Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Turbas bara dobro vozenje a ne do 1500-2000 o/min.Na tie obrtai ne ni otvara turbinata osven ako ne e varijabilna pa posle problemi so dizni,turbini,.......
A kaj nas gorivitata so se kvalitetni,lele majko.
Se prevarant do prevarant od okta do makpetrol vo paket so site benzinski[DOUBLEPOST=1482534718][/DOUBLEPOST]
Купив Wurth ко бев во Македонија, можам да кажам дека се залудно фрлени пари, се гледа дека ѓубре продаваат во МК.
Od Germanija doaga vo burinja i kavlitetno.Tuka go prepakuvaat i tuka nastanuva problemot

kratok spoj predizvikan od voda koja vleguva od leva strana kaj sofersajbnata nad osiguracite
Otvorite sa istekuvanje na voda kaj motorceto od brisacite iscistigi nema da se sobira voda i nema da imas problem

Кај мене пред неколку месеци кога беше лето, 2-3 пати се случи со електронски клуч ќе ја отклучам колата но нема вратата да ја отворам со раце веднаш, и после 10-тина секунди кога земам со рака да ја отворам вратата таа беше пак заклучена.
Исто, ќе ја возев колата и ќе ја паркирав, и ќе заклучев со клуч, и пробувам после 10-тина секунди, колата сама се отклучила.
И да, тоа се случуваше откако ја миев колата со вода, и веројатно и на мене ми влегла вода и направила некој спој.
Но сега, некако не ми се случува тоа со отклучување и заклучување на колата, ги немам тие проблеми.
Секако колата сега не ја мијам со вода толку често, дека не ја ниту валкам со прашина како преку лето.

имам проблем со пежо 206 1.4 хди
1.при менување понекогаш кумплугот знае да не се врати до крај останува на средина и неможам да сменам во друга брзина се додека не го подигнам кумплугот и повторно притиснам и сменам, потоа се работе нормално... што би можело да предизвикува проблем
2. не ми работат сијаличките на климата има ли начин и тоа да се реши ?

Sent from my iPad Pro 9.7 using Tapatalk

За првото незнам да ти помогонам, за другово, тоа ти го појавува зошто имаш некое прегорено сијаличе.
Ти благодарам многу!

- Уште еднаш некој да не знае каде можам да најдам делче за заштита на електрониката од ретровизорот ми го украдија на паркинг (http://prntscr.com/dnd5ie)? И општо каде можам да најдам делови за fiat grande punto за внатрешниот и надворешниот дел...??

имам проблем со пежо 206 1.4 хди
1.при менување понекогаш кумплугот знае да не се врати до крај останува на средина и неможам да сменам во друга брзина се додека не го подигнам кумплугот и повторно притиснам и сменам, потоа се работе нормално... што би можело да предизвикува проблем
2. не ми работат сијаличките на климата има ли начин и тоа да се реши ?

Sent from my iPad Pro 9.7 using Tapatalk

Pumpa za kumplug,proveri glicerin da ne ti fali
Sijalickite kaj nekoj avtoelektricar ke ti gi zameni,ne bi trebalo da e mn komplicirano za maskata vadenje.

Turbas bara dobro vozenje a ne do 1500-2000 o/min.Na tie obrtai ne ni otvara turbinata osven ako ne e varijabilna pa posle problemi /quote]

Turbinata e celo vreme otvorena. No na sredni obrtai doagja do izraz zgolemuvanjeto na snagata koba kaj turbo motorite se razviva po eksponencijalna kriva za razlika od atmosferskire motori kade karakteristikata e linearna.

No vo pravo si za obrtaite....treba da se razvozuva i na povisoki obrtai za da se rasčstitat nesogorenite čestici od vozenje na niski obrtai

Кај мене пред неколку месеци кога беше лето, 2-3 пати се случи со електронски клуч ќе ја отклучам колата но нема вратата да ја отворам со раце веднаш, и после 10-тина секунди кога земам со рака да ја отворам вратата таа беше пак заклучена.
Тоа е нормално кај мојот Мондео, ако ја отклучиш колата, а не ја отвориш вратата, после кратко време пак се заклучува. Не знам дали е тоа дефект кај Пежо.

Тоа е нормално кај мојот Мондео, ако ја отклучиш колата, а не ја отвориш вратата, после кратко време пак се заклучува. Не знам дали е тоа дефект кај Пежо.
кај мене исто така се мести и на бордот дали сакаш 10-20-30 секунди само да се гаси не веруем да е дефект

кај мене исто така се мести и на бордот дали сакаш 10-20-30 секунди само да се гаси не веруем да е дефект
I kaj mene na korsta po odklucuvanje ako ne otvoris vrata avtomatski posle izvesen period (odprilika 30 sec) pak se zaklucuva.

И кај мене е така со Ауди А4 со далечинско отклучувам и после пола минута сам се заклучува освен ако отвораш врата и нема да се заклучи тоа е нормално фабрички е

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Незнам дали ја погодив темата ама пак да си прашам.
Со намера сум да си правам приколица со носивост некаде до 700 кг плус минус, па дали торзиона амортизација би била подобро решение од она класичното со платна или фиксна без амортизација.
После кој коли имаат таква амортизација и од кој би била подобна за тоа во смисла на изведба и носивост.
Секако и други решенија и идеи со добродојдени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom