Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, само што ќе станам полнолетен и
сакам да почнам да си ја средувам колата. Се работи за Форд Фиеста 1994 год ( МК3 )

Ми требаат ваши совети од мајстори и продавници за следново :

1) Каде да најдам алуминиумски бандашо 108x4
2) Мајстор за тапацирање на волан и плафонот? ( и колку би коштало? )
3) Лед сијалици за позади шалт таблата
4) Навлаки за седиштата
5) Каде може да се направат 2 нови клуча?

• Фелни барај на рекалма5 и пазар3 - сигурно ќе се најде нешто;
• Тапацирање волан ~3,000мкд и плафон ~5,000мкд (за воланот имам постирано број од добар мајстор во темава негде поназад, за палфонот ќе си набавиш материјал од Самад и побарај некој што ќе ти го намести)
• За LED сијалички, можеш да се обратиш кај мене (продавам)
• Навлаки за седишта - Самад или Еуростил
• Последново види клучарите во Веро 2 или во Веро Џамбо

Кој знае каде можам да го најдам овој наслон за рака за мерцедес е200цди 2006/7 ,ако може некој да помогне или да понуди?
http://imgur.com/a/ezRxK
ezRxK

moze da pisuva i euro10 deka e pa gabe ti e.[DOUBLEPOST=1501101746][/DOUBLEPOST]carurac.com/echappement/volkswagen/touareg.html
ima i od niv so euro4 samo ako e so dpf, ama tie ako ne se lazam se retki i se od 2006 nagore

А BMW х3 2.0d 110kw 2006 год. тие се EURO 4? И ако е колку би ме коштало до наши таблици?

мислење мазда 3 седан vs хундаи туцон нормално нови што е подобро ?!

Здраво сакам да прашам купив Форд мондео 2001 година 2.0 мотор 116коња и има вградено некоа си пумпа рачна за горивото и на неколку дена се дешава да не запали прима ваздух и мора некој да стиска на пумпата а друг да вергла да запали ако може некој да ми каже што може да е и дали е скапо да се направи ? фала

Здраво, препорака за добар автоелектричар кој врши замена на авто радија со андроид радио од алиекспрес (за опел)

Здраво сакам да прашам купив Форд мондео 2001 година 2.0 мотор 116коња и има вградено некоа си пумпа рачна за горивото и на неколку дена се дешава да не запали прима ваздух и мора некој да стиска на пумпата а друг да вергла да запали ако може некој да ми каже што може да е и дали е скапо да се направи ? фала

Пумпата не е способна сама да влече гориво од резервоарот,па мораш ти механички да и донесеш..Стави си неповратен вентил помеѓу филтерот за нафта и пумпата,да не ти ја враќа нафтата во резервоарот,околу 200-300 денара е тој вентил.Или ако не бива и така мора да се извади,и да се носи на поправка..Консултирај се со некој бошист.[DOUBLEPOST=1501621759][/DOUBLEPOST]
мислење мазда 3 седан vs хундаи туцон нормално нови што е подобро ?!

Хундаи Туцон[DOUBLEPOST=1501621793][/DOUBLEPOST]
Здраво, препорака за добар автоелектричар кој врши замена на авто радија со андроид радио од алиекспрес (за опел)

Синиша во Момин Поток.[DOUBLEPOST=1501621993][/DOUBLEPOST]
Здраво, само што ќе станам полнолетен и
сакам да почнам да си ја средувам колата. Се работи за Форд Фиеста 1994 год ( МК3 )

Ми требаат ваши совети од мајстори и продавници за следново :

1) Каде да најдам алуминиумски бандашо 108x4
2) Мајстор за тапацирање на волан и плафонот? ( и колку би коштало? )
3) Лед сијалици за позади шалт таблата
4) Навлаки за седиштата
5) Каде може да се направат 2 нови клуча?

Не почнувај..Многу пари ќе дадеш,толку пари колата не ти вреди..
Бандажите ќе те коштаат 100-150 евра сигурно
Воланот и плафонот сигурно околу 50 евра.
Лед сијалици може 2 се 300-400 денара..
Навлаките во Самад околу 2500-3000 денара,зборувам за квалитетни,не Кинески,па да обелеат од сонцето и да се расцепат..
Два нови клуча кај секој клучар,таа не би требало да има код,така да само ќе ги ископира..
Сигурно ќе дадеш над 300-350 евра,а таа кола за 6-7 години ќе се прогласи за олд тајмер..

Последно уредено:

значи според мене мондеото фабрички нема таква пумпа, односно е вградена во филтерот за нафта а бидеејќи тој филтер е накај 50е си стаиле обичен филтер и пумпа
значи или купи си филтер по спецификација или калеми аце пумпа која е околу 700 ден

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дечки едно прашање...заинтересиран сум за http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2475809 ја видов ја пробав ок е колата.....вика 2 газда бил од тука била купена а има поминао 52000 км а е стара 10 години.....да не го знај некој дечкото низ Скопје да ми кажи некое инфо + е добредојдено оти голема сума на пари е....јас ке си ја проверам со мајстор ова она на комјутер али би сакал некое инфо + од вас ако некој ја познава колава ...Фала !

Dog security ... какво радио имаш земено? дај линк[DOUBLEPOST=1501670603][/DOUBLEPOST]
Дечки едно прашање...заинтересиран сум за http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2475809 ја видов ја пробав ок е колата.....вика 2 газда бил од тука била купена а има поминао 52000 км а е стара 10 години.....да не го знај некој дечкото низ Скопје да ми кажи некое инфо + е добредојдено оти голема сума на пари е....јас ке си ја проверам со мајстор ова она на комјутер али би сакал некое инфо + од вас ако некој ја познава колава ...Фала !
Вака е кукла, ваков тајп ер е преретко да најдеш, веројатно само оваа се продава а има многу малку вакви низ мк ... бела има на дежаву газдата ако не сменил
колку пари се во прашање?

Прашај си и во Хонда Макпетрол,од каде што е купена,интервал на сервиси итн итн..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom