Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки едно прашање...заинтересиран сум за http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2475809 ја видов ја пробав ок е колата.....вика 2 газда бил од тука била купена а има поминао 52000 км а е стара 10 години.....да не го знај некој дечкото низ Скопје да ми кажи некое инфо + е добредојдено оти голема сума на пари е....јас ке си ја проверам со мајстор ова она на комјутер али би сакал некое инфо + од вас ако некој ја познава колава ...Фала !

Ваква кола ретко се наоѓа во МК ,но стара 10 год со 52.000 поминато хм хм ?? Па уште и плин вграден сигурно на плин троши над 18 л градска подобро на бензин да возиш.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Ваква кола ретко се наоѓа во МК ,но стара 10 год со 52.000 поминато хм хм ?? Па уште и плин вграден сигурно на плин троши над 18 л градска подобро на бензин да возиш.

Логикава ти е лудница, боље на бензин да возиш, кога има вградено плин колата:icon_lol:

ova emodelot http://s.aliexpress.com/uiuQvuai
2rom 32ram , a originalot e cd70navi
Колку те чинеше се вкупно?
дали ти наплатија царина и слично? преку DHL веројатно ти стигнало гледам најефтино е

гледам од истиов производител за бмв ... еве линк
https://www.aliexpress.com/store/pr...868.html?spm=2114.12010612.0.0.2e25e310FO2a8K
па пиши дали е добар уредот, квалитет на звук итн ... како што ти пишав погоре појди во дог секјурити

Здраво. Сакам да прашам. Сакам да купам мерцедес Е клас. Незнам што да одберам дали Е 220 или Е 290. Зборувам за Е 220 обичен или т.д. За cdi немам финансии је..га. Многу ќе ми биди од корист да сподели некој искуство за овие модели како потрошувачка, издржливост и слично.

Колку те чинеше се вкупно?
дали ти наплатија царина и слично? преку DHL веројатно ти стигнало гледам најефтино е

гледам од истиов производител за бмв ... еве линк
https://www.aliexpress.com/store/pr...868.html?spm=2114.12010612.0.0.2e25e310FO2a8K
па пиши дали е добар уредот, квалитет на звук итн ... како што ти пишав погоре појди во дог секјурити
uste ne mi e stignato, sega za sega 286evra

WoW удри математика и ќе има лудница логика

Која математика бе човек, таа има модерен систем за плин и троши исто колку што и бензин плус минус литро. И удирам математика ете бензинот 66 денари а плинот више од дупло поефтин, што е поисплатливо?

Имав проблем со лагерите на мењачот.Истрошени и тропаа па ги сменив.Сменив и ламела,потисна и лагер.Немаше потреба од тоа ама бев при пари и посекако отворена па да бидам рајат.
Со колава се имаат поминато 2000км во околу половина година.
При менување на брзина НЕМА НИКАКОВ ПРОБЛЕМ, при рикверс има звук како да менувам без стиснат кумплунг.

Која математика бе човек, таа има модерен систем за плин и троши исто колку што и бензин плус минус литро. И удирам математика ете бензинот 66 денари а плинот више од дупло поефтин, што е поисплатливо?

Добро бе човече, ај нека биде како што мислиш ама кое филнгот да имаш над 200кс и возиш на плин и ви шиба исто ко да имаш 150кс . Значи како што се вели ,,исто е ама не е исто" .

Sent from my iPhone 6S Plus using Tapatalk

Добро бе човече, ај нека биде како што мислиш ама кое филнгот да имаш над 200кс и возиш на плин и ви шиба исто ко да имаш 150кс . Значи како што се вели ,,исто е ама не е исто" .

Плинот се исклучува ако сакаш да ја возиш на бензин или не знаеше?

Плинот се исклучува ако сакаш да ја возиш на бензин или не знаеше?

Знам, имам возено на плин разни коли и сега си возам дизел ТДи најдобра повратени пари во смисла на трошење на гориво. А дали знаеш ли дека кога возиш на плин после 10 КМ и по ќеф префрлаш на бензин и форсираш и има шанси да изгоре или да пукне лонец ауспух знаеш ли?!?

Знам, имам возено на плин разни коли и сега си возам дизел ТДи најдобра повратени пари во смисла на трошење на гориво. А дали знаеш ли дека кога возиш на плин после 10 КМ и по ќеф префрлаш на бензин и форсираш и има шанси да изгоре или да пукне лонец ауспух знаеш ли?!?

moze i sijalicka da ti izgori isto taka ako upalis zmigavec ne znaese? ili pak gumite da ti se istrosat ako ja vozis.

I jas se kolnam vo tdi, ama treba polecka malce i na ekologija da se svrtime. Dizelite treba da se zabranat kompletno, na nafta da bidat samo kamioni i mehanizacija. Na zapad polecka veke pocnaa so zabrani po gradovite i nema da moze da se vozis so dizel. Kolite na benzin, lpg i mojot favorit cng. Cekam na infrastruktura, zasega nema kade da se polni metan, inaku em najeftino, em najekoloski. Slednata kola ke bide a6 3.0-4.0 na metan.[DOUBLEPOST=1501876585][/DOUBLEPOST]

Ako e pravilno namesten sistemot za plin potrosuvackata treba da e 15-20% pogolema vo odnos na benzinot i snagata ke bide ista. A kaj kolite na metan moze da se istisne i pogolema snaga nego koga e na benzin.

Последно уредено:
moze i sijalicka da ti izgori isto taka ako upalis zmigavec ne znaese? ili pak gumite da ti se istrosat ako ja vozis.

За сијаличката ако си малер и ќе прегоре или пак за гумите зависи колку го форсираш знаеш ли! А знаеш ли дека постои фул опрема освен што нема масажер за ,,патлак " знаеш ли .

I jas se kolnam vo tdi, ama treba polecka malce i na ekologija da se svrtime. Dizelite treba da se zabranat kompletno, na nafta da bidat samo kamioni i mehanizacija. Na zapad polecka veke pocnaa so zabrani po gradovite i nema da moze da se vozis so dizel. Kolite na benzin, lpg i mojot favorit cng. Cekam na infrastruktura, zasega nema kade da se polni metan, inaku em najeftino, em najekoloski. Slednata kola ke bide a6 3.0-4.0 na metan.[DOUBLEPOST=1501876585][/DOUBLEPOST]
Ako e pravilno namesten sistemot za plin potrosuvackata treba da e 15-20% pogolema vo odnos na benzinot i snagata ke bide ista. A kaj kolite na metan moze da se istisne i pogolema snaga nego koga e na benzin.

Во македонија па и целиот балкан тешко да се отфрли дизел поради бедниот стандард за обичниот човек поготово за почести долги релации ,а што се однесува за плин точно е ако правилно е штелуван и ќе биде исто ама пак не е исто бидејќи колите над 200кс за горивото му требаат висок октан каков што има бензинот додека на плинот го нема освен ако се користи комбинирано со нитро што е погубно за моторот ако долго време го користи. Инаку јас обожавам бензинец но мој буџет и пресметките не ми дозволува за жал и се надевам за подобри времиња ќе земам хибрид што е идеално според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom