HristijanWR10
Bryan Kearney
- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 10.768
- Поени од реакции
- 20.491
- Локација
- Охрид, Аеродром на вода
Аргентина е страхотна репрезентација, на пријателска ја победиле Германија

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
^
Кажи ми те молам дека се заебаваш за споредбава. Иначе ги победи и Италија и Германија на пријателски утакмици (Аргентина два пати играше на гости) и не е исто тоа ко на светско првенство, знам.
Јас би рекол дека Сабеља ја темпира репрезентацијата по теркот на Реал Мадрид. Ди Марија ќе биде клучниот играч, убаво рече Пепито, со убиствени контранапади играат.Зошто да се заебавам?..што ви е на вас бе луѓе еве вие како тренери и менаџери на тој тим како ќе ја поставите играта со оние играчи?..зарем можи Аргентина да игра посесивен фудбал со Банега,Ди Мариа,Маскерано и со смешни бекој како Отаменди и Забалета?..не ме заебавајте бе луѓе гледајте малце реално и пошироко не бидете како екстрим кој си црта на пејнт..
Реално Аргентина според мене ако сака да постигне успех треба да игра на тој начин како што објаснав..сега не сум јас некаков стручњак или експерт но тоа е мое мислење и ако некој мисли дека не е така комотно нека ме демантира со аргумент па да видиме до кај сме..ако мислите дека Аргентина е во можност да игра пресинг или тики-така со оние играчи тогаш не знам зошто гледате фудбал.
Па, баш Роџерс се обидува да го имплементира тој систем со посед во Ливерпул само што играат со подиректен фудбал. Аргентина игра слично во смисла дека форсираат напаѓачки фудбал и играат многу вертикално. Го спомнуваш Енцо Перез што нема врска дека ќе игра, не знам кај го сретна. Друга работа, ако веќе споредуваш така подобро е да го кажиш Реал како пример, оти ќе играат потполно иста формација, Ди Мариа и во Реал и во Аргентина е клучен играч и многу работи зависат од него. Уште претходно веќе пишав дека овие играчи на Аргентина се идеални за контранапади. Брзи играчи како Меси, Агуеро и Ди Мариа со финишер Игуаин и играчи со квалитетен долг пас (читај Маскерано и Банега) - имаат се за јак тим што ќе игра на таков начин. Значи се согласуваме дека ќе играат така, јас претходно веќе го пишав тоа, не знам ни дали ме читаш.Зошто да се заебавам?..што ви е на вас бе луѓе еве вие како тренери и менаџери на тој тим како ќе ја поставите играта со оние играчи?..зарем можи Аргентина да игра посесивен фудбал со Банега,Ди Мариа,Маскерано и со смешни бекој како Отаменди и Забалета?..не ме заебавајте бе луѓе гледајте малце реално и пошироко не бидете како екстрим кој си црта на пејнт..
Реално Аргентина според мене ако сака да постигне успех треба да игра на тој начин како што објаснав..сега не сум јас некаков стручњак или експерт но тоа е мое мислење и ако некој мисли дека не е така комотно нека ме демантира со аргумент па да видиме до кај сме..ако мислите дека Аргентина е во можност да игра пресинг или тики-така со оние играчи тогаш не знам зошто гледате фудбал.
Видеово ме потсети, пак ако трујат и во Бразил со тоа трубите по цели утакмици.
Па, баш Роџерс се обидува да го имплементира тој систем со посед во Ливерпул само што играат со подиректен фудбал. Аргентина игра слично во смисла дека форсираат напаѓачки фудбал и играат многу вертикално. Го спомнуваш Енцо Перез што нема врска дека ќе игра, не знам кај го сретна. Друга работа, ако веќе споредуваш така подобро е да го кажиш Реал како пример, оти ќе играат потполно иста формација, Ди Мариа и во Реал и во Аргентина е клучен играч и многу работи зависат од него. Уште претходно веќе пишав дека овие играчи на Аргентина се идеални за контранапади. Брзи играчи како Меси, Агуеро и Ди Мариа со финишер Игуаин и играчи со квалитетен долг пас (читај Маскерано и Банега) - имаат се за јак тим што ќе игра на таков начин. Значи се согласуваме дека ќе играат така, јас претходно веќе го пишав тоа, не знам ни дали ме читаш.
Goalkeepers: Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (AC Ajaccio/FRA)
Defenders: Paul Aguilar, Miguel Layun (both Club America), Hector Moreno (Espanyol/ESP), Diego Reyes (FC Porto/POR), Francisco Rodriguez (Club America), Rafael Marquez (Leon), Carlos Salcido (Tigres)
Midfielders: Hector Herrera (FC Porto/POR), Jose Juan Vazquez (Leon), Juan Carlos Medina (Club America), Carlos Pena (Leon), Isaac Brizuela (Toluca), Luis Montes (Leon), Marco Fabian (Cruz Azul), Andres Guardado (Bayer Leverkusen/GER)
Forwards: Oribe Peralta (Santos Laguna), Javier Hernandez (Manchester United/ENG), Raul Jimenez (Club America), Alan Pulido (Tigres), Giovani dos Santos (Villarreal/ESP)
Без ВелаMexico squad
До него Банега класичен б2б играч со одлични офанзивни карактеристики (Лука Модриќ).
Без Вела![]()
Абе вие заебавајте се али Уругвај ќе гази .. Да не се повтори историјата, кога во Бразил се одржуваше светското и Уругвај го победи во финале![]()