Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Нато, САД, Стазбур!!!!!! Жалете се одма, не губете време! ....повторно повредени ви се правата!
Како некој смее на шипурчињата да им растури свадба во време на пандемија.....они слободно смеат да ги кршат сите закони, протоколи и мерки секогаш и засекогаш. Грешка сте направиле што не сте го поканиле Али и неговата дружина. Памет за следен пат.

Нато, САД, Стазбур!!!!!! Жалете се одма, не губете време! ....повторно повредени ви се правата!
Како некој смее на шипурчињата да им растури свадба во време на пандемија.....они слободно смеат да ги кршат сите закони, протоколи и мерки секогаш и засекогаш. Грешка сте направиле што не сте го поканиле Али и неговата дружина. Памет за следен пат.

1603090661285.jpeg

Nooooooo

Како смееле на угнетените албанци да им влезе каурска полиција и да им ја растури свадбата? Па они само сакале да се земат и да си живеат во брак, за разлика од каурите што не смеат да прават свадби затоа што ќе лижат лажичка во црква.

Прегледај го приврзокот 271033

Nooooooo

Како смееле на угнетените албанци да им влезе каурска полиција и да им ја растури свадбата? Па они само сакале да се земат и да си живеат во брак, за разлика од каурите што не смеат да прават свадби затоа што ќе лижат лажичка во црква.
Па замисли колку трагично изгледала целата таа сцена. Тоа +300 гости и клетите џандари дошле. Морале како стадо овци да ги растераат......некој клет каур сигурно ги пријавил.
Следен пат покана до Аљи, тој сигурно нема да дојде, ама ќе биде се оправдано.....може некој од УЧК штаб ќе се појави на свечената церемонија, како гостин и заштитник.

Не брзајте со заклучоци...Таму има и многу македонски семејства...Не ми се верува дека упаднале кај странците...

Во 2001-ва се воделе 4-ца.....одамна е 0
Нашите евиденции се исклучителни :)
Познавам семејство македонци кои таму сеуште живеат... Затоа и претпоставив дека е мешано селото...
Неверојатно ми е дека се осмелиле да растурат етнички не-македонска свадба не за друго...

Последно уредено:
Нашите евиденции се исклучителни :)
Познавам семејство македонци кои таму сеуште живеат... Затоа и претпоставив дека е мешано селото...
Неверојатно ми е дека се осмелиле да растурат етнички не-македонска свадба не за друго...
Пoследните Мoхикaнци?

Пoследните Мoхикaнци?
Изгледа..Не сум знаела дека толку се намалиле, дека луѓево се баш големо семејство...
Скоро ги слушав како дискутираат дека масовно се правеле свадби по околина на Скопје за да не ги чепкаат... Пак ќе кажам не ми се верува дека ќе растурат свадба со албанци. Не за друго, оружје има бајаги...

Се знае кого смеат, а кого не смеат полицајци да сопираат.

Албанец поминува патарина без да плати, истовремено правејќи кривично дело за лажно претставување.....му може некој нешто?......ГАЗДА
Screenshot from 2020-10-22 15-29-26.png

Изгледа..Не сум знаела дека толку се намалиле, дека луѓево се баш големо семејство...
Скоро ги слушав како дискутираат дека масовно се правеле свадби по околина на Скопје за да не ги чепкаат... Пак ќе кажам не ми се верува дека ќе растурат свадба со албанци. Не за друго, оружје има бајаги...
Да не си грешка за селото? :D
Да не живеат можеби во соседното Шишево?
Глумово одамна е 99% албанско село.

А што барале овие клети џандари во Чегране?
Никој не смее да ги вознемирува Албанците и да ја нарушува нивната благосостојба . Никој не смее да им го забрани односно ограничи производството и прометот на наркотични средства, како и нивна широка дистрибуција. Секако и слободната продажба на оружје, трговија со луѓе и останато.

Да не си грешка за селото? :D
Да не живеат можеби во соседното Шишево?
Глумово одамна е 99% албанско село.
Да, кога спомна баш препрашав... Не е Глумово туку Глуово :)
блиску сум..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom