СП 2022 Катар - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Отварањево е буквално срање . Жив грев . Морган Фриман ми е кринџ оти на плејбек е цело време :ROFLMAO: Срањее.

Колку од Кинез што ќе биди фудбалер толку и од Арап.

Ау не, голема разлика. Кинезите и Индијците се посебна приказна, ако збориме за нефудбалски гени.

Египет, Алжир, Мароко, само јазично се исти со овие од полуостровот или и генетски се слични? Салах ми личи баш на Арапин. Прашање е колку биле големи тие преселби или повеќе се културолошки преобратени, но имало движења, особено во 11 век. Сега од кои племиња каде се населувале не сум гледал, но имаат генетска сличност. Ако МАГРЕБ има фудбалери како Салах, Марез, Хакими и други, не знам зашто и нивните "роднини" би биле толку генетски антифудбал.

Иако и во една нација има доста разлика во зависност од региони, етнографска група. Кај Србите, многу помалку има фудбалери кои доаѓаат од југ и исток. Повеќето имаат потекло од Босна, Хрватска, Црна Гора.

Слично е и со нашите репрезентативци чии предци се колонисти, Вујадин Станојковиќ и Саша Ќириќ (неговите се од Лика најверојатно).

Абе Арапите се мрзи невидени никаква работна етика затоа и немаат успеси во спорт а и предиспозиции немаат. Незнам што мешате Северна Африка со Арапски свет нив им е поќе то наметнато дека се Арапи поради религијата,јазикот што го зборуваат они итн ни по ДНК мал процент е сличен со Арапите.

Ау не, голема разлика. Кинезите и Индијците се посебна приказна, ако збориме за нефудбалски гени.

Египет, Алжир, Мароко, само јазично се исти со овие од полуостровот или и генетски се слични? Салах ми личи баш на Арапин. Прашање е колку биле големи тие преселби или повеќе се културолошки преобратени, но имало движења, особено во 11 век. Сега од кои племиња каде се населувале не сум гледал, но имаат генетска сличност. Ако МАГРЕБ има фудбалери како Салах, Марез, Хакими и други, не знам зашто и нивните "роднини" би биле толку генетски антифудбал.

Иако и во една нација има доста разлика во зависност од региони, етнографска група. Кај Србите, многу помалку има фудбалери кои доаѓаат од југ и исток. Повеќето имаат потекло од Босна, Хрватска, Црна Гора.

Слично е и со нашите репрезентативци чии предци се колонисти, Вујадин Станојковиќ и Саша Ќириќ (неговите се од Лика најверојатно).
Различни се генетски. Имаат и Африканциве арапска крв, ама не е доминантно. Кај едните E1b1b доминира во ydna, а кај Арапите j1.

Абе не паламудете, добри 85-90% од вас кога би биле во ситуација да одлучуваат би го продале свеЦкото на Катар без око да им трепне. И шо кур тука е Катар виновен? Немало пиво, јако маде за нас. Репката им допира дно, ние овде го пробиваме со експертизи уште од старт.
Јако ќе си биде првенството, посебно што нема изразен фаворит а сите играчи се во форма веќе. Сакам Аргентина а верувам дека ќе биде некој од Шпанија/Англија.

тие се и веќе образовани на најдобрите универзитети во светот и изнашетани.

Скроз неточно ова. :D

Тоа е и главниот “проблем“ кај богатите земји од GULF регионот.

Не зборам само за одење во западниот свет во Европа или Северна Америка, туку има премалку луѓе што ги посетиле и другите делови од Азија. Едвај 10% од вкупната популација тамо има излезено вон арапскиот bubble. Они живеат во паралелен свет и мислат дека целиот свет функционира на тој начи на кој функционираат нивните држави.

Toa што имаат пари има огромна улога во тоа што и се речиси незаинтересирани не само за спорт туку и за едукација. Има такви што се образовани на најдобрите универзитети ама тие што се вратиле после во тој бабл се вклопуваат у тој менталитет од бронзеното време. Еве Абу Даби и Дубаи веќе се станати интернационални градови ама пак домородното население не го интересира ништо.

Буквално флегми од живи суштества. Едино полоши од нив се Аргентинци. Они не се флегми ама се антипатични створења ниво Каталонци. И луѓе што навиваат за нив, ко Филе. И овој комрадов @Filip Telford што не знам кој го заебал да навива за најодбивната репрезентација у светот. И нека не ми пишува некој дека е ради Меси, од '98ма не можам да ги дексам. Да бог да ги Томас Милер исцепи пак по трет пат.

:pos:

Fh9ZBGvXwAQzzxc
Ете од кај ми била позната сликата од погоре :icon_lol:
20221121_095832.jpg

Овие од северна Африка не се баш генетски Арапи, мешани се тие со бербери затоа малце позападно се ориентирани во однос на другите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom