Ska Maniac
Бараба
Овој се презива Мочка. Тој Курбогај.И Курбогај е добро
Одма се приметува дека се словенски изроди чим предците им се рокале со шипурки.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овој се презива Мочка. Тој Курбогај.И Курбогај е добро
Although the hat has experienced a revival, mostly in special occassions and football matches as a national symbol, the tradition of wearing the white woolen headgear is disappearing amongst Albanians.
![]()
Еден век каснат за да ја тргнат капата, и жените полека тргаат парталите, има сеуште некои поради притисокот од старите дома, но најмал проблем е облеката, менталитетот им е од среден век, дури младите се поненормални од старите по однесување, дефинитивно албанците на балканот се најчуден народ, поради тоа и многу други се тргаат од нив, и не е вера во прашање туку нивната злоба, бугарите, србите, грците исто не мразат, но тоа го прават подло, пичкарски, од зад грб, албанците се друга димензија провокатори, стои приказната дека да не беа албанците, србите во 90сетите ќе беа непријатели број 1, грците во 2000тите и Бугарите денес.Glavnata sila na shipurkite bese demografijata, Islamot, patrijahalnosta, konzervativnosta, nepismenosta, skromnosta na nivnite zeni, tradicionalnosta...
Denes bukvalno seto ova e pred totalen rastur, bar vo Albanija e skoro zavrsen procesot, Kosovo brzo napreduva natamu, ovie nasive nesto poprgavi
![]()
Although the hat has experienced a revival, mostly in special occassions and football matches as a national symbol, the tradition of wearing the white woolen headgear is disappearing amongst Albanians.
![]()
Big Brother Albania
А кога ќе сфатиш ти дека јас едно зборувам, ти ова што си го напишал рефератов е сосема друго?Очигледно е дека ти не ги разбираш проблемите , парите си доаѓаат со работа на институциите , бате , разбери го тоа еднаш,те замолувам
Живееме во општество кое на нас ни е наметнато присилно и со уцени.
Живееме во општество за кое тие на Калето одлучуваат.Очигледно е , НО НИКОЈ НЕМА НИШТО ДА НАПРАВИ ОКОЛУ ТОА ,вклучувајки ме и мене и тебе.
Треба народ да искочи и да им ги запали амбасадите и да ги избрка на клоци , и долгови ќе се исплатат и доларите ќе се иселат и разбегаат , и криминалците ќе се стрпаат по затвори.
Ќе стане Македонија како што беше пред конфликтот на Косово со смена на надворешна и внатрешна политика.
(Ова секако,во однос на етничка состојба)
Живејте си вие со терористи и луѓе кои сакаат да напраат федерална држава и само продолжете со вакво размислување
Ти кажав бате, пари се праат кога имаш слоодна држава и отворен пазар , со овие што не врзале ни пари ќе видиш , ни држава ќе имаме.
Очите кон Истокот , не кон Западот.
Запалете ги амбасадите и избркајте ги на клоци , не нашите да ги мавате по грб за се и сешто , кога се знае дека ни е под кирија државата.
Раздели па владеј.
Очигледно е дека не разбираш ти кој разделува во нашиов случај.
Знаеш дека има и такви кои читаат за амбасадите тука , така?
Вие живеете во минатото , не гледате напред.Јас ги познавам старите скопјани, турци и албанци.
Тие ги нема денеска, дел испоумреа, дел паднаа под влијание на косоварите ,дел се отселија и повлекоа на мирни места.
Исто и Бошњаците
Се на се , во мал број се.
Тоа што било во МИНАТОТО го нема веќе , аман више , зошто вака размислувате?
Не правиме муабет за народи , нас државите околу ни СЕ ДУШМАНИ и само не искористуваат, така се понашаат , зошто ние да бидеме луѓе со нелуѓе? По тоа се води и мнозинството на народот..
Класична либерално западно-европска пропаганда!
Очигледно е дека на сите нас ни е преку кур да не гледаат од горе со носовите кренати , ама ти тука си еден од неколкумината што тврдите дека вака арно е и дека само парите се проблем и нашите се криви.
Парите се најмал проблем во држава во која има слобода.
Нема ништо повредно од слободата
Сега јасно ти е до кај стадиум го доведоа нашето општество?
Освести се бате со коментарите , ти мислам добро.
Проблемот во нашата држава е,и ќе биде странското влијание.
Сите наши да ги испоуапсат и затворат , они ќе најдат нови , КАКО ДО СЕГА НЕ ТИ Е ЈАСНО ТОА , КАЖИ МИ!!!???
И да нема , ќе ги создадат.
Само наши паѓаат(независно на кој начин) и не расцепкуваат.
А они може ли да не плукаат нас со интервјуа со Љубчо и да не нарекуваат бугари, и сега гледам изненаден Насер оти некој му ја дупнал гумата.А кога ќе сфатиш ти дека јас едно зборувам, ти ова што си го напишал рефератов е сосема друго?
Тебе бе човек, бугарите ти се криви што се давиме во ѓубре? Што секој кај што му прдни на курот фрла градежен шут, пали шуми, загадува езера? Бугарите ти се криви што не прајш муабет со тројца од четворица комшии? Бугарите ти се криви што за едно посрано вработување од 25.000 плата, си го продаваш газот на партија, да те влечат по митинзи? Албанците ти се криви што на Велигден јагнешкото нашите месари го поскапуваат 250% од она што било пред Велигденските празници, за разлика од Албанците/Турците кога пред Рамазан е дупло поефтино за да може секој да си го дозволи??
Кој ти е крив за тоа бе човек? Длабоката држава? Илуминатите? Ватикан? Кој???
Зборуваш за војна. Вие што најмногу се палите на фаќање пушка, не дај Господ да пукни, први ќе ваѓате боловање и ќе го сончате дупот Халкидики...Ги видовме 2001ва таквите патриоти..Ама сега вас ќе ве облечиме, вие да војувате....Нема повеќе да најдите будали и Македонци и Албанци да ви гинат за вие да кркате тендери....
35 години поминаа само непријатели смислуваат нашиве власти, а од позадина мајка и проплакаа на земјава, ја испокрадоа до посер..Вие барајте си непријатели уште, додека еве во Крушево 9 деца останаа првачиња. Тоа ти е патриотизам? Ете вчера МАНУ мислам излезе со прогноза ако одиме со вакво темпо во 2030 ќе бидиме 1.300.000 жители...Тоа не те боли вака ооо ти голем Македонецу, што клетите Бугари,Албанци,Срби,Грци,Турци,Амери,Германци,Французи се соортачиле да те истребат?
Јас ти зборувам за реална политика, за реалноста што не опкружува денеска. Мојот став за бугарите е јасен и доста пати изнесен на кајгана. По пп овде имам добивано закани од бугари дека ќе ме скинат. Но не можам да ги обвинувам за се нив...
Брат искрено не те мислам за толку глуп, па јас ти викам анте ти мене анте курале.... Јас ти трубам едно, ти ми реплицираш сосема друго....Или си глуп, или си дебело платен од власта за да дефокусираш....Трето нема.....А они може ли да не плукаат нас со интервјуа со Љубчо и да не нарекуваат бугари, и сега гледам изненаден Насер оти некој му ја дупнал гумата.
И одма се става во улога на жртва, агресорот се прави жртва.
![]()
Некој му ја дупнал гумата од автомобилот на новинарот Насер Селмани, тој мисли дека причината била тоа што е Албанец - Слободен печат
„Ве известувам дека утрово забележав дека некој со нож ја оштетил гумата на мојот автомобил паркиран пред зградата каде што живеам во Скопје. Не должам на никого и немам конфликт со никој!“, напиша на социјалните мрежи новинарот Насер Селмани. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber...www.slobodenpecat.mk
Не е дефокус кога ја претставуваш политиката на Насер и бугарите, ЕУ со овој договор сакаш, очигледно не ти се чека поради демографијата и затоа што немаш непријатели, океј.Брат искрено не те мислам за толку глуп, па јас ти викам анте ти мене анте курале.... Јас ти трубам едно, ти ми реплицираш сосема друго....Или си глуп, или си дебело платен од власта за да дефокусираш....Трето нема.....
Па газот под кирија е , кој е крив за тоа?А кога ќе сфатиш ти дека јас едно зборувам, ти ова што си го напишал рефератов е сосема друго?
Кој ги донесе западно-европските вредности и либерализмот?Тебе бе човек, бугарите ти се криви што се давиме во ѓубре?
Јас друже си праам муабет со сите комшии , фала му на Господ , ниту се рчкам , ниту се праам нешто што не сум.Што секој кај што му прдни на курот фрла градежен шут, пали шуми, загадува езера? Бугарите ти се криви што не прајш муабет со тројца од четворица комшии?
Друже, моите примања се даааалеку поголеми и јас не сум зависен ниту од една партија.Бугарите ти се криви што за едно посрано вработување од 25.000 плата, си го продаваш газот на партија, да те влечат по митинзи?
Да се обратиш на Бихачка за овие работи и кај цреповите од ДПМНЕ што се клањаат по амбасадиАлбанците ти се криви што на Велигден јагнешкото нашите месари го поскапуваат 250% од она што било пред Велигденските празници, за разлика од Албанците/Турците кога пред Рамазан е дупло поефтино за да може секој да си го дозволи??
Крив е народот што излезе на улица , воден од разноразни соросоиди кои имаа само агенда и ништо друго.Кој ти е крив за тоа бе човек? Длабоката држава? Илуминатите? Ватикан? Кој???
Војна?Зборуваш за војна. Вие што најмногу се палите на фаќање пушка, не дај Господ да пукни, први ќе ваѓате боловање и ќе го сончате дупот Халкидики...Ги видовме 2001ва таквите патриоти..Ама сега вас ќе ве облечиме, вие да војувате....Нема повеќе да најдите будали и Македонци и Албанци да ви гинат за вие да кркате тендери....
Не друже , непријателите дојдоа , си поставија јадро и си ги мењаваат како сакаат.35 години поминаа само непријатели смислуваат нашиве власти, а од позадина мајка и проплакаа на земјава, ја испокрадоа до посер..
Па КОЈ НОРМАЛЕН БИ РАСТЕЛ ДЕЦА ВО ТАКВО ОПШТЕСТВО???Вие барајте си непријатели уште, додека еве во Крушево 9 деца останаа првачиња. Тоа ти е патриотизам? Ете вчера МАНУ мислам излезе со прогноза ако одиме со вакво темпо во 2030 ќе бидиме 1.300.000 жители...
Па ние сигурно сами не дадовме пари за куртонски револуции,или?Тоа не те боли вака ооо ти голем Македонецу, што клетите Бугари,Албанци,Срби,Грци,Турци,Амери,Германци,Французи се соортачиле да те истребат?
Не ги обвинувам БУГАРИТЕЈас ти зборувам за реална политика, за реалноста што не опкружува денеска. Мојот став за бугарите е јасен и доста пати изнесен на кајгана. По пп овде имам добивано закани од бугари дека ќе ме скинат. Но не можам да ги обвинувам за се нив...
Стопати имам пишувано по темите за шарените опајдари (особено за нивните водачи).Еднаш не кажа ништо за тие копилиња што шараа по улици и се праеа европејци додека се коваа планови за да се бутне државата во провалија
Ти ме цитираш на нешто сосема друго што пишувам, ми пишуваш за Насер, што нема допирна точка со она што ти го пишувам (освен можеби за тебе)...Не е дефокус кога ја претставуваш политиката на Насер и бугарите, ЕУ со овој договор сакаш, очигледно не ти се чека поради демографијата и затоа што немаш непријатели, океј.
...ајде извади ги за моментСамите извори што ги постираш ти кажуваат дека е највеќе присутно во Македонија, Косово и Грција (албански имигранти).
Секој ќе се сложи со тебе дека Македонец како индивидуа треба да направи нешто за државата, иако си во право за ова, тоа мислење припаѓа во тема за мотивација и личен раст а не во политика, во политиката највеќе денес можат да направат, академиците, историчарите, политичарите, а тие знаеме каде се клањаат и кои плашила(албанците и др соседи) амбасадорите ги користат за да го уплашат и уценат нашиот политичар, историчар, академик. Во ред е ти да бараш кај Македонците индивидуални промени, но тоа во ова време на безрезервна поддршка за соседите е исто како да работиш за поголема келија во затвор...Стопати имам пишувано по темите за шарените опајдари (особено за нивните водачи).
Јас тоа што те цитирав за комшии момшии не ти се обраќав лично тебе, туку говорев општо, не мораше да се правдаш. Од кај да те познавам лично да знам дали правиш муабет со комшиите. Излези прошетај малку по улици, и ќе видиш само колку сум во право. И колку не ни се потребни Бугари, Грци, Срби за да не уништат..Зошто ние сме на добар пат сами да се уништиме, без ниту еден испукан куршум. Е вистински патриот наместо да зборува 24/7 за клетите Албанци, злобните бугари итн, да ги засука малку ракавите и да почни да се променува малку од себе самиот и од своите постапки, како што рекол тој Американецот „Не прашувај се што направила државата за мене, туку запрашај се ти што имаш направено за државата“....Е тука лежи зајакот. Да си го средиме ние тука дворот, ама нас изгледа ни е убо да ни е неубо...
Тоа што на темава пишав за браќата од 27 Април треба доволно да ти говори што мислам за шарените, ама така сте учени брате, ако не си со некој си против некој...Тоа што сметам дека не водат неспособни, не значи дека треба да се вратат оние што беа пред нив и што беа исто така неспособни... Дали се сфаќаме?
Автоматски споено мислење:
Ти ме цитираш на нешто сосема друго што пишувам, ми пишуваш за Насер, што нема допирна точка со она што ти го пишувам (освен можеби за тебе)...
Тоа е исто сега јас да ти реплицирам на твој пост на Фан Клуб Манчестер Јунајтед, да те прашам како се клецаат дивите свињи..
И јас сметам дека се неспособни многу од сегашните , ама не си го продавам гзот на тие што ни глумат пријатели.Стопати имам пишувано по темите за шарените опајдари (особено за нивните водачи).
Јас тоа што те цитирав за комшии момшии не ти се обраќав лично тебе, туку говорев општо, не мораше да се правдаш. Од кај да те познавам лично да знам дали правиш муабет со комшиите. Излези прошетај малку по улици, и ќе видиш само колку сум во право. И колку не ни се потребни Бугари, Грци, Срби за да не уништат..Зошто ние сме на добар пат сами да се уништиме, без ниту еден испукан куршум. Е вистински патриот наместо да зборува 24/7 за клетите Албанци, злобните бугари итн, да ги засука малку ракавите и да почни да се променува малку од себе самиот и од своите постапки, како што рекол тој Американецот „Не прашувај се што направила државата за мене, туку запрашај се ти што имаш направено за државата“....Е тука лежи зајакот. Да си го средиме ние тука дворот, ама нас изгледа ни е убо да ни е неубо...
Тоа што на темава пишав за браќата од 27 Април треба доволно да ти говори што мислам за шарените, ама така сте учени брате, ако не си со некој си против некој...Тоа што сметам дека не водат неспособни, не значи дека треба да се вратат оние што беа пред нив и што беа исто така неспособни... Дали се сфаќаме?
И јас сметам дека се неспособни многу од сегашните , ама не си го продавам гзот на тие што ни глумат пријатели.
Нема друг избор , тоа народот го нуди , те молам разбери.
Никој не сака да се бута во политика и да биде гласен , бидејќи се одма на удар.
Глави паѓаат како крушки
Ај сабајле ко ќе станам, ако мочам на криво, ќе се логирам на форумов и ќе и испцујам се по список на Фон Дер Лајен оти таа е крива оти мочав на криво...Ајде браќа, океј е, го извајвте лебот од партија денеска...Секој ќе се сложи со тебе дека Македонец како индивидуа треба да направи нешто за државата, иако си во право за ова, тоа мислење припаѓа во тема за мотивација и личен раст а не во политика, во политиката највеќе денес можат да направат, академиците, историчарите, политичарите, а тие знаеме каде се клањаат и кои плашила(албанците и др соседи) амбасадорите ги користат за да го уплашат и уценат нашиот политичар, историчар, академик. Во ред е ти да бараш кај Македонците индивидуални промени, но тоа во ова време на безрезервна поддршка за соседите е исто како да работиш за поголема келија во затвор...
Дневниот ред е договорен како што кажа Фон Дер Лајен гравче тавче, а ти бараш борба од обичниот Македонец во синџири за бифтек.
Не сакам да звучам како песимист но ЕУ и Сад тие карти ни ги даваат 30 години, ти бори се, и јас се борам, но знај дека тие горе пак ќе не заебат.
Бугарија денес пак се јави, никој тоа не го коментира, се занимаваме пак со племето, исто и нашите медиуми ја штитат бугарија, и исто кога ќе кажеш да си ги засукаме ракавите е смешно, еве на пример знаеш ли од која соседна земја фирма го градеше плоштадот Скендербег? (Бугарија)
Да си знаеш дека Македонците се осиромашени од големите сили и соседното инфилтрирање во Македонија, затоа ти е погрешна тезата, но се согласувам со порака но не за можностите во сегашната ситуација. Проблемот е повеќе горе него доле.
Ако можам да ти докажам дека не сум во ниедна партија би ми било задоволство, знам дека не веруваш но би се изненадил, јас сум и против шарена и против 27април, тоа е циркуз за овој народ, и верувај пак ќе најдат начин да не заебат.Ај сабајле ко ќе станам, ако мочам на криво, ќе се логирам на форумов и ќе и испцујам се по список на Фон Дер Лајен оти таа е крива оти мочав на криво...Ајде браќа, океј е, го извајвте лебот од партија денеска...