СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Освен за голманите за кои рече дека сите тројца имале добра полусезона :kuracc:

Катарците колку се попалени за ракометно свеЦко првенство, не дај боже да се усвое и фудбалското 2022 да е кај нив, има да фрлаат пари уште повеќе..
Како и да е, супер што мислам дека ќе се крене ракометот на едно повисоко ниво, мислам на рекламирање и ставање во преден план, барем месец дена..

Златче е спремен, дали сте и вие? :LOL:

10931453_363040257190579_7434737820324945056_n.jpg

Си ветив дека првата утакмица ќе ја пукам сингл Тунис да не тепа , не за ништо друго туку така чисто патриотски :pos:.Јас сепак мислам дека утакмицата со Босна ќе ни одлучва дали ќе одиме понатаму,но ајде утакмица по утакмица.
За Тунис настрана се јас лично мислам дека во моментот мислам дека имат покомпактен тим од нас и се физички поспремни (80% од нашите играчи немаат утакмици како што треба), но за да си го потврдам уште еднаш мислењето почнав да барам низ нет нивни последен припремен натпревар. И случајно налетав дека на 10.01.2015 играле против Русија.А чудо не најдов по порталите ништо за таа утакмица. o_O
Ако Тунис за ова првентсво вратија веќе пензионирани играчи (Теј,Хмам) и имаат неколку млади кои на светското во грција 2011 беа трети,баш ме интересираше како ќе функционира нивната репрезентација.
Освен тоа што претходно го знаев дека играат груба и јака одбрана и имаат опасни шутери во Жалуз (лев бек) и Бонур (десен бек) како и Тај на пикер , не очекував дека имаат и други подеднакво квалитетни бекови :shook:
Посебно сум изненаден од нивнита втора бековска постава (посебно то детенцето со 15-ка) како и од нивниот голман.Појма немам кој им е голманот ама не е лош.А и средниот бек им е добар (y)
Ми е мака да пишам подетално за нивната игра,но кој сака можи да го изгледа нивниот натпреват против Русија за подобро да го запознај нашиот прв противник :).

Ростери на сите репрезентаци овде

п.с. Го најдов нивниот голман. Маруен Мегаиз до пред 1-2 години бранеше во Нант , сега е во нивниот најдобар тим Есперанца Тунис.

Еве го на Тунис
Прегледај го приврзокот 111824
Не се ова финалните ростери овде се ростерите за подготовките шо ги користеа

Ајде и јас за да се "запишам" на темава со мојот прв пост. :)

Нема да се правам експерт, никогаш ги немам гледано Тунис, Босна и Иран, но според анализава на Томасино, очекувам да изгубиме од Тунижаните, или да е тесна во најмала рака. Едноставно не ни одат, а и никогаш не сме знаеле да играме против физички екипи и екипи кои играат агресивна одбрана.
Од друга страна, очекувам Босанците и Иран лесно да ги добиеме.

Со Австрија очекувам тесен натпревар, ама и победа. Како што е и погоре споменато на неколку пати, умееме да игра против екипи како Австрија, и нивниот стил на игра. А како му вријам тоа копилето Бауер уште од пред 2 години (година и пол) кога го игравме баражот со нив. Гнаса смрдена.

Околу нашите....за првпат можам да кажам дека имаме солиден ростер. Неспособниот Митков е заменет со Вугринец (иако знаеше понекогаш да изигра добро во одбрана), тука е и Прибак (кој рака на срце уште го очекувам да блесне во Репрезентативниот дрес), Ф.Лазаров, кој ите како може да помогне во нападот (само да не се форсира премногу и да не форсира шутеви од 12 метри во првите 5 секунди од нападот), што значи дека сега имаме одлични играчи и на ред е Обрван да успее сите нив да ги вклопи и конечно да гледам организирани напади, и изработени акции, а не секоја втора да биде под пасивен напад. За мене најголем проблем се десните крила....Козла е во крш форма цела сезона, а Злате не вреди ни да се спомене. Како само ни фали Темелков, отсекогаш високо го оценував, а и одлично комбинираа со Кире по таа десна страна.

Можеме да пишуваме до утре, што и како, но факт е дека нашите не смеат да разочараат, на чело со Обрван кој ја предводи веројатно најдобрата генерација од нашето осамостојување.
Едвај чекам да дојде Петок и 15 часот, па да уживаме на уште едно натпреварување во која ќе ја гледаме Македонија. :)

Rusite igrale i izgubile hmm. toa e loso ako znaeme deka Rusija = RK Vardar. treba nasite so niv da kontaktirat neka kazat dibirov i kompanija na sto da imat posebno vnimanie. Hasanfendic Makedonija kako sto igraese dosega ja ima procitano i ako mislime da se pojavime so istite kombinacii i igri kako vo danska, spanija ili svedska ke go krkame i toa 100% Spored mene treba da gi iskoristime novinite vo nasiot sostav a toa se Pripak i pred se Vugrinec. Ako vugi vleze vo ritam toa go pisav i pogore ke imame dosta polesna igra i na pikerskata pozicija koja spored mene ke bide fizicki preslaba za da im parira na tunizanite. Tunis ustvari e Francija B satoa sto imat ist stil na igra samo bez karabatic. Vo slucaj na Poraz nie bi se borele za treto mesto sto ni nose potezok protivnik vo 1/8finale ali satoa pak ako pobedime ke ja izbegneme francija sto e golema prednost. Kuriozno ke bide ako izgubime od Tunis i kako treti vo grupata odime vo vtor krug i se plasirame na kraj vo polufinale. Ako go pobedime tunis ke izgubime pak od hrvatska i toa vtoro mesto ni ja nose francija sto znaci kraj. Satoa treba da gledame relaksirano.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom