Сожалување

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Што мислите вие за сожалувањето?
Има една реченица - Подобро да ме мразат, отколку да ме сожалуваат.

Дали се согласувате со таа реченица? Што мислите за луѓето кои измислуваат работи само колку да бидат сожалувани?
Според вас, има ли разлика меѓу сожалување и сочувствување?

Моето мислење јас подоцна ќе си го изнесам.

Порано имаше една ваква тема,ама се избриша и еве ми текна еве пак да ја отворам.

Што мислите вие за сожалувањето?Има една реченица - Подобро да ме мразат отколку да ме сожалуваат.Дали се согласувате со таа реченица?Што мислите за луѓето кои измислуваат работи само колку да бидат сожалувани?Според вас има ли разлика меѓу сожалување и сочувствување?

Моето мислење јас подоцна ќе си го изнесам.

Sozaluvanjeto e najmizernata emocija upatena kon eden covek, i toa go smetam za golem hendikep koj moze da go ima nekoj.Gi sozaluvam samo bezdusnicite i nezrelite...
Sozaluvanje ne e isto so socuvstvuvanje. Koga si apaticen, socuvstvuvash so osobata i sakas da i pomognes. Socuvstvuvam so bolnite...

Crazy in Love напиша:
Подобро да ме мразат отколку да ме сожалуваат

Апсолутно се согласувам со оваа реченица,и многу се нервирам кога ќе слушнам како некој ми вика дека некого сожалува,ги сожалувам јас оние како што пишуе у постот кои прават работи само за да бидат сожалувани,и апсолутно има разлика помеѓу сожалување и сочуствување како што веќе се изјасни Lady

Сожалувањето го сметам за нешто најодвратно.:nenene:И,да,се согласувам со реченицата.А,за оние кои измислуваат работи само за да бидат сожалувани,немам зборови.Ако така мислат дека ќе им бидат интересни на другите луѓе,дека ќе им го привлечат вниманието со тоа,се лажат.
Сочувствувањето,пак,е сосема поинаква работа.Да знаеш да сочувствуваш со другите луѓе,да го сослушаш нивниот проблем и да се ставиш на нивно место во тој момент е навистина хумано.:aplauz:

Pa ne e ubavo nekoj da bide sozaluvan, nema potreba ednostavno od toa!

A pomegju sozaluvanjeto i socuvstvuvanjeto, da, ima razlika!
Glupavo e da znaes deka nekoj te sozaluva... ne treba nikoj (normalen) covek da se sozaluva! Zasto da go sozaluva, da vika za nekogo ej greota, zal mi e za nego?! Nema potreba od toa, ako mozes pomogni mu - socuvstvuvaj so nego a ne da go sozaluvas!

A za lugjeto koi izmusluvaat raboti za da bidat sozaluvani se prasuvam sto gledaat ubavo vo toa da bidat sozaluvani?! taka ke bidat vo ,,centarot na vnimanieto" ili sto?! zosto go pravat toa, koga toa ne e nesto dobro?! izgleda ne razmisluvaat!

Мислам дека во одреден степен некад барам сожалување,повеќе како разбирање од другите ама така нешто.Инаку мрзам сожалување и што некад имам потреба од тоа,те прави понизен и послаб во однос на другите.
Не сакам ни да ме мразат ни сожалуваат,сакам да ме разберат.

значи најпојке нешто што ме нервира а ретко се нервирам е сожалување.:nerv::nerv::nerv:

Се согласувам со реченицата - Подобро да ме мразат отколку да ме сожалуваат, не е убаво да те сожалуваат, нуту пак ти да сожалуваш, затоа што кога човекот кој го сожалуваш ќе го увиди тоа, ќе му биде многу тешко. Сожалувањето е појава која мора да признаеме некогаш се јавува кај нас, ама јас ја сметам за неправилна, токму поради горенаведеново. :toe:

Нормално дека не сакам никој да ме сожалува, затоа и не ги истакнувам многу моите „темни“ страни (што ме прават тажна) пред секого.
Од друга страна, мислам дека моето сочувствување со луѓето често незабележливо преминува во сожалување. :( Дури и покрај тоа што го презирам тоа. :toe:

Не би се сожалувам, едноставно оти нејќам да изгледам послаб од другите, иако не сум :motor: :icon_razz

Се трудам да помогнам,не да сожалувам.Не сум копиле...

Сожалување е најлошо нешто ... и како што пиша крејзи.. бољи да ме мразат него да ме сожалуваат... патетично е тоа да те сожалува некој

Ако нешто мразам тоа е сожалувањето..
и дефинитивно се слагам со реченицата..Боље нека ме мразат отколку
да ме сожалуваат.А од сожалување до сочувствување има разлики.
Со сочувствување помагам на некој..

Нејќам да ме сожалуваат бе, као греота да сум. :) Арно вика реченицата „боље да ме мразат, него да ме сожалуваат“.
А јас, никого не сожалувам. :) Може да сочувстувам, а да сожалувам не.

Mislam deka nikoj ne zasluzuva da bide sozaluvan od nikogo...navistina site sme razlicni, sekoj ima svoja sudbina, kakva takva i nikoj ne treba da go sozaluva onoj drugiot koj e do nego ili na razlicno nivo od nego. Sozaluvanjeto e najodvratna rabota, a zamislete kako bi se cuvstvuvala licnosta koja ja sozaluvaat, navistina grdo cuvstvo ako nekoj se pocuvstvuval taka nekogas! Znaci se slouvam potpolno so taa recenica gore!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom