помине линијата за да се рачуна како гол или како out of play." Нема тука отстапки па макар ни за еден милиметар.Хахах, не е гол брат, ако погледнеш од агол под 135.4 степени ќе забележиш дека едно фибер влакно од топката допира на линијата. Компјутерот си кажа![]()
Значи ова е позитивно првенство за Германија. Имаат исто порази како Аргентина, Франција, Шпанија.
А кога ќе го додадеш фактот што они играа а Италија не се ни пласираше, ондак ова е и повеќе од позитивно СП за швабите.
Аргентина помина даље, прво место е у група, 4-0 скор во последните 2 утакмици.
Германија прими гол од сите, 2 од Коста Рика.
Не ми едначи испаѓање у група и 1/8 финале те молам, пратиш фудбал 500 години.
да зборуваш чиниш за Мегвер и Силе зборуваме, и форсираш безвеза.
Ако може да прати некој слика како укрстуваат репрезентациите до финале. Не можам нигде да најдам.
Како што кажав, топката е секако шутната од аут. Тој еден милиметар не менува ама баш апсолутно ништо во траекторијата на топката и не е видлив за човечко око, односно буквално секој нормален човечки судија на светов ќе ти каже дека таа топка е излезена надвор.Не знам што не е јасно, кога правилото си е кристално чисто "топката треба целосно да ја помине линијата за да се рачуна како гол или како out of play." Нема тука отстапки па макар ни за еден милиметар.
Знаеш ли ти колку титули и милиони се освоени во тенисот поради милиметарско топче кое завршило на линијата? Или одбојка, или кошаркаКако што кажав, топката е секако шутната од аут. Тој еден милиметар не менува ама баш апсолутно ништо во траекторијата на топката и не е видлив за човечко око, односно буквално секој нормален човечки судија на светов ќе ти каже дека таа топка е излезена надвор.
А тоа што сега имаме компјутер што ти кажува како да играш, тоа е друга работа. Следно е сензори и механизми во копачките на фудбалерите што ќе им ги корегираат движењата и така ќе имаме кристално чиста игра што сто проценти ќе се придржува до кристално чистите правила.
бразил и со 2 тим да игра треба да победи вечер, едноставно прејаки се..dali e mozno na ova svetsko prvenstvo da nema grupa so reprezentacija koja osvoila 9 boda ?
posledno takvo nesto se desilo 1994 na svetskoto vo amerika
ostanuva da vidime sto ke napravat brazil i portugalija
Ниеден чип или сензор не може да ме убеди дека ова не е во аут. Ти ебем фудбалот ако треба компјутер да ти кажува дека топката била еден нанометар на линијата, а тоа се приметувало само од специфичен агол. Ама тоа е..
А тоа што сега имаме компјутер што ти кажува како да играш, тоа е друга работа. Следно е сензори и механизми во копачките на фудбалерите што ќе им ги корегираат движењата и така ќе имаме кристално чиста игра што сто проценти ќе се придржува до кристално чистите правила.