СП 2014 Бразил - генерална дискусија

@ManUtdChampions А бе да јасно ми е мене се тоа и така си е, ама џабе Атлетико и Дортмунд играа финале кога си го папнаа во последна минута.
Исто ќе биде и со другиве екипи.

"Ете Колумбија подобро одиграа,Бразилциве имаа помош од судии, од офсајд беше голот, морални победници се" ап џдрап шлап Бразил ќе си тепа. А да играше против поголема репрезентација на хартија би можеле да отпаднат и нас ни остана тука да си пишуваме " А бе подобри беа другиве ЗАСЛУЖИЈА да победат", а на крај Бразил-Аргентина ќе си испадне лагано финале.

Сепак ете се надевам дека Холандија и Франција/Германија ќе изненадат и ќе спречат да се случи репрезентативната верзија на Барса-Реал како што Челзи и Баерн тоа го сторија пред некоја год.[DOUBLEPOST=1404083814][/DOUBLEPOST]И да уште од сега се осмелувам да предвидувам како би завршил Колубимија-Бразил.

Истово можно е да важи и за Низоземска-Костарика
Не знам за тебе ама јас сум убеден оти Бразил нема да игра финале. Дури ќе ја играм уште со Колумбија да изгубат, појма неам што коефициент има, ама би требало да е над 3,5. :P

Мене сега ми е уште покриво што Холандија *** со суперсоничен пресврт го елиминираше Мексико. Прејако ќе беше првите четири четвртфиналисти да бидат по две репрезентации од Јужна и од Централна Америка.

*** Колку ида не заслужуваат да се критикуваат, пошто они од европските најмалку заслужуваат критики, играат најдопадливо.

И малку педерски е што вчера четирите јужноамерички тима се елиминираа, т.е. вкрстуваат меѓусебе, а имаше реални шанси ако беа поделени со ждрепакта, да и Чиле освен Бразил и Колумбија иде даље.

Јеби ги Европјаните од кои освен Холандија и Франција, а делумно и Швицарска и Белгија сите останати играа мизерно.

Светсково е најдобро ever, и едино може да не остане и запишано како најдобро во историјата ако најодбивната репрезентација откако пратам фудбал (98‘), Аргентина, го освои. :нинџ:

Да бе, зашто Меси како освојувач на Златната Топка во 2009та многу покажа на СП во 2010.
Каква глупост истреска.. :facepalm:
А кој рече дека Меси тогаш покажал нешто? Прочита негде? Праиме муабет за ова Светско не мешај други работи...

Овие би требало да се четвртфиналните двојки.
Па не е лошо.

Бразил-Колумбија
Германија-Франција

Аргентина- Белгија
Холандија- Костарика

Овие би требало да се четвртфиналните двојки.
Па не е лошо.

Бразил-Колумбија
Германија-Франција

Аргентина- Белгија
Холандија-Грција
Лошо е, Грција не помина во четврт финале..:icon_lol:

Сега читам низ нетов дека Робен се извинил јавно што изглумил пенал. Добро бе, во што се претвара фудбалов? Во игра на жени и плачипички и игра во која не смееш да прднеш од што те следат 150 000 камери. И што кур ако изглумел? Ниту е прв ниту е последен што го направил тоа. За кој курац признаваш бе??? Едноставно мангуп си бил, си ја насамарил одбраната, а и судијата и си изнудил пенал. Кој ги ебе битно твојот тим влезе во 1/4 финале, па они нека си ја лупаат главата сеа како го дозволиле тоа.

Ебаго еј, многу се напињам затоа што фудбалов станува игра во која има премногу респект и се губи оној фајтерскиот дух, каде не се бираат средства за да победиш. Убавината на фудбалот не се состои само во головите, има и многу други работи кои се почитуваат. Не е лесно да насамариш некого за црвен картон, за пенал и слично... Само изгледа лека полека “изумира“ онаа старата гарда фудбалери кои знаеја да ги направат горенаведените работи. Тоти, Инзаги, Бекам, Ривалдо итн итн да не набројувам понатака...

Тоа е, ако продолжат вака ќе си гледаме шминкери и манекени во иднина, за жал.

Каков фејл , поцрвенев :oops:

article_786c54501dca2ac4_1377617229_9j-4aaqsk.jpeg

Сега читам низ нетов дека Робен се извинил јавно што изглумил пенал. Добро бе, во што се претвара фудбалов? Во игра на жени и плачипички и игра во која не смееш да прднеш од што те следат 150 000 камери. И што кур ако изглумел? Ниту е прв ниту е последен што го направил тоа. За кој курац признаваш бе??? Едноставно мангуп си бил, си ја насамарил одбраната, а и судијата и си изнудил пенал. Кој ги ебе битно твојот тим влезе во 1/4 финале, па они нека си ја лупаат главата сеа како го дозволиле тоа.

Ебаго еј, многу се напињам затоа што фудбалов станува игра во која има премногу респект и се губи оној фајтерскиот дух, каде не се бираат средства за да победиш. Убавината на фудбалот не се состои само во головите, има и многу други работи кои се почитуваат. Не е лесно да насамариш некого за црвен картон, за пенал и слично... Само изгледа лека полека “изумира“ онаа старата гарда фудбалери кои знаеја да ги направат горенаведените работи. Тоти, Инзаги, Бекам, Ривалдо итн итн да не набројувам понатака...

Тоа е, ако продолжат вака ќе си гледаме шминкери и манекени во иднина, за жал.
Зошто тогаш го мразиш Киелини ? :D

http://republika.mk/?p=275588

Ова може да биде мега скандал. Прво се замислив мислејки дека е луда теорија за да си дигаат рејтинг , али ова со картонот на Сонг ме замисли. Буквално без причина беше направен.

Ќе може некој да отвори тема за Франција - Нигерија колку да има каде да се коментира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom