СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Катар се поопасни.. домаќини плус којзнае какви премии ќе им ветат за да поминат 1/8 финале. Вака ако завршиме второ има шанси дури и против Бразил да играме а не Словенија (зависи кој ќе тепа помеѓу нив). Словенците ги тепавме во 2012 со тој состав, сега сме доста појаки со многу повеќе искуство така да што е до мене повеќе би сакал со Словенија/Бразил отколку Катар.
Ако ние сме од тогаш доста појаки, тогаш СЛовенците од тогаш се за 3 класи подобри од тој состав што го имаа тогаш и овој сега.
Не верувам дека имаме шанси против нив, мене ми се фаворити од сенка на првенствово..

Ако ние сме од тогаш доста појаки, тогаш СЛовенците од тогаш се за 3 класи подобри од тој состав што го имаа тогаш и овој сега.
Не верувам дека имаме шанси против нив, мене ми се фаворити од сенка на првенствово..

Да бе 10 пати појаки се сега, тогаш играа тесни натпревари со Хрватска, Данска, Франција, Шпанија итн ако не се лажам. Да се 3x појаки од тогаш нема да губат од Катар туку ќе бидат главни фаворити за освојување на светсково, додуше реално ги немам гледано како играат на СП ама од она што гледав на припремниве пред СП не ми оставија впечаток дека ќе изборат висок пласман.

Не ме чуди и ако направат некој кикс со Бразил нареднава утакмица..

Резултати од трето коло:
БиХ-Македонија 22-25
Хрватска-Иран 41-22
Тунис-Австрија 25-25

Македонија-Тунис 33-25
БиХ-Иран 30-25
Хрватска-Австрија 32-30

Тунис-Хрватска 25-28
Иран-Македонија 31-33
Австрија-БиХ 23-21

БиХ-Македонија 22-25
Хрватска-Иран 41-22
Тунис-Австрија 25-25

21.01. Иран-Австрија 15 часот
21.01. БиХ-Тунис 17 часот
21.01. Македонија-Хрватска 17 часот

23.01. Тунис-Иран 15 часот
23.01. Македонија-Австрија 17 часот
23.01. Хрватска -БиХ 17 часот

Хрватска 6
Македонија 6
Австрија 3
БиХ 2
Тунис 1
Иран 0

Дефинитивно подобро е да завршиме 3ти отколку втори... Франција во никој случај нема да можеме да ја поминеме, од друга страна со Данска би била поизедначена утакмицата, ако поминеме осминафинале...

Дефинитивно подобро е да завршиме 3ти отколку втори... Франција во никој случај нема да можеме да ја поминеме, од друга страна со Данска би била поизедначена утакмицата, ако поминеме осминафинале...
јас сметам и тврдам дека Шведска ќе биде таму прва, така да не се сеќирај..

Не туку скокајте со кој било поарно да се играло во четвртфинале :pos:. Треба прво да се квалификуваат за до таму. А за да се квалификуваат треба да минат осминафинале кое и тоа како ме плаши сега по поразот на Словенија од Катар. Словенците никако не се за потценување, реално се можеби и појаки од нас и играат ракомет кој баш и не ни одговара. Ако сме втори да се надеваме дека Бразил може и нив да ги тепа. И онака имаме доста нерасчистени сметки со Бразил, време е за одмазда.

Во секој случај нема зошто да се тактизира уште сега. Треба да се оди на прво место. Хрватска е победлива и апсолутно може да падне.

Не туку скокајте со кој било поарно да се играло во четвртфинале :pos:. Треба прво да се квалификуваат за до таму. А за да се квалификуваат треба да минат осминафинале кое и тоа како ме плаши сега по поразот на Словенија од Катар. Словенците никако не се за потценување, реално се можеби и појаки од нас и играат ракомет кој баш и не ни одговара. Ако сме втори да се надеваме дека Бразил може и нив да ги тепа. И онака имаме доста нерасчистени сметки со Бразил, време е за одмазда.

Во секој случај нема зошто да се тактизира уште сега. Треба да се оди на прво место. Хрватска е победлива и апсолутно може да падне.

Секако словенечкиот стил на игра не ни одговара, ради брзината и транзицијата, ама од друга страна пак Словенциве немаат горопадни шутери. А Борко мислам дека подобро би се снашол во зицер позиција отколку во шут од 9 метри. Во кои е во ужасна комуникација со двоецот пред него на првенствово.

Словенциве се речиси безопасни од 9, а од крила и зицери ко што споменав. Во одбрана не се многу снажни, секако се подвижни, Кире би го средиле ама ако Прибак, Мојсо и Миркуловски имаат ден би биле во предност. Е сеа Шкоф знае да фати некој луд удар исто.

Јас повеќе се плашам од Бразил, не знам зошто ама мислам дека тој нивен тип на ракомет па ич не ни одговара и би се зезнале повеќе со нив него со Словенија.

^ tl;dr на постов: Кој и да ни се падне ќе се зезнеме..

Ајде да се надеваме дека играчиве и сите таму знаат што прават..па уствари на крај краева зошто да не им го земеме скалпот на Французите или Швеѓаните или Данците за да се плашиме од тоа кој ќе ни се падне во 1/4 финале ?

( еј интересно било да навиваш за екипа со амбиции поголеми од "Да се натпреваруваме, да се надигурваме ако направиме нешто добро ако не искуство плус ни е ова" :icon_mrgr: )

Цревото е најхардкор надимак во историја на надимаци
Мисли си :D
Какви се надимаци даваат Битолчани, мене досега најак ми е БЕДНОТО :D[DOUBLEPOST=1421718223][/DOUBLEPOST]
dajte od Crevoto za denes sto kazal, ne ja gledav vo zivo emisijata :)
Ако има помрзлив човек од тебе на планетава си го сечам :D
Кога и да ги отворам темиве, секој ден бараш едно исто, или снимка чекаш, или некој линк да стави од пренос, или линк од извештаите на Цревото и слично :D
Нели минатиот пат ти пратија линк од тера телевизија каде што можеш да ги гледаш снимките?

Какви се надимаци даваат Битолчани, мене досега најак ми е БЕДНОТО :D[DOUBLEPOST=1421718223][/DOUBLEPOST]
Ако има помрзлив човек од тебе на планетава си го сечам :D
Кога и да ги отворам темиве, секој ден бараш едно исто, или снимка чекаш, или некој линк да стави од пренос, или линк од извештаите на Цревото и слично :D
Нели минатиот пат ти пратија линк од тера телевизија каде што можеш да ги гледаш снимките?
ne e do toa be, ne mozam da se snajdam e rabotata prost sum :D barav zimi se ama jbg, pisuvam tera tv tera vakvo tera takvo i nekoi gluposti samo...

Какви се надимаци даваат Битолчани, мене досега најак ми е БЕДНОТО

РАСПУСТО е најепик прекар...Ни крив, ни должен, се родил сиромашкиот на 10 Јуни.

Инаку со нареднава со Хрватска можеби е паметно да се оди со втор состав и штедат силите за понатаму од причина што нема многу да ни менува дали ќе вкрстиме со Словенија, Бразил или пак Катар.
Плус таму и да преферираш противник толку е замрсена групата што до крај нема да се знае кој би можел да биде трет или четврт во таква ситуација за да калкулираш нешто.
Колку и да не ни се допадне тоа нас и ќе изгледа некако лузерски, може да има голем ефект во понатамошниот тек од првенството со поодморена екипа.

Од друга страна тука селекторот ќе си има мотиви против "своите", секако и нашите играчи кои се инспирираат против појаки противници и ќе се оди на надигрување.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom