Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Samo ako se muslimani, ateistite i pravoslavnite nemaat takva privilegija, taka da tuka @puno se zaebal :toe:.
Искрено сум се заебал, јас работам и петок и недела.
Автоматски споено мислење:

Прашањето е - за што?
Oд каде да знам јас, никако не ми текнува за што би ги дале тие пари.

Искрено сум се заебал, јас работам и петок и недела.
Vidi prasaj go vojvodata, toj se razbira poke od tie religiski raboti, ama jas se si mislam deka ti si sabotjanin, nekoja sekta hristijanska kako jehovini svedoci ili taka nesto.
P. S vojvodata inaku e Beric vo slucaj da ne znaese.

Ете и тоа се случува, кај ги убија, кај им се помочаа на гробовите кога ги бранеа убијците, кај ги убија уште еднаш кога го вратија судењето од почеток за политички поени, сега и тоа ќе го зборат, дека родителите земале пари. И пак не се они криви, туку пак ќе има некој каурски куртон кој ќе верува во таа приказна, како со Вељановски причата. Тоа е, жално.

Само што бранителите земаат пензии.
Можеш да наведеш со извор или доказ кои бранители, колку и во каков аранжман земаат пензија? Тие што ги знам имаат само некои минијатурни повластувања од типот 0 партиципација на факултет и бесплатен студентски за нив или за нивните деца.

Можеш да наведеш со извор или доказ кои бранители, колку и во каков аранжман земаат пензија? Тие што ги знам имаат само некои минијатурни повластувања од типот 0 партиципација на факултет и бесплатен студентски за нив или за нивните деца.
Ваљда мислел на ухлебениот "бранител" генералот Стојанче а кој се залага за федерализација на сопствената земја за скромен паричен надомест

Не знам дали е пензија или некој надоместок за последиците од конфликтот ама знам дека има луѓе што земаат, поточно знам еден.

Мојот другар албанец беше резервист, можеше да зема ама не ја зеде заради очигледни причини.

Мојот другар албанец беше резервист, можеше да зема ама не ја зеде заради очигледни причини.

Не верувам дека му следувало освен ако не бил повреден.
Не пропуштате вие шанса да земете нешто од државата.:D

Каде резервист? Во Министерство за Одбрана или за Напад?

Не знам дали е пензија или некој надоместок за последиците од конфликтот ама знам дека има луѓе што земаат, поточно знам еден.
За последици да. Кој што бил ранет зел „репарација“ за повредата и тие што исполнуваат услови земаат некоја инвалидска пензија или додаток, која нормално, не е ништо посебно.
Колку му следуваше и во каков аранжман? Пензија како што си земат пензионерите на секој први по 15 илјади и притоа да не може да биде вработен или нешто поинаку?

Не верувам дека му следувало освен ако не бил повреден.
Не пропуштате вие шанса да земете нешто од државата.:D
Негови колеги му кажале дека многу лесно може да земе, и можеше да земе не знам како и што. Но мене ми кажа дека не ја зедол затоа што се плашеше што ќе мислат комшиите и албанците општо.

Колку му следуваше и во каков аранжман? Пензија како што си земат пензионерите на секој први по 15 илјади и притоа да не може да биде вработен или нешто поинаку?
Не го испрашував јас, ниту ме интересираа детали, самиот ми кажа, демек му следувало, не војувал он, во некој пункт сигурно бил, не бил ранет ниту повреден.

Трагично и илузорно е што толку долго време се влечка судскиот процес. Ладнокрвно убиени невини деца на најголемиот христијански празник Велигден.
Безобразно е на рочиштето што воопшто се споменало дека родителите земале некаква финансиска помош....ништо не може да ги врати нивните убиени чеда.
Албанците со протести ги бранеа убиците....животните.
Доста го влечат случајот.....нека ги осудат цел живот да скапаат позади решетки.
Штета што нема друга казна во Македонија.....реално заслужуваат многу повеќе.
Нека почиваат во мир.

@puno Нејќам да верувам дека си толку опериран од морал и човечност, па до толку да бидеш циничен или да ги браниш своите или да веруваш во некакви глупости. Дали навистина мислиш дека некој што го изгубил и закопал најмилото во цутот на младоста, смислата на својот живот, дека нема со сиот порив да ја бара правдата и ќе земе некакви пари, за било што? Дали ти се сомневаш дека тоа може вистина да биде, макар и 1 процент сомнеж дали имаш?

Негови колеги му кажале дека многу лесно може да земе, и можеше да земе не знам како и што. Но мене ми кажа дека не ја зедол затоа што се плашеше што ќе мислат комшиите и албанците општо.

Не го испрашував јас, ниту ме интересираа детали, самиот ми кажа, демек му следувало, не војувал он, во некој пункт сигурно бил, не бил ранет ниту повреден.
Што ќе ви е таков сограѓанин, требало да го ликвидирате со време. Предавник. Или шпион. Кој знае.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom