СП 2015 Катар - Група Д (DEN, POL, RUS, KSA, ARG, GER)

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
[/DOUBLEPOST]Кога сме кај Германија, еден моите најомилени постови на форумов, највеќе сум се смеела, тоа беше во Ниш, Германија со Шведска кога играа и требаше Шведска да тепа, нешо за поени и табела беше, не ми текнува точно:

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

loool кај ти текна на ова. :D

Замисли три години поминале од тогаш човече. :несвест:

Се сјебаа Русиве самите на крајот, Кулешов многу изгубен, какви глупи ротации правеше у второ полувреме. :facepalm:

Не можам да ги смислам Германциве значи, колку ги мрзам мамицата нивна :boksix:
За потегот на крај имаше директен црвен картон за тоа педерчето, чиста намера за спречување контра во последни секунди секогаш се казнува со директен црвен картон.
Дрва се Русиве, ДРВА...
А мислам дека тренерот е најголемото дрво меѓу сите нив. Какви бекови има во составот, а никаква смислена акција не може да одиграат. Десните крила им заспаа на теренот. Гледа на Ковалев не му оди, па стави го Шишкарев ебате волот ебате...
Што само досуди судијата на крај при голот на Горбок :kuracc: Кој фаул човече, чист блок му направи во дуел игра :confused:
Игропуло се трудеше бајаги, ама и малце претерува со некои шутеви од дистанца, како Кирца наш е...
Атман со додавањето на крај :confused:
Имаа 40 секунди со играч повеќе, а воопшто ни до ситуација за шут не дојдоа.
Кога и да ги гледам Русиве, водат 4-5 разлика на полувреме и на крај губат. Никогаш не победиле кога сум ги гледал :icon_mrgr:

Инаку, кое педерче ова Геншајмер, го замрзев од утакмицата Вардар - РНЛ. И денеска правеше мргудни потези, на крај му закачи песница на Ковалев. Може не изгледа физички страшен ко Рогиш али во нефер игра не е полош од коњот. (n)

Не можам да ги смислам Германциве значи, колку ги мрзам мамицата нивна :boksix:
За потегот на крај имаше директен црвен картон за тоа педерчето, чиста намера за спречување контра во последни секунди секогаш се казнува со директен црвен картон.
Дрва се Русиве, ДРВА...
А мислам дека тренерот е најголемото дрво меѓу сите нив. Какви бекови има во составот, а никаква смислена акција не може да одиграат. Десните крила им заспаа на теренот. Гледа на Ковалев не му оди, па стави го Шишкарев ебате волот ебате...
Што само досуди судијата на крај при голот на Горбок :kuracc: Кој фаул човече, чист блок му направи во дуел игра :confused:
Игропуло се трудеше бајаги, ама и малце претерува со некои шутеви од дистанца, како Кирца наш е...
Атман со додавањето на крај :confused:
Имаа 40 секунди со играч повеќе, а воопшто ни до ситуација за шут не дојдоа.
Кога и да ги гледам Русиве, водат 4-5 разлика на полувреме и на крај губат. Никогаш не победиле кога сум ги гледал :icon_mrgr:
Што ли на првата реченица ќе ти одговорат браќата од УГЕ :D:D:D:D

Изгледа јас сум единствена на фоρумов што ја следи и навива за Геρманија со години и и е мило за двете победи на светсκово до сега:rolleyes: (сеκаκо по Маκедонија да нема забуни ). Ајде па да гледаме финале Маκедонија-Геρманија :D:love:

Што ли на првата реченица ќе ти одговорат браќата од УГЕ :D:D:D:D
Кој ги врти :icon_lol:[DOUBLEPOST=1421604077][/DOUBLEPOST]
Изгледа јас сум единствена на фоρумов што ја следи и навива за Геρманија со години и и е мило за двете победи на светсκово до сега:rolleyes: (сеκаκо по Маκедонија да нема забуни ). Ајде па да гледаме финале Маκедонија-Геρманија :D:love:
Бан од тема ќе јадеш за вакви постови :icon_mrgr::ban:

Само последната минута ја фатив, ама е глуп оној рускион селектор, на 30 секунди до крај имаш негатива од еден гол плус играч повеќе па пичка ти матер глупава извади го голманот стај маркер нападни со 7 играчи да те мочам од керамиди. :boksix:

bitch-please-xt.jpg

Германец си е Германец..класа...:pijani:
Затоа си ги поштовам етен,зошто никогаш не се предаваат...зошто имаат менталитет,зошто се борат до крај,зошто урлаат на секоја изгубена топка,зошто Хајненветер и кога не е во право урла по соиграчите,судиите,се расправа со противниците,тоа е тој фанатизам кој за жал ретко кој го има..
Затоа се успешни во се шо работат,капата долу за ова:bravobe:..
Прилично бев убеден дека второ полувреме ќе биди друга песна,и бидна...
Едноставно како нова Германија да излезе на терен....
Можеби имаше грешки во мечот,можеби и Русите наивно подлегнаа,ама самите си се криви..
Имаш игра,имаш резултат и губиш...
Имаш ростер,наместо да ротира Кулешов фура со истите цело време..
Нормално беше дека не можат да издржат таква игра во двата правци,и не случајно лапнаа 18 гола во второ....
Секоја чест за Германците,можеби немаат звезди како порано,но си имаат хемија,да го имаа Гландорф ќе беа еден од најопасните тимови,вака само со Вајнхолд тешко ќе оди...
Имаат доста интересни играчи во бековска линија,но ниеден изразит шутер,имаат солидни бекови во Краус,Друкс,Штробел....добар пикер,сјајни крила,и два ненормални голмани(мислам по карактер)...:pos:
Заслужено тепаа денес,колку сака нека плачат Русите...
ВО другиот меч Аргентина уште еднаш покажа дека е опасна селекција...
Полска на мускули,ги извади Шмал на крај,со неколку скинати зицери и еден пенал,го скрши резултатот,заводеа со 3 разлика на 1 минута до крај,после само го чуваа водството..
Ама ако играат вака во понатамошниот дел тешко дека ќе направат нешто повеќе Пољаците....

Со толку лоша игра во одбрана не заслужува ни една репрезентација да победи.Во прво полувреме изиграа супер позади и примија само 9 голови русиве,но затоа во второ полувреме позади дремеа како телиња и лапнаа 18 голови во едно полувреме.Имаат русите една доста силна постава за во напад,но и тоа им е џабе кога немаат една воиграна акција и целата игра им се сведува на силување и тешки шутеви од 9м на бековите.На хартија имаат екипа која што мора да атакува најмалку на 1/4финале,но по играта на терен јасно е дека ќе паднат уште на првиот посериозен тест.

Германциве не се ништо посебно,но германски менталитет си е германски менталитет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom