Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не се разбирам многу во дизел возила, но знам дека при ладен мотор ако не пали од прва има неквалитетни греачи или пак се за промена. Секако може и сосем друго да е, но ете провери греачите за почеток.

На Рено греачите се палат кога температурата надвор е под 5 степени,бар така мислам..[DOUBLEPOST=1476035663][/DOUBLEPOST]
pred nedela dena kupiv reno megan 2 1.9 dci,znaci motorot raboti mirno ,vlece dosta dobro,no prvo palenje nautro malku potesko,a eve denes prviot pat samo vergalse i prestana, i morav po vtor pat da go stisnam kopceto start za da zapali.koj bi bil problemot ili ako imal nekoj slicen problem neka pise.

Акумулаторот провери го,дотури дестилирана вода..Чим сега скоро си ја купил,можно е ако е стоена на плац да те заебава акумулаторот,да не држи струја и слично..Или кога верглаш измери напон со унимер и ќе знаеш..

Mi se uvrtelo vo glava Buba onie 2000 god. sto se proizvodstvo da si zemam..Nekoj da kaze zbor dva za niv dobri li se ,pogodeni se ,ne pogodeni,potrosnja i slicno :) fala

Слично како Голф 4 само внатрешнот простор е мал за разлика од голфот ,а потрошувачката ако е ТДИ малце троши да не речам солидно ,а дали се погодени е тоа не знам.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Kolku bi me kostalo centriranje na svetla??? Se raboti za kratkite svetla koga se ukluceni isto kako da nemam ukluceno...sigurno se spusteni nadolu pa zaradi to...Iskustvo nekoj so vakov problem?
Од задната страна на светлата имаш два штрафа,еден за висина друг за спектар на светлината.
10-15 минути работа е,паркирај пред некоја гаража или ѕид и наштелувај ги сам
Прво провери дали треба инбус,крстач или има фабрички со прсти да се подесат

ПОМОШ!
Имам проблем со водата/Антифризот во хладнакот...
Некаде се губи водата, а не тече или капи никаде, барем некожам никаде да забележам, ни кога е ладна, ни кога е загреана колата, не ја меша водата/антифризот со маслото, таман е маслото....
Претходно беше дифузерот(тоа пластичното) пукнат го сменив мислев дека е до него, али еве повторно истиот проблем, само сега поскапо ме чини, појде антифризот....на секое возење треба да дотурам по 250-500мл. а ладни времиња доаѓаат... :(
Па ако некој имал сличен проблем или искуство нека кажува совет што и како.
Кола: Рено, Меган Сценик 1999г. Бензин/Плин

незнаев каде да питам па еветука:
има ли можност тестовите што се за полагање за Б да ги симнам на комјутер у пдф формат некако, порано можеше сега со новава страница на мвр неможам да се снајдам ?

ПОМОШ!
Некаде се губи водата, а не тече или капи никаде, барем некожам никаде да забележам, ни кога е ладна, ни кога е загреана колата, не ја меша водата/антифризот со маслото, таман е маслото....
Претходно беше дифузерот(тоа пластичното) пукнат го сменив мислев дека е до него, али еве повторно истиот проблем, само сега поскапо ме чини, појде антифризот....на секое возење треба да дотурам по 250-500мл. а ладни времиња доаѓаат... :(
Дихтунг на глава

Сите бензинци преправени на плин го имаат овој проблем.

Провери дали на капачката за масло се прави пена што немора да значи дека ако има пена отишол дихтунгот,може да немаа пена а да е отиден дихтунгот

ПОМОШ!
Proveri tamu kaj sto se seceni crevata za voda za da se namontiraat creva za rasplinjacata da ne tece. Znaci na dvata spoja kaj so se stava T razdelilnik. Mnogu pati tamu popustaat crevata i stegickite, majstorite koga go stavaat plinot ne gi stegaat ko so treba ili stavaat skart stegi

Некој искуство со маслово? Дали го троши, како работи моторот?

d7960a06409612bbda7db917c53045d0.jpg

Дали некој знае каде може да се најдат или порачаат делови за субару? поточно барам лагери за радилица.

ПОМОШ!

И мене ми се има случено одамна тоа беше Нексиа на плин и го решив проблемот со нова Т цевка и стегнав убаво и решен проблем . Провери го таму дали ти тече како што кажа Valvoline со рака да допираш дали има вода ,а не со око да гледаш инаку ваква како сликава Т разделник

ef4a3405f28e7d837cda5a9dbb9f9d21.jpg

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Од задната страна на светлата имаш два штрафа,еден за висина друг за спектар на светлината.
10-15 минути работа е,паркирај пред некоја гаража или ѕид и наштелувај ги сам
Прво провери дали треба инбус,крстач или има фабрички со прсти да се подесат

и јас така брат па курац, отидов и ми ги наштелуваа за 5мин

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сакам да ставам плин на колата.. па ајде да кажете некои искуства.
Се работи за Skoda Octavia, 1.4 MPI мотор, 2009 година.
Која цена е од прилика системот и каде работат најдобро.
Фала

Некој од вас да ме советува што да правам.
Имам Голф 4 1,4 бензин веке 10 години го возам, додуша не премногу за 10 години 60К км.
Имам приметено дека последнава година време ми троши повеќе улје од обично(1,4 машините на ВВ трошат скоро сите) порано ми трошеше помалце сега некако повеќе, мислев да не е до бензинот ставав 100, потоа пак се вратив на 95 но не е до бензинот. Дали би можел да го решам овој проблем некако?

Каде би можел да најдам ауспух комплет од машина до крај бидејќи овој што е моментално е лом, задното грне е отидено одамна, а сега и на средното грне се појави добра дупка која почнува да ми смета во возење, и ми дава чувство дека колата трокира. Или да одам со промена на ауспухот од средното грне.

Мислам дека е катализаторот ми е запушен, бидејќи кога возам по надолнина низ ауспухот колата не ми исфрла чад. откако ке почнам да ја давам гас после надолница, машината не ја прима гаста, односно ми се гуши машината за после кратко време позади да направи еден добар облак од чадта која се насобрала во ауспухот (бела чад), и откако ќе ја исфрли одпозади потоа си се однесува нормално колата до наредната удолница :icon_lol:.

Дали би било добра идеја да го извадам катализаторот и да го исчистам и повторно да го местиме, да пробам со некој адитив во бензинот да го чистам, или наједноставно да го извадам и да возам без катализатор.Секако кај нас скоро никој не проверува при регистрирање издувни гасови.

И ориентационо колку би ме чинела промена на предницата, плочките за кочење ми се сменети пред неколку месеци?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom