Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
највероватно стега лагерот на влезнато вратило-таа што влегува во ламелата и преку лагер завршува во мењачот. Врз вратилото се ставаат едниот ред од запчаници кои од внатрешната страна се изведени во форма на лежеќи лагери. . Значи или лагерот на куќиштето од мењачот или некое лежиште од овие запчаници затега и спречува менување.

Мислам дека тешко би се оправила работата без да се отвора мењачот. Ова можи да се случи ако мењачот е возен со малку или без уље, па да се прегреат или оштетат лежиштата/лагерите.
Можно е и целиот сноп во мењачот да претрпел голем торзионен удар па да се случило мало искривување на вратилата па тие да не се центар или пак од нестручно менување на ламелата која нема да биди во иста оска со влезното вратило(ексцентар)

Здраво
Се работи за ровер 45 сакам да му сменам свеќици па прашањето ми е дали да ги земам тие што се одредени за марката на возилото кои се бајги скапи или да земам некој поевтини. Се мислам за ngk со три пипци зошто колата е со плин и некој велат дека тие биле добри за плин?

Здраво
Се работи за ровер 45 сакам да му сменам свеќици па прашањето ми е дали да ги земам тие што се одредени за марката на возилото кои се бајги скапи или да земам некој поевтини. Се мислам за ngk со три пипци зошто колата е со плин и некој велат дека тие биле добри за плин?
Провери на интернет кои свеќици ги препорачува фабриката-внеси го моделот....обично секоја фабрика дава предлог за неколку опции.

Најсигурна опција ти е кога ќе ги ставиш новите свеќици да ја однесиш колата на технички(обично имаш еден гратис во платената регистрација) и со сонда провери ги издувните гасови. Одма ќе ти кажат дали е согорувањето добро или не.

Јас се заборавив овие години со свеќиците, и на технички ми открија дека моторот фрла жив бензин. Сменив свеќици и на новото мерење резултатите беа на ниво на нова кола

ако се промени ситемот од лотариски во ситем со бодување и по дефицитарни професии тогаш секако повеќе би ми одговарале австралија или канада за емиграција од америка бидејќи се по социјални земји
original

ако се промени ситемот од лотариски во ситем со бодување и по дефицитарни професии тогаш секако повеќе би ми одговарале австралија или канада за емиграција од америка бидејќи се по социјални земји
Шо менува ова со работењето на возилата?
Ја утна темава :D

ааааааааууууууууу сум го ставил во погрешна тема, ја гледав темата за залена карта и оваа и сум коментирал по грешка во друга тема ако постои можност да се избрише некако кажете да не ја зегадува непотребно темава а и да нема реакции непотребно

едит >>> го избришав мојот коментар ама тој после мојот неможе да се тргне за жал

ааааааааууууууууу сум го ставил во погрешна тема, ја гледав темата за залена карта и оваа и сум коментирал по грешка во друга тема ако постои можност да се избрише некако кажете да не ја зегадува непотребно темава а и да нема реакции непотребно

едит >>> го избришав мојот коментар ама тој после мојот неможе да се тргне за жал
Greški sme....lugje pravime:vozbud:

Поставив прашање, но не добив одговор па ќе го поставам пак...
Ај ве молам препорачајте ми добар мајстор во Скопје за радио за во кола...
Се работи за Мерцедес Е класа w210, фабричкото радио не ми чита ЦД-иња.
Фала ви многу ...

Поставив прашање, но не добив одговор па ќе го поставам пак...
Ај ве молам препорачајте ми добар мајстор во Скопје за радио за во кола...
Се работи за Мерцедес Е класа w210, фабричкото радио не ми чита ЦД-иња.
Фала ви многу ...

Во новус и имаш избори за радиа

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

кој користи цедиња веќе, глеј новото радио да има aux изглез па пуштај од тел, а и на тоа оригиналното од мерцедесот ваљда може да се намести кабелче

кој користи цедиња веќе, глеј новото радио да има aux изглез па пуштај од тел, а и на тоа оригиналното од мерцедесот ваљда може да се намести кабелче
Јас за нешто под 20 долари купив од Алиекспрес радио што чита и СД картички, и УСБ(има и Аукс влез), а за малку повеќе се наоѓа и со појаки излези и можности

Имам проблем со дисплејот на радиото, скоро да не се читаат буквите (се гледа како полуисечени букви) а ако го притиснам дисплејот се подобрува малце ама пак џабе не се чита ко што треба.
Некој совет дали се прави ова, или ќе мора да купувам ново радио?

Имам проблем со дисплејот на радиото, скоро да не се читаат буквите (се гледа како полуисечени букви) а ако го притиснам дисплејот се подобрува малце ама пак џабе не се чита ко што треба.
Некој совет дали се прави ова, или ќе мора да купувам ново радио?

За Опел ли се работи?

некој искуство со Ибица 1.2 бензинец или воопшто искуство со Ибица, да поставам пар прашања :)

Некој да ми предложи некоја постара кола (или која мрака/модел да барам) до 800-1000 евра, да е така помала, и по издржлива на предница, за на лов ми треба, не мора да е регистрирана, кој би бил подобар избор дизел или плин ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom