- Член од
- 27 мај 2016
- Мислења
- 370
- Поени од реакции
- 145
Автоматски споено мислење:
Многу општ симптом. Треба да се исчита какви грешки има на дијагностика.
[/QUOTE]
Znaci kompjuterski da se koregira, a moze da e do MAF sensorot?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Znaci kompjuterski da se koregira, a moze da e do MAF sensorot?Автоматски споено мислење:
Кои се постари аутоматици без електроника,а кои се понови со електроника?
Znaci kompjuterski da se koregira, a moze da e do MAF sensorot?
Генерално менуваат цели модули, не сум сигурен дека и овластените сервиси тука ја поправаат електрониката. DSG менувачите механички се многу поедноставни ( и слични со обични рачни )од „обичните“ автоматици со планетарни сетови. Планетарните менувачи, особено тие со повеќе од 4 брзини се со прилично комплицирана градба и бараат добро обучен мајстор за поправање, а кај нив освен електроника и худраулика/пневматика страдаат и спојките и кочниците за активирање на различни степени од планетарците. Колку и дали има способни мајстори кај нас да ги сменат не знам.Во класичен аутоматик нема Е од електроника туку се е хидраулика и механика.
Ова погоре е цело електроника и тоа смд технологија за која ти треба микроскоп да ги видиш деловите. И не е само да ги видиш туку треба огромно знаење и искуство како и скапа опрема за да се поправи.
Тоа мајстор во МК да го направи...мало сутра.
EGR е тоа, не MAF. Стави ја на компјутер и види дали има регистрирано проблем со MAF сензорот, ако има смени го. Пробај и со чистење на сензорот, се продаваат спрејови за MAF.Не може да се корегира компјутерски за тоа што гаси. Само грешки да се прочитаат. И може до маф сензорот да е.
Автоматски споено мислење:
Druze ako e do MAF senzorot dali moze istoto da se trgne i voziloto bez toa da raboti? Bidejki nekoi velat ne se isplati da se pravelo / kupuva novo bidejki za nekoj period pak ke se rasipelo + voziloto dobivalo na snaga ?!
Отвори го конекторот да не е изгорен пинот на масата.Задните светла работат, ама кога стискам кочница десниот штоп свети појако (како што треба), но левиот се гаси. Отпуштам кочница , двете светат нормално. Што може да е? Инаку вчера ја перев..
Ауди А4 2013 2.0 дизел, кога ја возам 100+кмч светнува ламба што ми изгледа како греач, и колата губи сила односно се префрла на Сејф Моуд. Кога ќе ја изгасам пак функционира ок одредено време. Ми ставаа адитив, ми чистеа ѓубре од резервар, ми сменија и регулатор на притисок, и ми ги чистеле инјекторите и пак не е ок.
Помош?
Од кој дел на ск си?Каде менувате гуми? треба зимските да ги ставам на истите фелни.. до колку пари би ме чинело и каде би препорачале? каснам малце со законот, морам да ги сменам
ми личи дека е затнато казанчето....на мајстор лесно би се открило тоаИмам проблеми со парното и со работна температура на моторот пак не сака да работе.Од пред некое време беше слабо а сега ич не работе.Лани зимно време исто го имав овој проблем,само од себе почна да дува после некое време.Имал ли некој сличен проблем со парното,дали е до казанчето или има нешто затнато пред да ја носам на мајстор и колку отприлика би ме чинела поправката?Се работе за Пежо 306 1.6 бензин.