Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Колку пари се движи замаец за пунтово 1,1 мотор? Дали тогаш ќе треба да се менува и сет ламела, потисна и друг лагер? И уште колку имам да возам со оваа ситуација, ризик да ме остави некаде..?
Не знам колку ќе издржи, а не верувам дека некој може и да ти предвиди колку ќе тера.
Види во Србија кај овие колку ќе ти побараат (пиши им детали за моделот на маил и ќе ти кажат кои брендови и колку чинат), мислам дека се далеку поефтини од нашиве во мкд и може да се договорите да отидеш да ги земеш.

Обичен замаец има тоа пунто и сет ламела е ефтина за него. Таков звук може да доаѓа и од друго место така да не брзај со менување на ламела. Кај мене исто се јавуваше чукање при тргање, па после проверка на канал испадна дека звукот е од ауспухот кој поради скината стега удира во подот при поголеми вибрации, пример тргање со многу мала гас.

Пунтото нема замаец воопшто.Само потисна плоча,хидрауличен друк лагер и ламела
Автоматски споено мислење:

Да напоменам дека овој звук го има само кога испуштам кумплунг при поаѓање без додавање на гас. Кога малце ќе додадам гас при тргнување нема звук. Колата е пунто -бензин
Нека го проверат крстачот прво,полуосивините и зглобовите,а ти земи клуч за тркала и види дали ти се стегнати штрафовите од тркалата.Ако не е тоа проверите држачи на мотор и на крај потисна или друк лагер

Ако нема и друг симптом како тешко да влага у брзина или да тресе на тргање тогаш не е проблемот во сетот(ламела потисна друк)

Последно уредено:
Jas go vozam istiot motor na Citroen Ax...i se soglasuvam deka najgolema sansa e pumpata da e riknata

Digni go zadnoto sedište, zastani blizu so ušeto od desnata strana kade e plastičniot.kapak.....i nekoj drug neka dadi kontakt. Treba 2-3 sekundi da slušaš zuenje na.motorce
Ako nema zuenje....pumpata e otidena
Ne kupuvaj pred vreme pumpa....bidejki ima nekolku modeli. Prvo izvadi ja...pa odi da ja kupis
Dosta e nezgodno sam da ja menuvaš. Jas samiot ja smeniv.....no čepkam koli mnogu odamna...i plus od Kičevo sum
Благодарам на сите што дадоа совет-поука.
Ми се јави мајсторот, вели пумпата рикнала-ќе мора нова пумпа која коштала од 2500-2800 денари во зависност од моделот. Со се работна рака ќе ми земе 3500 денари.

Здраво дечки, какво масло предлагате да ставам на Opel Corsa D 1.4 101 ks бензин/плин . Увезена е од Швајцарија и до сега се користело само Motorex DXL 5-30 ама кај нас гледам го нема ова масло..

Здраво дечки, какво масло предлагате да ставам на Opel Corsa D 1.4 101 ks бензин/плин . Увезена е од Швајцарија и до сега се користело само Motorex DXL 5-30 ама кај нас гледам го нема ова масло..
GM originalno maslo za opel. Jas turvam takvo vo dvata opeli vejke 4 godini.

Дали може акумулатор така да откаже наеднаш без претходно да има некакви знаци? Сабајле ја палам, еден клик и толку. Радио, табла се си работи.

Мотул 5w40

X clean

кое поточно GM Dexos 2 5-30w ? И од каде да го купам ?
Тоа ... види во аутофилтер

Дали може акумулатор така да откаже наеднаш без претходно да има некакви знаци? Сабајле ја палам, еден клик и толку. Радио, табла се си работи.
Може мене така ми има направено
Го полнев џабе утредента пак ... само нов не се мачи
Варта земав јас

Akumulatorot se sostoi od seriski vrzani 6( šest) ćelii kako vo sindžir. Ako edna od niv se prekini...se prekinuva celata linija

ако работи радио и табла, светла, што и да е, чудно е да е акумулатор. Ако одеднаш не пали, не знам од ладново колку влијае да се расипе акумулатор на минус 5-6 ама вообичаено треба да се размрдаат клемите, дали имаат контакт.
Дали можеш да измериш волтажа на акумулаторот, некој да имате што работи со мултиметар од комшии? Треба да е обично над 12 волти

Последно уредено:
ако работи радио и табла, светла, што и да е, чудно е да е акумулатор. Ако одеднаш не пали, не знам од ладново колку влијае да се расипе акумулатор на минус 5-6 ама вообичаено треба да се размрдаат клемите, дали имаат контакт.
Дали можеш да измериш волтажа на акумулаторот, некој да имате што работи со мултиметар од комшии? Треба да е обично над 12 волти
Ги размрдав ништо. Ја запалив со помош на другата кола, ама како и да е за сигурно ставив нов и сега пали.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom