Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Совет за купување на кола до 5.500 евра ??
Каде има добри зимски губи во скопјево по пристојна цена ?
Јас имав сличен проблем. Кај мене беше проблем пумпата за гориво. Од време на време не повлекуваше доволно гориво и затоа гасеше. Ја сменив и сега нема проблеми.Значи ми се јави ваков проблем се работи за 1.9 тди 105хп колава си работи нормално прима гас нормално и одеднаш во вожња угаси и после тек следниот ден и баеѓи километра одеднаш ќе угаси и треба да ја повеглаш за да запали и пак си работи нормално и еве ден два работу нормално за пасат б6 зошто се јавуе ваква аномалија дане знае некој што да барам?
На компјутер ја однесе да проверат компресија или, и колку кошта таа пумпа ?Јас имав сличен проблем. Кај мене беше проблем пумпата за гориво. Од време на време не повлекуваше доволно гориво и затоа гасеше. Ја сменив и сега нема проблеми.
Мајсторот кај мене одма знаеше во што е проблемот. Значи тоа е пумпата што е во резервоарот и кога даваш контакт треба да се слуша тивко како повлекува гориво. Е кај мене не беше така, туку се слушаше лош звук. Пумпата мене ме кошташе околу 100 евра ама тука во Словенија. Во Мк незнам колку е.На компјутер ја однесе да проверат компресија или, и колку кошта таа пумпа ?
Го решив проблемот. Мењав каиш кај еден мајстор и дибекот не го наместил ко што треба, затоа возилото губело воздух цело време на лер гас. Отидов 100 пати кај него, да провери да не е нешто во врска со неговиот „мајсторлук“, стоката ме убедуваше дека е до компјутерот на возилото, тоа правело проблем, да сум му верувал него, да сум си го решел проблемот со 300 евра кај некој во Радишани. Среќа, СРЕЌА, при сервис за плин (кој што ми е редовен), зборам со дечкото таму и ми вика, провери, не ти е каишот добро наместен. Најдов лик што работи фиати, ми го среди проблемот за 1500 денари.Пробај на специјализираниот српски форум да најдиш нешто за овој проблем. Има тука све и сешто за фиатови возила, и сигурен сум дека комшиите ќе ти помогнат повеќе од било кој кај нас(имаат повеќе коли и нормално повеќе искуство)
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/
Здраво, имам Renault Scenic 2006 година и ми се испразни акумулаторот, го наполнив сега се си работи топ освен што ми јавува проблем со рачната. Пишува check parking brake и го има знакчето p до тоа. Пробав ја спуштив ја кренав се си е во ред ама не се губи тоа check parking brake. Рачната е хидраулична ме механичка
Verojatno koga ti se ispraznil akumulatorot racnata ti bila krenata,i sea javuva nekoja greska. A racnata drzi li?Ispravna e?Trkni do nekoj servis, neka ja priklucat na kompjuter,i ke ja izbrisat greskata.
Ne mu cini turbinata zatoa ima uljeКако што и претпоставував, овде напред каде што пишува turbo intercooler се наоѓа ``интеркулерот`` и тоа е обичен ладњак кој служи за ладење на воздухот кој го компримира турбото.
Значи во ладњакот има уље а тоа можи тука да влези или преку семеринзите на вентилите(полесен проблем) или од кај осовината на турбото( потежок проблем). Постои и веројатност на истрошеност на кариките од клиповите што се испитува со мерење на комресија(кај дизели тоа е малку потешка процедура).
Тоа што мора да се направи е да се извади интеркулерот и убаво да се испери од заостанато уље, па после тоа ако се повторува проблемот, мора да се бара причината од овие што ги набројав
![]()