Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.545
- Поени од реакции
- 9.631
Се согласувамГлупоќа е тешка болест, ароганција се лечи.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се согласувамГлупоќа е тешка болест, ароганција се лечи.
Умре тоа време, сега се иде на максимален профит. Нема веќе ловење риба со црвци, туку со речиси празна јадица.не џети од 90ти, погрешно си сфатил. Не знам кога биле произведени, веројатно пред 90та за време Ѕидот. Ние користевме во 90ти такви џети. Пасатот врска нема со сегашниов, посебно пред 90ти.
А дека е џета, а не пасат или мерцедес, за илустрација за вас помладите, фиат 132 беше функционерско возило, мерцедес беше само за највисоки функционери. Во 80ти голф беше премија и многу поредок ...секоја генерација свои модели. Некое дете ќе се чуди од кај тојота корола или голф осмица е фалено возило оваа деценија. Опел Кадет, рекорд и Омега беа поим за издржливост, астри и мериви не постоеја.
А поентата не беше марка него производител, издржливоста на vw праени од тој период. Германец беше поим за возило
Тие коли имаа мотор,мењач и брисачи.Не ни имало што да се расипе.Сегашниве имаат милијарда сензори и компјутери така да споредбата негова и закључокот твој се неиздржани.Умре тоа време, сега се иде на максимален профит. Нема веќе ловење риба со црвци, туку со речиси празна јадица.
За кој град те интересира поточно ќе се распрашаме одма? Во Штутгарт и Хамбург се забранети 100%.Тие коли имаа мотор,мењач и брисачи.Не ни имало што да се расипе.Сегашниве имаат милијарда сензори и компјутери така да споредбата негова и закључокот твој се неиздржани.
А сега биди малку корисен и кажи ако знаеш таму кај вас у Немачка дали може турист со кола на ќумур низ град да вози?Или и за нив важи забраната?
Автоматски споено мислење:
Под кола на ќумур мислам на еуро 3,4,5 дизел
Ама дали тоа важи и за колите на странски таблици?Пример одам јас таму со голф 4 дизел на мк таблици?За кој град те интересира поточно ќе се распрашаме одма? Во Штутгарт и Хамбург се забранети 100%.
Во некои градови можеш 5ка само, купуваш стикер од продавница за колата како кај нас регистрации лепенки што имаше.
Не е до сензорите проблемот. Сензорот сам по себе е увезен од Кина и кошта центи, а е наплатен у стотици евра. Квалитетот на другите материјали е под секаква критика да не навлегувам у детали. Иначе ќумур си ти вози по помали места. Не мораш да идеш у скроз апла центар у Берлин, Штудгарт итн. Еуро 5 е ок, има 2-3 улици во Штудгарт и Хамбург забранети. Така да за тоа ич не би се замарал некој.Тие коли имаа мотор,мењач и брисачи.Не ни имало што да се расипе.Сегашниве имаат милијарда сензори и компјутери така да споредбата негова и закључокот твој се неиздржани.
А сега биди малку корисен и кажи ако знаеш таму кај вас у Немачка дали може турист со кола на ќумур низ град да вози?Или и за нив важи забраната?
Под кола на ќумур мислам на еуро 3,4,5 дизел
Седи си дома со голфот 4, не ти треба таа авантура.Ама дали тоа важи и за колите на странски таблици?Пример одам јас таму со голф 4 дизел на мк таблици?
Немам голф 4 а со Туранот редовно ја вртам Европа уздуж и попреку.Во Германија знам воведоа забрана па затоа прашав.Не е до сензорите проблемот. Сензорот сам по себе е увезен од Кина и кошта центи, а е наплатен у стотици евра. Квалитетот на другите материјали е под секаква критика да не навлегувам у детали. Иначе ќумур си ти вози по помали места. Не мораш да идеш у скроз апла центар у Берлин, Штудгарт итн. Еуро 5 е ок, има 2-3 улици во Штудгарт и Хамбург забранети. Така да за тоа ич не би се замарал некој.
Седи си дома со голфот 4, не ти треба таа авантура.
Ама дали тоа важи и за колите на странски таблици?Пример одам јас таму со голф 4 дизел на мк таблици?
Треба да ја укотвам само на паркинг таму не ни возам низ град зашто јавниот превоз е врв таму,ама штом вака не ни пробувам да влезам ке барам park& ride на влез у градот и таму нека фаќа прашина 10 дена![]()
Factbox: German cities ban older diesel cars
German cities are starting to introduce bans on older diesel vehicles that emit higher amounts of pollutants than later models after the country's highest administrative court in February confirmed such bans are permissible.mobile.reuters.com
Да, тоа е фрката, како што гледаш и на сликата, забраните не важат за резиденти на местото ама кај и да е и тоа ќе се стегне.
За Штутгарт и Хамбург сум 100% сигурна дека не смее, некои градови само во центарот не смее. Ќе видиш ваков знак дека наближува забранета зона и знаци што ќе те водат да заобиколиш само не знам колку ќе ти помогне тоа :/
МинхенЗа кој град те интересира поточно ќе се распрашаме одма? Во Штутгарт и Хамбург се забранети 100%.
Во некои градови можеш 5ка само, купуваш стикер од продавница за колата како кај нас регистрации лепенки што имаше.
Сега ќе прашам колега од таму, ти враќам фидбек одма чим имамТреба да ја укотвам само на паркинг таму не ни возам низ град зашто јавниот превоз е врв таму,ама штом вака не ни пробувам да влезам ке барам park& ride на влез у градот и таму нека фаќа прашина 10 дена
За 15 минути со метро од еден до друг крај на градот
Минхен
Фала ти најмногуСега ќе прашам колега од таму, ти враќам фидбек одма чим имам
Едит: Нема, цепај си во Минхен, можело само да ти стигне писмо на адреса дома дека си испуштал СО2 во Минхен, еден вид на опомена ама ни тоа никој не го добил![]()
Џети од 90-те години.....се кажа.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Ако моторот има компресија и не чади...нема потреба од нов мотор. незнам дали тој мотор има такво казанче за уље...ако има можно е да тоа проблемот, а повероватно е дихтон на глава. дихтонот е околу 1000 денари плус работна рака(јас сум менувал сам...но на постари коли)Vaka imam pezo 2061.4i 2000 (ic ne se razbiram od koli) ja proveriv skoro antifrizot bese pod minimum otidov na benzinska i kupiv i i staviv od ovoa pola go sobraПрегледај го приврзокот 227937 utredenta koga ja proveriv imase sloj ulje vo kazanceto za antifriz se slusnav so majstorot(koj ne e vo mk momentalno) rece deka sumlja na 2 raboti dixtung na glava so bilo mn loso i kazance za ulje(kaj sto se ladelo)po evtina varijanta ima li nekoj slicno iskustvo i dokolku e dihtung kolku bi cinelo i dali vredi da se pravi ili da baram drug motor?