СП 2015 Катар - Група Д (DEN, POL, RUS, KSA, ARG, GER)

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој беше Русинов со дрес на глава кај голот, Атман ли беше ? 2 утакмици по ред ги заеба ама тоа е спортот.

Одлична утакмица Данска - Германија, убава за око.

Најдобриот меч досега...
Многу голови,добра игра за око..
Можеби заслужија Германците да тепаат,цела утакмица ја имаа контролата врз утакмицата..
Очекував дека вака ќе изиграат денес,доста ветува овај состав....млад полетен,добар селектор на клупа,борбенст,солидни голмани,би требало далеку да дотуркаат...
Штробел,Друкс се бекови за наредната деценија,надополнети со Краус како бек ап на среден или лев бек,плус перфектниот Вајнхолд...
Каде ќе им беше крајот ако го имаа Гландорф?
Плус можеби најдобрата двојка крила на првенството-Геншајмер-Грецки....
Најавуваат панцирите дека се враќаат на голема врата..
Данците ме разочараа...
Уште со Спелеберг,а нема место за еден Томас Могесен од Фленсбург(најверојатно сам се има откажано Могесен,за да се посвети на настапите во Фленсбург)....
Без идеја некако,освен играта кон крила когаа имаа вишок не видовме многу...
Нема кој да ги поврзи редовите,оставено е се на Хансен,кој не е способен да го носи цел напад секогаш,можеби со послаби селекции не се приметува,ама денес се виде колку фалеше добар среден бек...
Лауге Шмитт ни од далеку не е како Могесен,иако има квалитети дечкото...
И одбраната им затаи денес,но сепак играа против Германија,која блескаше во напад...
Ландин непрепознатлив...
Како и да е,можеби ремито е најереално,со овај бод Швабите одат на прво место,лесно ќе си ги шлакнат Аргентинците,со Арапите полесен тренинг и ќе си прчат во 1/8 финале....најверојатно против Египет....
Во другиот мечуште еднаш епитот лузери на денот го понесоа Русите...:sramezliv:
Значи мајстори се за губење на добиени мечеви..
Со Германија така ја дадоа победата,со еден куп почетнички грешки во финишот,денес иста песна..
До 52 минута играа перфектно,и потоа се изгубија,нерезонски шутеви,иако не беа под закана за пасивен напад,тотално распашана команда...
Онај Кулешов беше голем играч,ама за :kuracc:не го бива како тренер,класичен дебил..
Го остава Атман во клучни напади и со Германија ,а посебно денес,ги отепа едноставно,еден куп топки ги згреши,плус последниот напад за израмнување самиот реши да завршува,непотребно тргна во напад,иако имаа 30и кусур секунди до крај,и извади никаков шут,ниту скок ништо,од место,само поклонче за Шмал...
Тотално изгубени Германци се Русите:sramezliv:...затоа ќе си се борат за 4 место...:kuracc:
Имаат талент,имаат страшни играчи имаат се,ама џабе кога фалат тие мали нијанси кои ќе ги направат голема екипа...
И уште нешто...
На крај судиите во главен елемент...
Навистина не знам од кај ги копаат овие кретени од судии,не само на ова СП,туку и во ЛШ...
Пасивен напад држи рака цели 30 секунди,навистина несвојствено...
Претераа судиите,како да сакаат да бидат во фокусот...
Претерано се судат и пробивања,посебно од пикерите при обид да направат блок,па ракометот е груб спорт..
Многу слабо судење,на цело првнество,многу несвојствени одлуки....
Јас не знам шо ракомет играат таму во арапските земји,ама не можиш бре да судиш без врска на едно СП,па не е ова заливскиот куп,или некој пријателски турнир...
Којзнае шо мафија е замешана во ИХФ,кога вакви судии пуштаат...:zloo:

Јас додека гледав судењето во најмала рака беше скандалозно во корист на швабите. Пуштив и на крај драмата да ја видам ... која црна драма последниот напад на германците 2 минути траеше. Кај вајлд карта добија уште па и на првенствово ги влечат, да тибам правдата ...

Резултати од третото коло:
Полска-Русија 26-25
Аргентина-Саудиска Арабија 32-20
Данска-Германија 30-30

Русија-Саудиска Арабија 27-17
Полска-Германија 26-29
Данска-Аргентина 24-24

Аргентина-Полска 23-24
Германија-Русија 27-26
Саудиска Арабија-Данска 18-38

Полска-Русија 26-25
Аргентина-Саудиска Арабија 32-20
Данска-Германија 30-30

22.01. Полска-Саудиска Арабија 17 часот
22.01. Германија-Аргентина 17 часот
22.01. Данска-Русија 19 часот

24.01. Саудиска Арабија-Германија 17 часот
24.01. Русија-Аргентина 17 часот
24.01. Данска-Полска 19 часот

Табела:
Германија 5
Данска 4
Полска 4
Аргентина 3
Русија 2
Саудиска Арабија 0

Аргентина води 14-13 на полувреме со Германија. Одличен натпревар. Ми се чини најубав ракомет играат на цело првенство Аргентинците. Не се многу високи, ама сите се многу брзи и агилни и постојано подаваат. Стварно ќе биди штета да не ја поминат групата. Реално се појаки од пола екипи од А,Б и Ц групите кои ќе влезат во осминафинале. А и не дека не се константни на сите натпревари досега беа добри, никој не ги надигра.

Страшни се немциве.Алал вера,младите играчи доста ветуваат.:aplauz:

Инаку,Гретцки е тихи убица.

Баш кога се крши резултатот Германциве добиваат ветер во грб од судиите, и нормално враќање на Аргентина нема..

Баш кога се крши резултатот Германциве добиваат ветер во грб од судиите, и нормално враќање на Аргентина нема..

Баш така. Не е само до бројот на погрешни одлуки туку и до тајмингот. Какво бесмислено исклучување им дадоа на Аргентина на +1 за Германија кога германците имаа исклучен играч тоа е нешто неверојатно. Далеку полошо и од она со Босна вчера.

Sudiive im popustaat mnogu na dancive.Los kriterium povtorno.[DOUBLEPOST=1421951267][/DOUBLEPOST]Ne znam zasto go stava Atman vo napad.Povtorno ke gi poebe.Covekot e prav uzas,sto se slucuva so nego..[DOUBLEPOST=1421951661][/DOUBLEPOST]Ovoj trenerov e ziv nepismenjak.Zaedno na teren da igras so Atman i Igropulo treba da si lud.Dvajcata igraat kako Lino da gi treniral.Dodusa na edniot go treniral.Uste Vugrinec im fali,i da si se dodavaat do utre.Da gi ostavis do utre,do utre ke se dodavaat.Nad 10 minuti gol nemaat dadeno,dali 4 pati sutnaa vo tie 10 minuti.A dancive gi melat so kontri.
Igropulo imase cista sansa da potegne,toj dodava.Kakvo picence,im se fatija racete.

Dibirov ne igra.:tapp:[DOUBLEPOST=1421953255][/DOUBLEPOST]Dibirov 4 gola,se gleda razlikata.Ebate trenerot smotan

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom