Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Кхм, Кхм... Почнуваш од 140%. Нов шофер ќе бидеш.
Имам нешто слушнато дека е можно да се признае возачкото искуство во однос на осигурувањето, со приложување на некаква потврда од осигурителна компанија кај нас (т.е. кај која што сум бил осигурен), но се немам баш распрашано.

Имам нешто слушнато дека е можно да се признае возачкото искуство во однос на осигурувањето, со приложување на некаква потврда од осигурителна компанија кај нас (т.е. кај која што сум бил осигурен), но се немам баш распрашано.

И јас имам слушнато, од колеги/пријатели кои се преселија таму (затоа што се распрашував по осигурителниве компании за нив). А дали може така, не знам.

330и троши масло. Оди како луд. Евтин за одржување. 7 литри масло на 10к километри. И троши бензин. Многи бензин. Ама оди како луд. :icon_lol::icon_lol:
320д ќе менуваш комплет (двомасен замаец + купплунг), дизни ќе репарираш, турбинче кај и да е. Ама за погоден, погоден е. За наши услови е ракета.

Прашањето е колку пари имаш и за едната или за другата. Купи си дизел, за да си го поправаш. :D
Дај ВИН и од двете, па ќе ископам некоја информација за конкретните коли. :)[DOUBLEPOST=1456384787][/DOUBLEPOST]
320d normalno, 330 kolku ke te cini registracija samo plus i gorivo kolku trosi, nastrana odrzuvanje. Иначе на редизајнот е подобар моторот него на оригиналната верзија на е46, и у глобала е подобра кола од стариот модел. Само тешки канти се дизелите претежно која и да ја видам да помине дали нешто чука или турбото и работи како свирче, обично ги купуваат луѓе кои немаат пари да ги одржаваат и ќе ја шитне на крај.

Кој редизајн, кој мотор и кој стар модел?

пс. М52 моторот е многу подобар од М54 во секоја смисла, освен што има помалку коњи. :)

Vazi samo za clenki na EU.[DOUBLEPOST=1456388463][/DOUBLEPOST]
Мислење за:
BMW e46 320d 150hp -04 и
BMW e46 330i 231hp -05
кој мотор е подобар, поиздржлив, и поевтин за одржување, се загреав за дизелашов ама читам по нетов дека не им се баш погодени дизечашиве.
Ni ednoto ni drugoto, bmw samo 330d drugo ic ne gledaj.

Ако колата има сервисна книшка дали може некако да лажат за километрите ?

Ако колата има сервисна книшка дали може некако да лажат за километрите ?
Да. Можат да лажат и за нив и за фалш сервисна книшка. :icon_lol::icon_lol:
Со џамбази да си немаш работа. :)

Гледај да не те излажат со кола увезена од Англија, па обрната во некој сервис во Бугарија.
Дај прати слики од огласи, вин, нешто, ако сакаш помош колку толку.
Вака со лаф муабет ништо не правиме.

Да. Можат да лажат и за нив и за фалш сервисна книшка. :icon_lol::icon_lol:
Со џамбази да си немаш работа. :)

Гледај да не те излажат со кола увезена од Англија, па обрната во некој сервис во Бугарија.
Дај прати слики од огласи, вин, нешто, ако сакаш помош колку толку.
Вака со лаф муабет ништо не правиме.

Ова е BMW 320д:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153891270815903&set=pcb.847849598694690&type=3&theater

И Голфов ми се допадна:
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1924963

Кој би бил подобар избор ??

БМВ-то не се гледа.

А за која кола е подобар избор..... Прашуваш човек кој има БМВ. Така да.... :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

хехе.. абе ок, БМВ-то каде каде е по секси, по спортско, по убаво, по брзо, ама јас сум немал бмв никогаш и до толку ме исплашија од тој мотор што по зборовите мислам дека цело време на автомеханичар ке бидам.
Не ме плаши тоа што треба треба да инвестирам во колата, секако не е од фабрика, се плашам да не дојде во рок од една година да му клам нов мотор.

хехе.. абе ок, БМВ-то каде каде е по секси, по спортско, по убаво, по брзо, ама јас сум немал бмв никогаш и до толку ме исплашија од тој мотор што по зборовите мислам дека цело време на автомеханичар ке бидам.
Не ме плаши тоа што треба треба да инвестирам во колата, секако не е од фабрика, се плашам да не дојде во рок од една година да му клам нов мотор.

А што би била разликата да речеме ако го купиш голфот и истото го направиш со него? Мислиш поевтино ќе биде? :icon_lol::icon_lol:

Ако имаш некоја паричка плус, пали патиките и правец Дојчланд и си ја купи од таму. Можеби поскапа ќе ти излезе отколку да ја купиш од Македонија, ама ќе знаеш дека е во добро здравје. :)

Второ БМВ ми е ова. И на двете само редовен сервис + масло. :)

Ова е BMW 320д:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153891270815903&set=pcb.847849598694690&type=3&theater

И Голфов ми се допадна:
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1924963

Кој би бил подобар избор ??

Голфчево како од салон излезено, а тоа од секогаш најмногу ме плашело. Треба да ја пробаш па да видиш. Има зафрканции еден куп таму, турбо, замаец, состојба на моторот.
Посебно со вакви професионалци вака што го налицкале.

Најубаво, што предложи дечкото. Може малку поскапо ама да си идеш до запад и од таму да си донесеш или твој човек од поверење да ти донесе. Ја така направив со мојот голф, и сум презадоволен за сега.

Последно уредено:
Голфчево како од салон излезено, а тоа од секогаш најмногу ме плашело. Треба да ја пробаш па да видиш. Има зафрканции еден куп таму, турбо, замаец, состојба на моторот.
Посебно со вакви професионалци вака што го налицкале.

Најубаво, што предложи дечкото. Може малку поскапо ама да си идеш до запад и од таму да си донесеш или твој човек од поверење да ти донесе. Ја така направив со мојот голф, и сум презадоволен за сега.
Turskite i iranskite sverceri samo cekaat na ovakvi ofcicki. So mislis deka ke odis tamu i te ceka kolata ili kako. Da ne mislis deka tamu ne moze da ti podvalat nekoja kanta pa so taa da treba 2000km so edna noga vo grobot da se vozis navaka. Poveketo so sami si donesoa koli se zaklaa, ama nejkat da si priznaat. Bilo da kupile krs poso asalnoto se prodava za 5 minuti i nema teorije nekoj amater da dojde na red, ili go preplatile za duplo poso nemale poim kolku se davackite i vkupnite troskovi pa posle placele deka ne ni cinela drzavata.[DOUBLEPOST=1456414631][/DOUBLEPOST]
Na drugar pred 5-6 meseci mu zariba bmwto, 320d. 100 pati mu reko da ne kupue takva kanta i taka mu treba zasto ne slusa. Edvaj najdoa nekoj poloven gol motor vo kocani, go zema na nevideno i go plati 800 evra, go sobraa bmwto i mislam go sitna za 2500 evra samo da ne go gleda pred zgrada. Pa mu donesov jas seat leon 1.9tdi kako od fabrika. Golf, Leon, A3 1.9tdi itn uste ne sum videl da zariba, ne se desilo.

Последно уредено:
Turskite i iranskite sverceri samo cekaat na ovakvi ofcicki. So mislis deka ke odis tamu i te ceka kolata ili kako. Da ne mislis deka tamu ne moze da ti podvalat nekoja kanta pa so taa da treba 2000km so edna noga vo grobot da se vozis navaka. Poveketo so sami si donesoa koli se zaklaa, ama nejkat da si priznaat. Bilo da kupile krs poso asalnoto se prodava za 5 minuti i nema teorije nekoj amater da dojde na red, ili go preplatile za duplo poso nemale poim kolku se davackite i vkupnite troskovi pa posle placele deka ne ni cinela drzavata.[DOUBLEPOST=1456414631][/DOUBLEPOST]
Na drugar pred 5-6 meseci mu zariba bmwto, 320d. 100 pati mu reko da ne kupue takva kanta i taka mu treba zasto ne slusa. Edvaj najdoa nekoj poloven gol motor vo kocani, go zema na nevideno i go plati 800 evra, go sobraa bmwto i mislam go sitna za 2500 evra samo da ne go gleda pred zgrada. Pa mu donesov jas seat leon 1.9tdi kako od fabrika.

Абе види не мислам ја да одиш на слепо без да истражиш каде што како за купување. Уште па подобро ако имаш пријател што се бави со тоа па да ти заврши работа. Ќе си видиш огласи едно друго, ќе се слушнеш со човек што продава, роднина ако имаш ќе истражи теренот таму да се распраша.

Нормално тој што отишол на слепо да се мафта по плацеви само колку да се рече, и да тера бизнис со Бугари, Турци и Иранци наебал.

Ја мојата така ја испазарив од комшија на роднината кај што живее. Убаво, редовно сервисирано, како што треба. И тоа што те прашував за кумплунгот си се среди тука на мајстор, ништо сериозно.

Може да испадне поголем трошок и да одземе повеќе време, ама добар е ќарот ако се заврши ко што треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom