СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Попрво би рекол дека Хрватска има толку шанси....
Шансите на Хрватска се максимално 5%.Искрено би бил доста изненаден,ако после овие 0-0 не отидат даље ислаѓаните.

?

Попрво би рекол дека Хрватска има толку шанси....
Шансите на Хрватска се максимално 5%.Искрено би бил доста изненаден,ако после овие 0-0 не отидат даље ислаѓаните.

Не се заебавај бе..Исланд со онаков ростер на тимот нема центарот да го поминат на Максимир..па тие на домашен терен се бранеа цел натпревар па сега мислиш ќе издржат?..ќе брцнат некој гол ватрените имаат квалитет во тимот само треба малце да се консолидираат

Хрватска е едноставно лоша репрезентација.Исланѓаните не се ништо послаби,а многу се потценети.
Немаш појма како летаа 200 на саат на секоја топка....во еуфорија се сега.Секој дуел 1 на 1 го добиваа и секоја 50/50 ситуација ја добија.
Во Загреб доволно им е 1 гол да дадат,па макар и случајно. Хрватска и 3 дена да се игра повеќе од 1 нема да може да даде.Разбиена војска се,на ништо не личат.
0-0 на гости првата утакмица е најлош можен резултат.Не те мотивира доволно како пораз,а се освен победа те исфрлува. На 0-0 исланѓаните имаат продолжение,а не се они тие кои што се под притисок. Хрватска е таа под притисок да победи....на исланѓаните им е битно да држат што подолго и да се нервира Хрватска. Во продолжение 1 шут одлучува.
A ако успеат гол да дадат веќе се во Бразил.

Иначе Хрватска во 90 минути направи 1 шанса и уште ситуацијата за црвениот картон. 90 минути од кои 40 со играч повеќе 1 ебена шанса.
Немаш поим колку беше мачно да се гледа такво гомно од игра.

Не бил Штимац проблемот, Хрватска е тапа.
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 17:36 ---
Не се заебавај бе..Исланд со онаков ростер на тимот нема центарот да го поминат на Максимир..па тие на домашен терен се бранеа цел натпревар па сега мислиш ќе издржат?..ќе брцнат некој гол ватрените имаат квалитет во тимот само треба малце да се консолидираат

Појма неам, реално Хрватите имаат екипа на хартија, имаат неколку врвни фудбалери, ама еве колку што знам ти имаш Хрватско потекло, секако далеку повеќе ги пратиш од мене, не знаев оти толку слабо играат. :) Сепак мислам дека 2-0 ќе тепаат и ќе поминат. :P

Појма неам, реално Хрватите имаат екипа на хартија, имаат неколку врвни фудбалери, ама еве колку што знам ти имаш Хрватско потекло, секако далеку повеќе ги пратиш од мене, не знаев оти толку слабо играат. :) Сепак мислам дека 2-0 ќе тепаат и ќе поминат. :P

Верувај....хорор.

На папир Хрватска има јака екипа,ама кога ќе погледнеш сите играчи ти се некои фини креативци што играат само низ средина.
Не постои ниту едно крило....има 2 крила од кои едниот е каде каде подобар како полушпиц (Перишиќ) и има центаршут како просечен третолигашки играч во Македонија и другиот кој што нема играно од кога памти за себе и реално не е квалитетен играч (Иличевиќ).
Башка нема ДМ,некој кој може квалитетно да ги покрива овие "креативците" (Ракитиќ,Ковачиќ,Модриќ, Крањчар,Бадељ....се исти курац....или брзината им е 2 на саат или имаат 50 кила на 180 висина или комбинација од двете).
Да се игра без странични везни играчи мора да се игра 3-5-2....а за таму се нема па лев бек. Се крпи со Прањиќ,а најдобар на таа позиција е подпросечниот Стриниќ.

На хартија не изгледа лошо. Клучен играч на Реал во средината, прв напаѓач на Баерн,еден од најдобрите играчи во Шпанија надвор од Барса и Реал, најдобриот млад играч на Интер, моментално според формата и во Англија еден од подобрите одбрамбени, одличен десен бек.....ама на терен тоа е сосема друга работа.

Хрватска е едноставно лоша репрезентација.Исланѓаните не се ништо послаби,а многу се потценети.
Немаш појма како летаа 200 на саат на секоја топка....во еуфорија се сега.Секој дуел 1 на 1 го добиваа и секоја 50/50 ситуација ја добија.
Во Загреб доволно им е 1 гол да дадат,па макар и случајно. Хрватска и 3 дена да се игра повеќе од 1 нема да може да даде.Разбиена војска се,на ништо не личат.
0-0 на гости првата утакмица е најлош можен резултат.Не те мотивира доволно како пораз,а се освен победа те исфрлува. На 0-0 исланѓаните имаат продолжение,а не се они тие кои што се под притисок. Хрватска е таа под притисок да победи....на исланѓаните им е битно да држат што подолго и да се нервира Хрватска. Во продолжение 1 шут одлучува.
A ако успеат гол да дадат веќе се во Бразил.

Иначе Хрватска во 90 минути направи 1 шанса и уште ситуацијата за црвениот картон. 90 минути од кои 40 со играч повеќе 1 ебена шанса.
Немаш поим колку беше мачно да се гледа такво гомно од игра.

Не бил Штимац проблемот, Хрватска е тапа.
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 17:36 ---

Добро напишано, се слагам, пишав некоја страна поназад, Хрвативе се ужас и беда, имаат многу добар ростер ама тапа организација, нешто слично како Англичаните и Французите..

Ќе имаат и те каков притисок без разлика што играат на домашен терен, е сеа јебига фудбал е може да ги отворат како паштета со 3-4 гола разлика или да се залетаат и да примат фрљока гол и тоа е тоа.

Иначе голема глупост им е тоа што се откажаа од Билиќ, Рокерот знаеше да ги мотивира ненормално а и да ги постави на терен. Со Ковачов незнам до кај ќе тераат.

Дај Боже да се пласираат секако не би сакал Исланд да се најде у Бразил па да биде топовско месо за останатите екипи.

Добро напишано, се слагам, пишав некоја страна поназад, Хрвативе се ужас и беда, имаат многу добар ростер ама тапа организација, нешто слично како Англичаните и Французите..

Ќе имаат и те каков притисок без разлика што играат на домашен терен, е сеа јебига фудбал е може да ги отворат како паштета со 3-4 гола разлика или да се залетаат и да примат фрљока гол и тоа е тоа.

Иначе голема глупост им е тоа што се откажаа од Билиќ, Рокерот знаеше да ги мотивира ненормално а и да ги постави на терен. Со Ковачов незнам до кај ќе тераат.

Дај Боже да се пласираат секако не би сакал Исланд да се најде у Бразил па да биде топовско месо за останатите екипи.

Не се откажаа од Билиќ,сакаше он да си отиде да проба друга работа. Немаше тука што да прави ХНС,одлучи Билиќ дека му е време за нешто ново.
Ни под Билиќ не беше толку сјајно,ама имаа атмосфера и компензираа,особено со појаки екипи со фанатизам и борба.Башка и таа болка ДМ не беше проблем....Ковач беше играчиште и пол и на 38 години. Сега се има многу многу неизбалансирана екипа....а на некои позиции се има толку квалитетни играчи што не знаеш кого да го изоставиш и секоја утакмица е нов состав....каша попара.
Посебно во квалификациите беше лошо каде што помалку се игра на нож,ама знаеше да ги подбере Билиќ како треба.
Ковач добро почнува.....ова е дури и напредок од Штимац. Навистина мислам дека од Ковач може да излезе добар тренер,ама не може човекот во 10 дена и 1 утакмица да смени тоа што сјеба овој пред него.
Штимац го уништи тој култ на рерпезентацијата и ја сроза атмосферата на 0.....а тоа бил секогаш главниот мотор на Хрватска.

Не се откажаа од Билиќ,сакаше он да си отиде да проба друга работа. Немаше тука што да прави ХНС,одлучи Билиќ дека му е време за нешто ново.
Ни под Билиќ не беше толку сјајно,ама имаа атмосфера и компензираа,особено со појаки екипи со фанатизам и борба.Башка и таа болка ДМ не беше проблем....Ковач беше играчиште и пол и на 38 години. Сега се има многу многу неизбалансирана екипа....а на некои позиции се има толку квалитетни играчи што не знаеш кого да го изоставиш и секоја утакмица е нов состав....каша попара.
Посебно во квалификациите беше лошо каде што помалку се игра на нож,ама знаеше да ги подбере како треба Билиќ како треба.
Ковач добро почнува.....ова е дури и напредок од Штимац. Навистина мислам дека од Ковач може да излезе добар тренер,ама не може човекот во 10 дена и 1 утакмица да смени тоа што сјеба овој пред него.
Штимац го уништи тој култ на рерпезентацијата и ја сроза атмосферата на 0.....а тоа бил секогаш главниот мотор на Хрватска.

Да да, така беше со Билиќ, јас мислев дека не му го продолжија договорот.

Иначе за таа ДМ позиција Вукојевиќ играше добро до пред 1-2 години, сега и тој некако стагнира.

Него ме изнервира вчера Ковач да го ебам, ми ги става Прањиќ, Иличевиќ, Едуардо, БЕНКО јеботе..
Ковачиќ и Јелавиќ на клупа, ок.

Да да, така беше со Билиќ, јас мислев дека не му го продолжија договорот.

Иначе за таа ДМ позиција Вукојевиќ играше добро до пред 1-2 години, сега и тој некако стагнира.

Него ме изнервира вчера Ковач да го ебам, ми ги става Прањиќ, Иличевиќ, Едуардо, БЕНКО јеботе..
Ковачиќ и Јелавиќ на клупа, ок.

Вукојевиќ иде во надолна линија веќе година-две со кариерата,а и игра лошо за Хрватска.

Абе ок беше идејата,ама треба тука многу работа.Битно ги стегна малце со дисциплината и одма почна со работа како треба.

Место Прањиќ кој би го ставил ? Стриниќ е повреден,а друг лев бек нема....освен ако не планираш мртвион Пивариќ од Динамо да го ставиш.
Иличевиќ ти е једино крило во екипата после Перишиќ.
Јелавиќ нема гол шибнато од појма немам кога.
Бенко игра многу добро во ЛЕ.....не е некое играчиште,но не е ни така лев играч.Сега и јас не би го турал во игра,ама ајде...
Битно не бара алиби и не се прави на мутав дека било добро.:D

Можеби хрватите заслужуваат да го скокнат ова првенство, малце да се спуштат на земја. Имаа многу тапа квалификации и среќа што нашата група целосно беше никаква па некако стигнаат до тоа второ место, за разлика од Исланд, кои од аутсајдери успеаа да стигнат до бараж. Јас навивам за Исланд поради повеќе фактори и искрено повеќе би сакал да видам таква земја на СП, отколку секогаш тромавата Хрватска.

Јас како фан на европскиот фудбал малку криво ќе ми биде ако не се пласира Франција, ама пак ја гледав Украина со Англија и беа одлични. Така да неможе да кажам дека ќе биде незаслужено ако отидат Јармоленко & co.

Португалија - Шведска од SkySports
sop://broker.sopcast.com:3912/141433

Грците веќе во Бразил , Хрватите на пола пат, уште еден и се во Бразил.

Сега почнуваат двата меча на кои се очекува да падне крв. Јас сум за Португалија и Украина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom