Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ti bi zel a6 a slikata od rs6 haha.i ja bi rs6 ama ke treba i benziska da si kupam lol. Inace ne pagja cenata js iam 6 godini no claim tuka i momentalno plakjam okolu 800 godisno, za a6ka sto sakam da ja zeam najeftinoto osiguruvanje e 1500funti.

Не знам како е во странство за осигурување ,но овде е поинаку и тешко да има РС6 во Македонија туку само има ТДИ па макар и S-Line

Sent from my iPad using Tapatalk

Сигурен си дека е иста цена на одржување и дека еден дефект на кватро побрзо ќе се среди? Кватроето е покомплицирано а соодветно носи и повеќе работни часови за било кој квар. Ако под одржување подразбираш само менување на масло и филтри онда и застава 101 и мерцедес можат исто да коштаат во однос на одржување.
Автоматски споено мислење:

Чорбаџија си ти бе, шо се 1.5 к фунти за тебе? Земи си го и фурај :)

Знам дека е комплицирано за квадро и не мешај баби жабо со 101 и мерцедеси туку во смисла основно одржување и да има расипување тоа ретко

Знам дека е комплицирано за квадро и не мешај баби жабо со 101 и мерцедеси туку во смисла основно одржување и да има расипување тоа ретко

Шo е сo "квaдрo" рaбoтaвa? Имaм мaшинa зa перење квaдрo a кoмшијa пaк телевизoр oд тaa мaркa

Шo е сo "квaдрo" рaбoтaвa? Имaм мaшинa зa перење квaдрo a кoмшијa пaк телевизoр oд тaa мaркa

Разликата е? Едното се движи ,а другото е фиксирано на место [emoji854]

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Razlikata e što samo Audi ima pravo da gi označuva kolite so ,,quattro,,....ostanatite brendovi moraat da bidat inventivni....4wd....all wd....

Ostanatoto e zaebancija .... :pos:

PS....toa sto ne e televizor a e ,,quattro,, ima 3 namesto 1 diferencijal.....4 namesto 2 poluosovini.....4 namesto 2 zglobovi....

Колку може да кошта комплет фарбање на цела кола, металик боја? А и почнала малку корозија да фаќа колава, не е нешто многу, значи и тоа да се среди и да се офарба, предпоставувам тоа е вообичаено во припремата за фарбање се тоа да се среди. Исто и на пластиката имам гребаници.

И ако може препорака кои се најдобри во Скопје за оваков зафат.

Колку може да кошта комплет фарбање на цела кола, металик боја? А и почнала малку корозија да фаќа колава, не е нешто многу, значи и тоа да се среди и да се офарба, предпоставувам тоа е вообичаено во припремата за фарбање се тоа да се среди. Исто и на пластиката имам гребаници.

И ако може препорака кои се најдобри во Скопје за оваков зафат.
Bez peglanje kosta od 450 do 1000evra.
Zavisi bojata, lakot, korozia....
Ke se brusi do gol metal i ako e povrsinska korozia ke pominis so 500-600evra.
250evra ti e cel material: smirgli, kit, boja, lak, razredivac, podloga.
300evra rabotnata raka ako nema prag za peglanje ili drugi vdlabnatini.

Предлог как да се однесе опел астра h во скопје за поправка на елелтрониката на прозор. Левиот прозорец не се спушта ни крева при што копчето е скршено.

Ајде бе мајстори мислење.
Тојота јарис 1.0, 2009 год. бензин, мењав лагери на тркала напред и назад. При мењање на задниот лагер, коај го штекал мајстор го искршил тоа кј што се става сензорот на лагерот. И возев така неколку дена додека не стигна нов. Додека чекав ми светеше АБС и тоа за пролизгување, монтирав нов лагер, го приклучив сензорот, палам кола се гасат сеаличињата на таблата ама по некое време возење се палат пак. И на првото кочење после палење се осеќа грчење ко да има фалш воздух.

Да го носам на дијагностика на компјутер?

zdravo dali znae nekoj kako se vklucuva i kako se isklucuva vebasto vw touran

Attachments

• 7772FBCD-7CED-44D1-B0DF-60AF86FED5CC.png
    7772FBCD-7CED-44D1-B0DF-60AF86FED5CC.png
    3,1 MB · Прегледи: 30
На кој технички преглед даваат NMK налепници за на таблици? Јас ја регистрирав вчера на Макоил, и не добив таква налепница.

Koja varijanta e podobra, da se reparirat ramena ili da se stavat novi? Naniv ima cauri i jabucici, imam tropanje na prednica koga e ladno vremeto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom