Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Насловот е “Missleading” еве што точно изјави Груби:
Дивеење е упадот, тепањето и скандирањето во Собрание на 27 април, а не прослава на навивачи, каде што се очекува скандирање, пеење, но не и вандализам, кој што би го осудил во секој момент. Реакциите се апсурдни, лицемерни и преставуваат класична намерна политичка злоупотреба на настан во функција на предизборна пропаганда. Јас не сум организатор на настанот, но мора да истакнам дека театарот му припаѓа на народот, не е ВМРОвски, СДСМовски, па ниту ни на фелата, граден е со наши пари, со парите на граѓаните, а не со парите на ВМРО, ниту на фелата, и им припага на граѓаните. 20- годишината беше одбележена во Албанскиот театар пред 10 години со прикажување на документарец, исто како и 30-годишината во МНТ, каде што присуствуваа фудбалски ветерани, тренери, Албанци, Македонци и други, на кои им беа доделени благодарници од страна на организаторите, спонзори, градоначалници, и други. Секоја чест за професионалноста на вработените во театарот каде што се одржуваат безброј различни настани – изјави Груби.

Насловот е “Missleading” еве што точно изјави Груби:
Но тој не одговори за демолирањето на МНТ, за што реагираше и директорката Симона Угриновска која во изјава за некои медиуми го посочи Груби за организатор за присуството на „Шверцерите“ во МН
Фул оф ши(п)т

Кој тоа не ги осуди глупите дечишта на форумов? Апсолутно никој не кажа добар збор за нивните провокации на национална основа. Од друга страна ти за Смилковско Езеро вртиш, вртиш и на крај викаш српски служби. Ај за Смилковско демек не биле тие(ако се лажеме), туку за Мавровски работници ништо немаш кажано, а со години тресеш зелени на форумов. Класичен фашиста и шовиниста си, но не мислам јас дека сите Албанци се фашисти како тебе.
Не ги нарекувај деца, дечишта, детинести...тој тоа го рачуна за релативизирање. Посоодветен термин веројатно би бил провокатори, рушачи на соживотот, каури, крстоносци, удбаши...терористи?
Твојата, и општо, граѓанската осуда би требало да биде во жесток манир. Како на пример кога С. Кореа говори контра западниот империјализам, ко говор на Хитлер против Евреите, ко видео снимка на Бин Ладен кога се заканува на светот. Мора да додадеш и казна, јасно да се оградиш, да побараш извинување и не би било лошо да го склопиш сето тоа во двојазична форма, како израз на соживотот и новата реалност.

Кој тоа не ги осуди глупите дечишта на форумов? Апсолутно никој не кажа добар збор за нивните провокации на национална основа. Од друга страна ти за Смилковско Езеро вртиш, вртиш и на крај викаш српски служби. Ај за Смилковско демек не биле тие(ако се лажеме), туку за Мавровски работници ништо немаш кажано, а со години тресеш зелени на форумов. Класичен фашиста и шовиниста си, но не мислам јас дека сите Албанци се фашисти како тебе.
За волја на вистината ги осудија, се зачудив дури, ама далеку од 99.9%.
Цело време сум бил најголем скептик за праведноста во државава, уште сум.
Ама не верувам дека има друг кој го цени животот на секое битие повеќе од мене, камоли на човечко битие. Затоа ваквите напади воопшто не ме вознемируваат.
Автоматски споено мислење:

СРЕЌА ПА ТОА ТЕ ПРАШАВ
Ја навистина мислев тоа ме прашуваш.

Кој бараше од него да објаснува за 27. Април? Зошто не го осуди демолирањето на МНТ? Тоа што тој го направи се вели Red Herring Fаllacy. Еве ти примери:

Тој рече вандализмот го осудува во секој момент, спомна 27 Април зошто токму ВМРО хушкаа за целата ситуција сакаа да ја искористат за политички поени ова се вика fishing in troubled waters но морам да кажам дека Груби не падна на тоа, мора да се биде итар во политиката инаку секоја погрешна изјава во политичка конотација може да биде погубна. Се сеќаваш како се третираше 27 Април? Херојски чин нели

Тој рече вандализмот го осудува во секој момент, спомна 27 Април зошто токму ВМРО хушкаа за целата ситуција сакаа да ја искористат за политички поени ова се вика fishing in troubled waters но морам да кажам дека Груби не падна на тоа, мора да се биде итар во политиката инаку секоја погрешна изјава во политичка конотација може да биде погубна. Се сеќаваш како се третираше 27 Април? Херојски чин нели

Посочи каде го осуди демолирањето на МНТ од страна на Шверцери.

Тоа што тој го направи, прикажано со слики:

1600807301859.png

1600807349583.png

Освен што 27ми април беше чин да се направат комуњарската орда маченици и херои во име на сороспизмот.

За волја на вистината ги осудија, се зачудив дури, ама далеку од 99.9%.
Цело време сум бил најголем скептик за праведноста во државава, уште сум.
Ама не верувам дека има друг кој го цени животот на секое битие повеќе од мене, камоли на човечко битие. Затоа ваквите напади воопшто не ме вознемируваат.
Автоматски споено мислење:

Ја навистина мислев тоа ме прашуваш.
Не 99%, туку 100%. И ти можеш да си бидеш во себе најголем човекољубец, но ако истото од форумов го кажуваш и во реалниот живот тогаш можеш да бидеш во најмала рака индиректен кривец за некое замаено дете, дали Македонче или Албанче небитно, да биде повредено заради национална омраза. Зашто суштината не е во овие дечишта, туку во тие што им ја пренеле приказната.

Ова е нереално :D
Отворете профил на типот, вице претседател на младина на ДУИ, сегашен или минат тотално небитно. Па глава ставам ноќе ако не он, некои полтрони имаат пишувано навредливи графити за преку ден херои да излезат. Ни помалку ни повеќе од некој у раководство на младина на ДУИ :D

Додека министрите зборат албански на пресови и ги тераат новинарите албански да учат, додека бараат албански у приватни компании, додека бараат субвенции за вработување албанци, еве се појавува младината на ДУИ со порака за мир и на крај со миле ми текна џабирдераловска-зотизаевит порака за улицата да била на мирот. Неверојатно :D
Don't even get me started за овие мировна акција какви се луѓе се врткаат па таму...
А не па за кокошките македонки шо му лајкаат.

Последно уредено:
Кичево има ми се чини најмногу дружба меѓу Македонци и Албанци. Кога и да седнам на кафе има Албанци и Македонци заедно на маса. Или некој пример Македонец ќе помине и му викаат Албанци дојди седни. Е сега ова се постари генерации, за младите не сум приметил.
Од друга страна ова во Струга/Охрид/Гостивар речиси и да го нема. Или да бидам коректен, го има но многу поретко е. Можда грешам, но таков впечаток имам.
На луѓе од Скопје или од Тетово кога ќе им кажам каква е ситуацијата во Кичево не ми веруваат.Во некоја тема им објаснував за ова ми се нафрлија ко хиени.Етнички конфликти некој поголеми непамтам да имало , помладиве генерации се мноy поопуштени , македонци пијат кафиња во албански кафичи и обратно , во нивните бизниси(ресторани,кафичи,градежни фирми) работат и македонци и албанци и обратно.Знам многу мешани друштва (албанци , турци , македонци а некаде и роми).И кај постарите голема е веројатноста македонец да има барем 1 албанец пријател.Факт е дека и нивните и нашите гледаат да гитнат од државава , тие дури помасовно се иселуваат од нашите.

На луѓе од Скопје или од Тетово кога ќе им кажам каква е ситуацијата во Кичево не ми веруваат.Во некоја тема им објаснував за ова ми се нафрлија ко хиени.Етнички конфликти некој поголеми непамтам да имало , помладиве генерации се мноy поопуштени , македонци пијат кафиња во албански кафичи и обратно , во нивните бизниси(ресторани,кафичи,градежни фирми) работат и македонци и албанци и обратно.Знам многу мешани друштва (албанци , турци , македонци а некаде и роми).И кај постарите голема е веројатноста македонец да има барем 1 албанец пријател.Факт е дека и нивните и нашите гледаат да гитнат од државава , тие дури помасовно се иселуваат од нашите.
Во Скопје, Тетово и Куманово(а посебно Скопје) ми се чини дека е многу поголема нетрпеливоста, отколку во Гостивар, Кичево и Струга. Дали заради тоа што има Косовари или зашто се поголеми градови и се поголеми етничките заедници, па ретко се мешаат меѓусебно, не знам.

Ова е нереално :D
Отворете профил на типот, вице претседател на младина на ДУИ, сегашен или минат тотално небитно. Па глава ставам ноќе ако не он, некои полтрони имаат пишувано навредливи графити за преку ден херои да излезат. Ни помалку ни повеќе од некој у раководство на младина на ДУИ :D

Додека министрите зборат албански на пресови и ги тераат новинарите албански да учат, додека бараат албански у приватни компании, додека бараат субвенции за вработување албанци, еве се појавува младината на ДУИ со порака за мир и на крај со миле ми текна џабирдераловска-зотизаевит порака за улицата да била на мирот. Неверојатно :D
Don't even get me started за овие мировна акција какви се луѓе се врткаат па таму...
А не па за кокошките македонки шо му лајкаат.
https://citaj.mk/2020/09/22/shakiri-im-pisha-na-grubi-i-kasami-dosta-pravevte-pazar-so-albanczite/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom