СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Каква кражба им се десило на босоанциве денес. ПРи водство на Босна од 24-22 добиваат 2 исклучувања и плус седмерец, ајде првото исклучување може и да се преџвака некако, ама второто исклучување е жив срам, резил еднсотавно потпување на ИХФ и нивната нефаворзиирање божемски.
Веќе преку глава ми е од спорт, нема некое натпреварување да не помине со вакво скандал и оштетување на некоја мала репрезентација. А исти такви луѓе проповедаат демек стоп за расизам, стоп за хулигани, стоп за месетни натпревари, а самите тие прават голем криминал.

Цело првенство се изгубени судиите, ама досега барем немаа отпишано некој група да не помини. Мене искрено дури и повеќе очи ми боди првото исклучување, тоа е типичен цврст старт на тело, тоа ако е исклучување треба секоја репрезентација минимум по 10 на секој натпревар да има. А овој вториот по тие новите демек правила ако се допри крило при влез е пенал и исклучување и според тоа е логичен, ама со оглед дека допирот е толку минимален и нанамерен мислам дека исклучувањето е престрого. Седмерецот е ок.

Не сум сигурен дека Босанците ќе тепаа и така, ама ова ги уби во поим. Ама кога ќе видиш и реално не многу различна од ситуацијата кога ние добивме 2 исклучувања во ист напад на 17:17 со Хрватите.

Цело првенство се изгубени судиите, ама досега барем немаа отпишано некој група да не помини. Мене искрено дури и повеќе очи ми боди првото исклучување, тоа е типичен цврст старт на тело, тоа ако е исклучување треба секоја репрезентација минимум по 10 на секој натпревар да има. А овој вториот по тие новите демек правила ако се допри крило при влез е пенал и исклучување и според тоа е логичен, ама со оглед дека допирот е толку минимален и нанамерен мислам дека исклучувањето е престрого. Седмерецот е ок.

Не сум сигурен дека Босанците ќе тепаа и така, ама ова ги уби во поим. Ама кога ќе видиш и реално не многу различна од ситуацијата кога ние добивме 2 исклучувања во ист напад на 17:17 со Хрватите.
Затоа и пишав дека првото исклучување може да се преџвака некако, не дека е сигурно за 2 мин. А зашто може да се преџвака според мене е ради тоа што тунижанецот го помина босанецот, а овој продолжи со стартот, не успеа да го држи цврсто уште на првиот старт па продлжи и понатаму со фаул и влечење, и затоа ете да речеме може во некој ситуации да се даде 2 минути.
А второто исклучвуање е срам, псоебно заприметет го објаснувањето на судијата дека демек му дава 2 минути на Торомановиќ, пошо овој ја подигнал ногата и со пета го удрил намерно тунижанецот, а немаше ниакква врска, Тормоанвоиќ си беше со двете нозе цврст о на земја, и не направи никаков потег за да го попречи тунижанецот, само беше влезен во 6м а тунижанецот искусно малце накај него влезе и направи он минимален контакт за да добие 7м според мене искусноизреагира а и му упали потегот, псоебно што плус извади и 2 мин. И нормално тука треба да си препсихички јак да во таква ситуација издржиш и бидеш мирен, а и колку и да си мирен и сталожен, еднсотавно имаш 2ца играчи помалку и спасот ти е само противнците да брзаат и да грешат во нападот, нешто како што босанците што нарпавија со нас, кога требаше да ни избегаат, они кикснаа дури и им дадовме гол и тука паднаа. Е пошо Тунис нее ко нив, си искроситиле таа ситуација и тој поклон од судиите.
А за нашата ситуација со Хрватите пак ќе кажам, погледнета ја снимката Кире доби 2 минути само затоа што приговараше кај судиите, цела минута. Не доби за стартот.
ИСто е само од двете ситуации, што тука се реши утакмциата и Тунис и Хрватска во тие моменти ги добија утакмиците. Хрватска можда ќе стигнеше далеку потешко до победата во тие моменти, а Тунис прашање е дали и воопшто ќе можеа да не беше таа стиуација и нерешно да извадт, а не да победат.

Мислам дека непотребно толку бурек му јадат на Голужа. Не е човекот толку лош колку што во Хрватска поради некои причини се создава таква слика.

.
Со доагањето на Ивано Балич за координатор на машкиот ракомет на Голужа го спасуват само финале во спротивно деновите му се избројани.

Како ми иде на курац судењево со 2 мин за секој старт

Вака така го погодив точниот расплет на позициите во групата..(камо да имав среќа со комарот толку):гик:
Единствено ми е жал за Босанците,не заслужија пораз во никој случај со Тунис....
Но тоа е,некогаш судиите знаат да те заебат гадно....
Очекуван расплет на групата....
Хрватска-рутински,иако не делуваат како некогаш,но сеуште оваа селекција не го кажала вистинскиот збор..
Допрва следува одговорот,дали оваа Хрватска има сила за борба за медал...
Македонија-како шо се надевавме,исполнување на планот,и тоа какво исполнување...
Две чисти како солза победи,и тоа против противниците од кои најмногу стравуваме,и две тесни победи против послабите селекции,но сепак заслужени победи...
И пораз од фаворитот Хрватска,можеби очекуван,но сепак да имавме малку повеќе концентрација во втората половина од првото полувреме кога Хрватите се вратија од почетниот шок се можеше да се случи...
Тоа е,нема враќање назад,планот е максимално исполнет,следува најважниот меч за нас во историјата на СП....
Австрија-Дојдоа самоуверени,полни со оптимизам,на крај можат да бидат среќни што ја освоија третата позиција..
Со Хрватска изиграа добар меч,малку беа потценети,но сепак Хрватска е преискусна селекција да дозволи изненадување...
Со Босна долго време ја бараа својата игра,едвај во последниот квартал на мечот успеаа да направат позитива која ги одведе во мирна завршница..
Со Тунис беа уште полоши,можат да бидат среќни што не го загубија тој меч....
Со Македонија,хмммм не е потребен коментар...
newspaper.jpg
:zloo:
Тунис-освен првиот меч со нашата селекција,кога беа непропознатливи(најмногу благодарение на нас):kezec:,на сите останати мечеви изиграа доста солидно..
Со Хрватска пружија достоен отпор,со Австрија беа на чекор до победа,со БИХ има ветер во грб од судиската двојка,иако мора да се признае дека речиси цел меч ја имаа контролата на резултатот и можеби заслужено на крај тепаа,но сепак во финишот на мечот немаа решение за одбраната на Бих,и ако не беа тие две врзани исклучувања на Босанците немаше шанси да тепаат...
Но некогаш и среќата(без разлика во каква форма доаѓа,макар и судиска)е составен дел од спортот..
Заслужено се во 1/8 финале...
Селекција што во своите редови ги има Теж,Магаеж,Хамза,Бугхами,Банур,Жалуз,Санаи и компанија сепак заслужува да оди понатаму...
Искрено најдобро ќе беше Австријците да испаднат а Босанците да продолжат...:kezec:
Бих-лузери на групата..
Блиску беа на сите мечеви(освен со Хрватска)но скапо го платија данокот на неискуството...и налетаа на судиите против Тунис,добро им ја загореа кашата...
Нема збор дека се квалитетна селекција,пред се голманот Буриќ,и дека допрва доаѓа нивното време...
Иран-циркузантска екипа,дојдена да го усоврши новиот модерен Run@Gun:uzi:ракомет,омилена селекција на комарџиите во нашите кладилници кои се отепаа од фаќање на нивните утакмици..:zloo:
И плус на противникот,и плус на цел меч....чиста работа...:bravobe:

Честитки за сите играчи за пласманот во 1/8-ФИНАЛЕ ,посебно за Филип Миркуловски.

Резултати од последното коло:
Тунис-Иран 30-23
Македонија-Австрија 36-31
Хрватска -БиХ 28-21

Македонија-Тунис 33-25
БиХ-Иран 30-25
Хрватска-Австрија 32-30

Тунис-Хрватска 25-28
Иран-Македонија 31-33
Австрија-БиХ 23-21

БиХ-Македонија 22-25
Хрватска-Иран 41-22