СП 2014 - Група Ц (Колумбија, Грција, БСК, Јапонија)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување
Јас стварно не знам што сте запнале против Азијци, Африканци, па и Јужноамериканци како што можам да забележам, да му се сневиди, снобови ниедни.
Ако не, да се прави Светско само со Англија (која е редовен пациент на Светските првенства), Шпанија, Португалија, Италија, Германија, Холандија, Франција, Бразил и Аргентина.
Па уште тука од Македонија, на Македонците им сметале афричките репрезентации, а од Камерун губи нашата мила репрезентација....:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Секој што изборил пласман на Светско, заслужил да е таму. Сите кои се пласираа понатаму заслужија да се пласираат, вклучувајќи ја тука и Грција.
Во фудбалот, како и во секој спорт, потребна е некогаш и среќа. На едните им се посреќува, на другите им се стемнува, сега јебига, тоа е.

Преку глава им било од афрички репрезентации и останати мали репрезентации кои поштено си тепаат....:pos::pos::pos::pos::pos::pos:И тоа се заради тоа што немаат пари и големи ѕвезди во тимовите....:pos::pos::pos: Снобови.
Смешни сте.

Заради такви муабети уште поголем мерак ми се прави и ми се полни срцево на ова Светско првенство....

Важно си се изнасмеа, гајле ти е

Dajte video od penalot so se faulot. Posto nekoi vikaat bilo nekoi ne, a ja ne ja gledav. Izvinete za latinicava.

Јас стварно не знам што сте запнале против Азијци, Африканци, па и Јужноамериканци како што можам да забележам, да му се сневиди, снобови ниедни.
Ако не, да се прави Светско само со Англија (која е редовен пациент на Светските првенства), Шпанија, Португалија, Италија, Германија, Холандија, Франција, Бразил и Аргентина.
Па уште тука од Македонија, на Македонците им сметале афричките репрезентации, а од Камерун губи нашата мила репрезентација....:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Секој што изборил пласман на Светско, заслужил да е таму. Сите кои се пласираа понатаму заслужија да се пласираат, вклучувајќи ја тука и Грција.
Во фудбалот, како и во секој спорт, потребна е некогаш и среќа. На едните им се посреќува, на другите им се стемнува, сега јебига, тоа е.

Преку глава им било од афрички репрезентации и останати мали репрезентации кои поштено си тепаат....:pos::pos::pos::pos::pos::pos:И тоа се заради тоа што немаат пари и големи ѕвезди во тимовите....:pos::pos::pos: Снобови.
Смешни сте.

Заради такви муабети уште поголем мерак ми се прави и ми се полни срцево на ова Светско првенство....

Добро, има луѓе кои навиваат за Европските репрезентации, зошто нели сме од континентот Европа. Некој вид на глобален патриотизам. :D

Смешни сте.

Има разлика меѓу културите и „чудни“ ни се малце другите репрезентации. Ама не значи дека ги хејтаме, само фаќаме сеир, вакви заебанции на пример со Боби, нациста, мациста, црнци раус имаш секое коло од ЛШ :) Секако дека ако Алжир освои СП (не се смејте, све видовме) нема да има изливи на фрустрации тука али нормално е да сме понаклонети на европските репрезентации.

сосема заслужено Грција иде понатаму, со Колумбија беа рамноправни и не беа надиграни како што збори резултатот..
против Јапан издржаа со играч помалку ~60 минути и имаа нивни шанси..
а вечерва ги надиграа БСК и имаше пенал според мене, така да заслужено 1/8ф.

Не драпајте бе, чист пенал беше.
Колку и да неќиме да признајме, заслужија педерите денес победа. За пласман не зборам, ама победата ја заслужија. Многу негативно ме изненадија ѓупчињата. Чудно од нив да се без толку залагање и толку себични да бидат.

Беше, беше пенал, Сио ја удри ногата на Самарас (без разлика дали намерно или не), во моментот кога овај ќе шутираше. И повеќе од заслужен пласман на Грците, заслужија да победат денеска и со повеќе гола разлика. А Брегот како и секоја Африканска репрезентација, себични до коска, без никаков концепт, пристап за игра. Па и уште нивниот десен бек во 91ва минута место да оди да брани назад, тој врши пресинг во шеснаесетникот од Грција, и ако не се лажам во акцијата за пеналот, не беше вратен да си ја покрие страната.

Последно уредено:
А бе кој пенал? Еве уште еден риплеј.

http://gfycat.com/DesertedCarefulFairybluebird

Е ајде баш добро види, дека во моментот кога замавнува, се удира во потколеницата на Сио, па после се закопува во земја. Сигурно нема намерно онака да ја закопа копачката во земја. Чист пенал.

Има разлика меѓу културите и „чудни“ ни се малце другите репрезентации. Ама не значи дека ги хејтаме, само фаќаме сеир, вакви заебанции на пример со Боби, нациста, мациста, црнци раус имаш секое коло од ЛШ :) Секако дека ако Алжир освои СП (не се смејте, све видовме) нема да има изливи на фрустрации тука али нормално е да сме понаклонети на европските репрезентации.
Едно е наклонетост, друго е постојано исмевање и сеир и тоа како “не можам да ги гледам“ и слични муабети. Сеирот (кога е без основа) е исто така исмевање. Ок е да се има наклонетост кон европските репрезентации, но поголемиот дел од нив разочараа и беа тапа и со право си одат дома и треба да им се симне капа на оние кои си се изборија да одат понатаму. И дај Боже некоја помала репрезентација (не Европска) да освои, најголем мерак на светов ќе ми се направи. Не е се за сеир. Јебига, барем мене не ми е. Светсково е мелем за очи, баш затоа што имаше пресврти и милион неочекувани работи. Тоа што сме понаклонети кон европските репрезентации не значи и дека треба по секоја цена да се бранат и да се исмеваат останатите и да се мисли дека европските репрезентации заслужуваат нешто повеќе од другите. Кој што има да си каже и покаже, нека го направи тоа на терен. Секој што игра добро и покажува добра игра, заслужува почит, а од европските репрезентации, малку се тие што овој пат истата ја заслужија. Да, можам да фатам сеир на ситуација или моменти, ама не и на цела репрезентација која со пот и труд стигнала до таму каде што е. Па уште ние од тука фаќаме сеир, а сме најутепани и од најутепаните. Навивам за Италија, се сеирам за се што се случи, си прифаќам сеир, тоа е ок, пошто заслужија сеир, а да се сеирам со тимови кои нема потреба да се исмеваат ми е тотално
А тоа што има такви работи и коментирања и за ЛШ и за тоа го имам истото мислење и 99 посто од тие работи не ми се смешни, ни интересни, затоа и ретко и коментирам.
Добро, има луѓе кои навиваат за Европските репрезентации, зошто нели сме од континентот Европа. Некој вид на глобален патриотизам. :D
Не е проблемот за навивањето и јас навивам за Италија, европска репрезентација.
Проблемот е што неосновано се хејтаат и се навредуваат африканските, азиските, па и помалечките јужноамерикански репрезентации без основа.
Нека си навиваат за европските репрезентации, само треба да се има почит кон сите и да не се гледа со омаловажување, посебно земајќи предвид од каде доаѓаат и каква е репрезентацијата на нашата ни држава. Сите што си обезбедија пласман се за почит и секој од нив си заслужи.
Не можеле да ги гледаат... А зошто не можат да ги гледаат? Пошто немаат пари и ѕвезди во тимовите.
Неизмерно не можам да поднесувам снобизам, дури и во форма на хумор, кој мене не ми е смешен, пошто е исфорсиран хумор.
Потоа истите се напнуваат кога некој нас не гледа со потценување.

Пенал ко суза чист, а и Грците заслужија да им дадат уште 3 гола најмалку, играа подобро, похрабро, помашки и најважно тимски ја остварија целта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom