Зависи брат, за жал многу лош впечаток оставаат курвите развеани низ Европа, многу луѓе имаат погрешно мислење за украинките заради дрољи што постираат свашта на инста имаат ОФ и се продаваат за пари или си бараат спонзор. Премногу девојчиња знам од Украина, повеќето биле/се многу понормални и попоштени од нашите или да не зборине за овие од Западна Европа. Има додуша и по некоја радодајка не викам не. Девојка имав три години украинка, понормално девојче немам сретнато, у ниедна лоша ситуација не ме оставила, и тоа у озбилни срања сум влагал. Е сеа јбг сто људи сто чуди, пред некое време дупев една од Ривне, и тамам завршивме лежиме ја прашувам како е таму, па вика заебано доста брат ми загина пред месец дена. Апсолутно без никаква емоција го кажува.
За Русите не можам ништо посебно да кажам пошто не ги знам добро, до душа ми имаат доста пројдено низ ресторан, и повеќето се понашаат баш дивјачки, нешто слично ко Пољаците, али ваљда се гастербајтери па не би сакал да генерализирам за цел руски народ заради пар идиоти.
Визата онлајн ја вадиш? Сакам веќе некое време да ја видам Русија али не верувам да ми дадат пошто неколку пати имам идено во Украина.
-За виза:
Има 2 опции:
1.E-visa: околу 50€ (само ова)
2.Виза во пасош во амбасада: (процедура):
Тиристичка (влегувања):
Еднократна 50$
Двократна 80$
-Invitation tourist voucher исто бараат за во амбасада,се вади онлаин а може и во мк туристичка агенција.
Препорачувам онлаин од руска туристичка бидејќи е посигурно и тродупло поевтино.
-Осигурување за време на целото траење на визата.
После крокус терористчкиот напад во Москва за виза на многу земји им направија MAX 90 дена во годината да можат да престојуваат во Русија.
За доаѓање во Русија препорачувам преку Истанбул,бидејќи сега влеговме преку Естонија во Нарва и чекавме ред за влез во Русија 9 саати на ладно.
Затоа преку Турција подобро.
Пошто си бил во украина,онлаин а за другите препорачливо најдобро е виза преку амбасада за кога ќе дојдете да си земете:
-телефонски број во Мегафон,
-ГОС УСЛУГИ,
-банкарска сметка во СБЕР Банка.
тоа е отприлика, а опширно ќе напишам за темата за Русија.
Дојдете тука,посете ја Москва, не е совршено АМА психички одмор од шипурки,циго и муслимани од МК и низ Европа.
Битно и на дожд ги мијат улиците, се чисти секој ден,има ноќен живот,развиен транспорт низ Русија итн итн.