СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Ќе го казнат за Уругвај да не игра 2 години најверојатно.

Со среќа на Барса ако го купи, а ако го касни Пепе, можи да остани и без заби :D

Ќе го казнат за Уругвај да не игра 2 години најверојатно.

Со среќа на Барса ако го купи, а ако го касни Пепе, можи да остани и без заби :D

Богами и без глава...

Bq_9SdhIAAAwMEX.jpg

Познатиот спортски психолог Том Фосет за Би Би Си даде стручна анализа за однесувањето на Луис Суарез. Фосет истакнува дека Уругваецот се губи во одредени моменти на теренот, посебно кога е под голем психолошки притисок, а тоа е реакција на тешкото детство што го имал на улиците во Уругвај.
grize.jpg

- Со оглед на тоа дека оваа постапка на Суарез се случила веќе во минатото, многу веројатно е дека може да се повтори. Тој помина неколку сеанси кај психолог откако го направи тоа во дуелот со Ивановиќ, но очигледно дека ниту тоа не му помогна да ја искорени својата навика, вели психологот.

Фосет додава дека Суарез се губи на теренот во моменти кога самиот натпревар носи голем психолошки притисок.

-Во периодот кога се формира личноста, многу се важни факторите од надворешната средина. Ако се погледне малку подобро детството на Луис Суарез, станува јасно дека тој израснал во лоша средина и дека се борел за да преживее низ улиците на Уругвај, вели психологот на Суарез.

Играчот на Ливерпул е роден како четврто од седумте деца во семејството. На седумгодишна возраст тој заедно со семејството се сели во Монтевидео во потрага по подобар живот, а само две години подоцна неговите родители се разделиле.

Суарез заедно со своите браќа буквално израснал на улица, каде и ги научил фудбалските вештини.

Mozhebi chovekot navistina si ima problem i vo momenti ne e svesen shto pravi.
Bi trebalo FIFA da ja zeme vo obzir negovata dushevna sostojba? ili ednostavno da mu ja unishti karierata.

http://kurir.mk/sport/brazil2014/162916-Psiholog-objasni-zosto-Suarez-grize[DOUBLEPOST=1403754311][/DOUBLEPOST]The players insisted that they will want physical cash." The Ghanaian government has chartered a plane and the dollars are on their way to Brazil. Perhaps the players want to invest it in the latest grand idea - Ghana's first hedge fund has just been launched (prepare for more emails).

http://www.blacklistednews.com/Ghan...Demand_"Physical_Cash"/36199/0/38/38/Y/M.html
Znachi za Gancive rabotata e plati pa klati:facepalm:

Последно уредено:
Mozhebi chovekot navistina si ima problem i vo momenti ne e svesen shto pravi.
Bi trebalo FIFA da ja zeme vo obzir negovata dushevna sostojba? ili ednostavno da mu ja unishti karierata.
Си има проблем и на моменти не е свесен што прави, а е должен и може да биде свесен, пошто нели не е ментално ретардиран и како возрасна и одговорна личност тоа и се бара од него. Во случајов како отежнителна околност треба да се земе фактот што Суарез сам му појде на Киелини. Ова не беше ситуација која ја налага играта (корнер мешаница, на пример). Шо му оди Суарез толку блиску ко знае дека си има проблем и може да направи такво нешто? А ако веќе тоа му е во крвта и неможе а да не го прави, па немора да игра фудбал, пошто еве не е способен да ги следи основните правила во фудбалот.

Во случајов треба потешко да се казни, а не полесно. Само веќе е видено дека казната од неиграње на X натпревари не носи резултат, според тоа треба некоја друга казна што ќе биде ефикасна. Е сега каква казна ќе биде ефикасна не знам, можеби маска... :ROFLMAO:

Си има проблем и на моменти не е свесен што прави, а е должен и може да биде свесен, пошто нели не е ментално ретардиран и како возрасна и одговорна личност тоа и се бара од него. Во случајов како отежнителна околност треба да се земе фактот што Суарез сам му појде на Киелини. Ова не беше ситуација која ја налага играта (корнер мешаница, на пример). Шо му оди Суарез толку блиску ко знае дека си има проблем и може да направи такво нешто? А ако веќе тоа му е во крвта и неможе а да не го прави, па немора да игра фудбал, пошто еве не е способен да ги следи основните правила во фудбалот.

Во случајов треба потешко да се казни, а не полесно. Само веќе е видено дека казната од неиграње на X натпревари не носи резултат, според тоа треба некоја друга казна што ќе биде ефикасна. Е сега каква казна ќе биде ефикасна не знам, можеби маска... :ROFLMAO:
по џеб само и тоа да го чеша цела година да видиш како ке му дојде памет.

Реално гледано, ваков потег на Суарез е безопасен, не дека може да му наштети играчот. Случајно да не му ја пресече вратната артерија?! А од друга страна имаме милион стартови кои биле причина за тешки (ама ептен тешки) повреди или пак можеле да доведат до нив. Oд истиот натпревар, стартот на Маркизио е поопасен од тоа што го направи Суарез. Со отворена копачка отиде на стална нога на играчот (и ова не е толку опасно ко многу други случаеви, ама малку фали во овие моменти).

Афричкиве репрезентации треба да се исклучат од првенствово.

Ова со Суарез отиде надвор од сите пропорции. Да не играше во Англија медиумите немаше да го надуваат балонот. Од кога ставија столчиња зад гол и камери насекаде, фудбалот стана игра за манекени. Го гризнал та преку Тасета ако го гризнал, црвен картон, 2-3 утакмици и тоа е тоа. Па не му било прв пат, не му доаѓал умот ти реков ми рече... а овие што одат со копачки во нозе тие само по еднаш одат и после се опаметуваат.

Фудбалот не е за плачковци. Помирете се.

Нит сум за Ливерпул нит па нешто ми е омилен играч Суарез, баш напротив симпатизер на Јунајтед сум, али ова го испукаа out of proportion до немајкаде.

Небаре балет или шах играат па ова толкав шок било.

Нозе се кршеле, боксови се делеле. Колку само стартови имало што биле за во затвор, или пак Марчена му го растрти носот на Адријано среде Местаља:LOL:

Какви тепачки се имаат случувано, ова го издуваа како да го заклал.

Големо такво ако го гризнал ебате. Мене баш смешно ми е што како дунде гризе него ли нешто дека многу опасно направил.

Али све ова се вклопува во модерната слика на фудбалот кој повеќе наликува на балет и тоа кој за кого твита или кој направил појако меме на 9gag или пак колку јако истролал на некоја страна. Сите тие потрошени саати за тролање и мемиња правење, продуктивно да ги искористеа лек за рак ќе измислеа, ебате тоа младината од мочка правена.

Уште па фудбалериве кога ќе ги видам дека на секој контакт нога со нога лежат како фрактура да заработиле, ми иде да повратам.

Идете пуштете некоја снимка од утакмица од Рој Кин, да видите што е фудбал.

Кога "нормалната" реакција на фрустриран, изнервиран или човек под психолошки или непсихолошки притисок е да гризе (значи зборам општо, не за Суарез, зошто од снимките не се ни гледа дека гризнал, но намерата е очигледна) тогаш под итно му треба професионална помош од психијатар или некој друг вид на терапија. Во 21-ви век да имаш нагони на канибализам не е нормално, да се разбериме.

Нормална реакција е општо е тоа што го прават сите (фудбалери): остар старт при нервоза, ќе се буткаш со глави како јарци, ќе му дофрлиш нешто, ако е многу напнато и ќе размениш некоја тупаница, бокс или шамар.

Гризење не спаѓа во таа група и колку сакаат нека ја префрлаат вината на англиските медиуми (кои јас лично само мал процент можам да поднесам) или кон Киелини или некои други х причини. Вината е кај Суарез, и колку порано си го сфати тоа, толку поголеми шанси има да го надмине тој проблем и да биде излечен. Секогаш најлесно е да се оградиш од вината и да обвиниш друг. Вакви примитивни работи во 21-ви век не се дозволиви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom