- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.799
- Поени од реакции
- 85.882
Прашањето е - за што?Земаа пари родителите или не земаа?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прашањето е - за што?Земаа пари родителите или не земаа?
Искрено сум се заебал, јас работам и петок и недела.Samo ako se muslimani, ateistite i pravoslavnite nemaat takva privilegija, taka da tuka @puno se zaebal.
Oд каде да знам јас, никако не ми текнува за што би ги дале тие пари.Прашањето е - за што?
Vidi prasaj go vojvodata, toj se razbira poke od tie religiski raboti, ama jas se si mislam deka ti si sabotjanin, nekoja sekta hristijanska kako jehovini svedoci ili taka nesto.Искрено сум се заебал, јас работам и петок и недела.
Можеш да наведеш со извор или доказ кои бранители, колку и во каков аранжман земаат пензија? Тие што ги знам имаат само некои минијатурни повластувања од типот 0 партиципација на факултет и бесплатен студентски за нив или за нивните деца.Само што бранителите земаат пензии.
Ваљда мислел на ухлебениот "бранител" генералот Стојанче а кој се залага за федерализација на сопствената земја за скромен паричен надоместМожеш да наведеш со извор или доказ кои бранители, колку и во каков аранжман земаат пензија? Тие што ги знам имаат само некои минијатурни повластувања од типот 0 партиципација на факултет и бесплатен студентски за нив или за нивните деца.
Можеш да наведеш со извор или доказ кои бранители, колку и во каков аранжман земаат пензија? Тие што ги знам имаат само некои минијатурни повластувања од типот 0 партиципација на факултет и бесплатен студентски за нив или за нивните деца.
Мојот другар албанец беше резервист, можеше да зема ама не ја зеде заради очигледни причини.Можеш да наведеш со извор или доказ кои бранители, колку и во каков аранжман земаат пензија? Тие што ги знам имаат само некои минијатурни повластувања од типот 0 партиципација на факултет и бесплатен студентски за нив или за нивните деца.
Мојот другар албанец беше резервист, можеше да зема ама не ја зеде заради очигледни причини.
Каде резервист? Во Министерство за Одбрана или за Напад?Мојот другар албанец беше резервист, можеше да зема ама не ја зеде заради очигледни причини.
За последици да. Кој што бил ранет зел „репарација“ за повредата и тие што исполнуваат услови земаат некоја инвалидска пензија или додаток, која нормално, не е ништо посебно.Не знам дали е пензија или некој надоместок за последиците од конфликтот ама знам дека има луѓе што земаат, поточно знам еден.
Колку му следуваше и во каков аранжман? Пензија како што си земат пензионерите на секој први по 15 илјади и притоа да не може да биде вработен или нешто поинаку?Мојот другар албанец беше резервист, можеше да зема ама не ја зеде заради очигледни причини.
Негови колеги му кажале дека многу лесно може да земе, и можеше да земе не знам како и што. Но мене ми кажа дека не ја зедол затоа што се плашеше што ќе мислат комшиите и албанците општо.Не верувам дека му следувало освен ако не бил повреден.
Не пропуштате вие шанса да земете нешто од државата.![]()
Не го испрашував јас, ниту ме интересираа детали, самиот ми кажа, демек му следувало, не војувал он, во некој пункт сигурно бил, не бил ранет ниту повреден.Колку му следуваше и во каков аранжман? Пензија како што си земат пензионерите на секој први по 15 илјади и притоа да не може да биде вработен или нешто поинаку?
Што ќе ви е таков сограѓанин, требало да го ликвидирате со време. Предавник. Или шпион. Кој знае.Негови колеги му кажале дека многу лесно може да земе, и можеше да земе не знам како и што. Но мене ми кажа дека не ја зедол затоа што се плашеше што ќе мислат комшиите и албанците општо.
Автоматски споено мислење:
Не го испрашував јас, ниту ме интересираа детали, самиот ми кажа, демек му следувало, не војувал он, во некој пункт сигурно бил, не бил ранет ниту повреден.