Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ispravna e si raboti se ama ne se trgnuva toa izvestuvanje na tablata check parking brake.

Сака да ви каже дека да одиш да ви приклучат компјутерот за да избриши грешката односно да рестартира оти тоа е обично кога менуваш некои дел или акумулатор и компјутерот се збунува затоа да се рестартира.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Има ли некој што може да ми помогне со Стилово мое мртво?
Имам проблем, веќе 2-3 години ми се појавува тоа енџин фолт и со него си гурам цело време. Сега, имам проблем со лер гаста, кога ми е во лер, паѓаат обртаи и знае да угаси. Клапната е исчистена а ми викаат дека целиот проблем го прави „мозокот“ за електроника (видео подоле). Го направив тоа што го прави пријателов на видеово ама проблемот не ми се решава. Однсов кај човек, ми прелеми се' што може да се прелеми, се' среди ама пак си праи проблем. Има ли некој совет, некако да го решам проблемот. Одам кај Илија во Ѓорче, што е овластен за Фиат и ми удира одма 500 евра, нов компјутер бла бла, па пробувам да најдам алтернатива некоја.
Некој да помогне?
Фала.
Кај Лало во Прилеп.- 076 -450-345
Кај него одат од цела МК, а и странци. Слушни се, со закажување работи оти има премногу работа.

Дечки 1.9 тди 105хп го ставив на компјутер за погоре тоа што го пишав и ми кажаа дека третата дизна не работи тоест можно да е за пушена или скршена, безбедно е ли ден два да се вози или ич да не го палам ?

Дечки 1.9 тди 105хп го ставив на компјутер за погоре тоа што го пишав и ми кажаа дека третата дизна не работи тоест можно да е за пушена или скршена, безбедно е ли ден два да се вози или ич да не го палам ?
Не е безбедно, бидејќи доколку е подотворена ќе течи непрекинато гориво, а тоа ќе направи порблеми. Најголемиот дел ќе слегува во картерот и ќе се меша со маслото. Тоа мајсторски се вика ``мочање`` на дизната

Не е безбедно, бидејќи доколку е подотворена ќе течи непрекинато гориво, а тоа ќе направи порблеми. Најголемиот дел ќе слегува во картерот и ќе се меша со маслото. Тоа мајсторски се вика ``мочање`` на дизната
Таму ми кажаа дека скроз не работи, но во секој случај фала за одговорот ;)

Таму ми кажаа дека скроз не работи, но во секој случај фала за одговорот ;)
А ти кажаа ли и зошто не работи?
Може да не работи и ако нема доволно компресија

А ти кажаа ли и зошто не работи?
Може да не работи и ако нема доволно компресија
Ми рекоа ќе мора да отворат да видат што е работата па ќе треба во петок да ја носам па реков дали е ок некаде 30-50 километри да ја возам

Здраво, некој да не познава добар мајстор за опел и за алтернатори.
Конкретно се работи за Opel Astra H 1.7CDTI 2006. Има проблем со алтернаторот, во аутомакедонија не се нафаќат да го поправат па ми нудат нов. Ми треба добар мајстор што би можел да го поправи.
Поздрав.

Конкретно се работи за Opel Astra H 1.7CDTI 2006. Има проблем со алтернаторот, во аутомакедонија не се нафаќат да го поправат па ми нудат нов. Ми треба добар мајстор што би можел да го поправи.
Поздрав.
Прашај кај Марјан во Автокоманда, експерт е за Опел, ако може ќе ти го среди, ако не може ќе ти кажи чаре, се наоѓа десно кога се спушташ на влез од надвозникот на Лазар Поп Трајков.
OPEL.jpg
Малку е тертиплија со работно време, како административец е отвора во 8, затвора во 16-17 :)

Поздрав.

Samo elektricar ti treba,ke mu smeni lageri,cetkici,kolektor za palenje,i ke bide kako nov. Probaj kaj tie Opel Kardas vo Radisani,ili kaj toj Eto, vo Aerodrom.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom