Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки
Се работи за голф 4 2.0 116кс на бензин, на плин дизна систем.
Има проблем сабајле кога го палам на бензин тешко пали со многу верглање после второто палење нормално пали. Тоа се дешава само кога е ладен моторот. На плин сабајле нормално си пали.
Некои искуства?

Здраво дечки
Има проблем сабајле кога го палам на бензин тешко пали со многу верглање после второто палење нормално пали. Тоа се дешава само кога е ладен моторот. На плин сабајле нормално си пали.
Некои искуства?

Мене ми мириса до дизната е, бидејќи долго време го користиш на плин , а малку на бензин на долги релации поради тоа една од дизните е запечен/ запушен поради што бензинот секогаш ти е на резерва

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Здраво дечки
Некои искуства?
ili dizna ili pumpata za benzin ti zatajuva. Skoro site ja imat istata maka ako ne se vozi na benzin podolgo vreme.

Дечки ми треба мислење за BMW 525 2005/6 и BMW X3 2005/6 и кој е подобар избор од овие 2 :) ?

Фала

Дечки ми треба мислење за BMW 525 2005/6 и BMW X3 2005/6 и кој е подобар избор од овие 2 :) ?

Фала
Другар не можиш да споредуваш така...едното е кола другото е џип. Тука играат различни фактори: вкус, портеби итн. Јас би земал Х3

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Другар не можиш да споредуваш така...едното е кола другото е џип. Тука играат различни фактори: вкус, портеби итн. Јас би земал Х3

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Заглавен сум меѓу двете,знам дека неможи. X3 ми е лепота ама внатре мие мн некако стар и ми се чини помацле опрема има од 525ка иако е кола или се лажам. Ме интересираат предностите на едно и друго некои мани да не има. Слушам дека X3 има мн тврда вожња и дека се осеќаат дупки и остало.

Што може да е што крцка како федер на скоро секоја дупка посебно кога е поладно? Некои велат може амортизер, некои може да е спона. Еден човек ми провери од лева страна наводно крцка. Дали е скапа таква евентуално ако е спона или амортизер и дали мора баш во Шкода/Порше или има некој мајстор за шкоди што ова би го средил?

Фала
Кола е секогаш подобар избор ако не сакаш џип. Ако сакаш џип, тогаш џипот е подобар избор.

И повеќе багаж може да натрупаш во џипот ако ти е тоа битно (освен ако колата не е караван).

Кола е секогаш подобар избор ако не сакаш џип. Ако сакаш џип, тогаш џипот е подобар избор.

И повеќе багаж може да натрупаш во џипот ако ти е тоа битно (освен ако колата не е караван).
Не можам да се решам тое работата, упм....Мн посиромашно ми изгледа внатре џипот...како се со опрема?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Не можам да се решам тое работата, упм....Мн посиромашно ми изгледа внатре џипот...како се со опрема?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Па најарно да седнеш во двете и да видиш во која се осеќаш подобро; плус ова се половни коли, од кај да знаеме дали 5ката не е некоја со основно ниво на опрема, а Х3ката на пример со сите опции додадени - тоа е пак нешто што сам на лице место треба да го видиш. Можеби од старт 5ката има некое повисоко ниво на опрема, но не верувам да е којзнае каква разлика. Исто и тоа дали џипот вози тврдо, тоа најарно сам да извозиш пробно ако е можно, па види колку ти пречи или не ти пречи тоа. Јас и за 5ката имам слушано дека се тврди, се имам возено во 525ка и воопшто немав таков впечаток.

А кој мотор е Х3ката? Дволитарски дизел не би земал. Исто така, рачунај дека кај џип се од потрошен материјал - во смисла гуми, разни делови итн - е поскапо од кола.

Што може да е што крцка како федер на скоро секоја дупка посебно кога е поладно? Некои велат може амортизер, некои може да е спона. Еден човек ми провери од лева страна наводно крцка. Дали е скапа таква евентуално ако е спона или амортизер и дали мора баш во Шкода/Порше или има некој мајстор за шкоди што ова би го средил?
So skoda e? mozi da e bufer na amortizer ili rameno ili spona da krcka. Jas imav felicia i krckase sponata. Odisi vo skoda servisot i da znaes deka e naptavena. Neka ti zemat 300 denari odpojke ama znajs deka e napraena.

Х3ка можеш повеќе да го натовариш со грозје од 5ка, но пази да не претераш со грозјето па да истече па да не ти се отвора после задна десна врата :D:D:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom