Колку кошта отприлика смена на двомасен замаец?
300-500 евра.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку кошта отприлика смена на двомасен замаец?
Радиото е cd Clarion фабричко нема мп3 од Ц3 2003, а шаршерот е Blaupunkt со 6 цд.Моделите не ги знам. Имам и ФМ трансмитер ама звукот не се споредува со плеерот. Во меѓувреме најдов наназад едно објанување да ЦД то биде CD-R и да биде снимено на WMPlayer и на најмала брзина за да биде подобро отчитано. Ова со режачот не се сложувам бидејќи се што имам снимано со WMPlayer слабо се читаат. Ај ќе пробаме со друг![]()
Се зависи дали сакаш да ги дадеш парите по стајлинг или по сервиси.Алфа 147 и евтино одржавање се два различни света.Поздрав мои форумски пријателчиња
Сакам да си купам некој убав хеџбек дизел негде од 3000-4000 евра што нема да биде многу скап за одржавање. Јас гледав по интернетов и ми фатија око Peugeot 307, Alfa Romeo 147 и Opel Astra GTC. Дали ќе може некој да сподели искуство за овие коли или да ми препорачате некое количе во рамките на мојот буџет
Фала однапред![]()
Кога веќе ги споменавме радиавва мене ми е недоумица долго време една работа
Дали може на празно цд или усб да се снимаат песните на радио,како што тоа беше едно време со касетите???
Пример свири некоја песна или незнам комедија на радио и јас одбирам да ми се сними.
Би било логично да може бидејќи ова беше на техника пред 20 години,но сега незнам дали ја има и на кој начин би се снимало
Се зависи дали сакаш да ги дадеш парите по стајлинг или по сервиси.Алфа 147 и евтино одржавање се два различни света.
најевтино за одржавање голф 4.Деловите се живо џабе.Најди добар примерок бензин да биде кој ќе биде со целосна опрема или петка бензин(но ќе треба да одвоиш повеќе)Јас во моментов возам 5ка и сериозно би се вратил на 4ка ако најдам црвена боја и убав примерок.
Убавите одат околу 2500-3000 па така ќе ти останат пари за плински систем и убави фелни и гуми со кои можеш ептен да го дотераш
Едно полирање и ќе биде авион.Нешто вакво да речеме![]()
Алфи имаат проблем со предници поточно кога ќе треба да ја менуваш глава ќе те фати од цената и при толку пари дадени никогаш нема да ти биде 100% исправна колата.Затоа и се толку евтини
Peugeot 307 2.0 HDi имаa најчест проблем со дизни и пумпата за гориво.Огромни проблеми и многу други дефекти знае да јави со електроника исто како и на 1.6 HDi. Пријател имаше 2.0 и ова не го зборам на памет.Живот не виде со дизните и на крај едвај го среди и откачи.
Многу се извозени и речиси пред распаѓање се сите.Бензинци незнам дали имаат мани и какви се,но сигурно има посочувани примероци
За опелот незнам ништо искрено во поглед на дефекти,освен што ентериерот ми е многу безвезе и оние портокалови екрани ми се ептен заникаде.Сепак ствар на вкус нели
Се на се голфот е најиздржлив и најмалку ќе те изневери од сите овие тука.Парите што ќе ги фрлам за сервиси со алфата ќе ги дадам по кафани и на стајлинг кај голфот![]()
Ако сакаш добар иструктор ќе одиш во Шкорпион кај Марјан постар човек ќе те научи не само да возиш туку и како да си ја одржуваш колата, има тој за секоја категорија ако сакаш можам да те препорачам.Што мислите, која е најдобра авто-школа во Скопје?
Извини друже али кај 147 не е така со предницата. Делови има и не се скапи како некогаш што беа.Се зависи дали сакаш да ги дадеш парите по стајлинг или по сервиси.Алфа 147 и евтино одржавање се два различни света.
најевтино за одржавање голф 4.Деловите се живо џабе.Најди добар примерок бензин да биде кој ќе биде со целосна опрема или петка бензин(но ќе треба да одвоиш повеќе)Јас во моментов возам 5ка и сериозно би се вратил на 4ка ако најдам црвена боја и убав примерок.
Убавите одат околу 2500-3000 па така ќе ти останат пари за плински систем и убави фелни и гуми со кои можеш ептен да го дотераш
Едно полирање и ќе биде авион.Нешто вакво да речеме![]()
Алфи имаат проблем со предници поточно кога ќе треба да ја менуваш глава ќе те фати од цената и при толку пари дадени никогаш нема да ти биде 100% исправна колата.Затоа и се толку евтини
Peugeot 307 2.0 HDi имаa најчест проблем со дизни и пумпата за гориво.Огромни проблеми и многу други дефекти знае да јави со електроника исто како и на 1.6 HDi. Пријател имаше 2.0 и ова не го зборам на памет.Живот не виде со дизните и на крај едвај го среди и откачи.
Многу се извозени и речиси пред распаѓање се сите.Бензинци незнам дали имаат мани и какви се,но сигурно има посочувани примероци
За опелот незнам ништо искрено во поглед на дефекти,освен што ентериерот ми е многу безвезе и оние портокалови екрани ми се ептен заникаде.Сепак ствар на вкус нели
Се на се голфот е најиздржлив и најмалку ќе те изневери од сите овие тука.Парите што ќе ги фрлам за сервиси со алфата ќе ги дадам по кафани и на стајлинг кај голфот![]()
Другар земи си Алфа 147 за млад човек е измислена за 2,000 евра можеш да си најдеш сочувана а за 3,000 евра можеш со фејслифт да најдеш со кожа и со сите дрангулии и еве земи вози Алфа и голф и ќе видиш дека алфата има далеку поубава вожња отколку Голф 4 кој е тромав.Поздрав мои форумски пријателчиња
Сакам да си купам некој убав хеџбек дизел негде од 3000-4000 евра што нема да биде многу скап за одржавање. Јас гледав по интернетов и ми фатија око Peugeot 307, Alfa Romeo 147 и Opel Astra GTC. Дали ќе може некој да сподели искуство за овие коли или да ми препорачате некое количе во рамките на мојот буџет
Фала однапред![]()
Моментално поседувам Mitsubishi Carisma 1.9 DI-D 102 PS (75 kW), и би ја препорачал бидејки сум задоволен.Поздрав мои форумски пријателчиња
Фала однапред![]()
И јас ја имам возено навистина има убава вожња а и убаво количе е стварно а и убаво е што не е тесна и има убав гепек.Моментално поседувам Mitsubishi Carisma 1.9 DI-D 102 PS (75 kW), и би ја препорачал бидејки сум задоволен.
Засега ми е супер, после 20.000 км нема ништо лошо покажано или расипано. Супер комфорт, не е бавна, има супер старт, мала потрошувачка и тих мотор,
Ја купив регистрирана во МК за 4к еура. Од странство може да ја најдеш многу поевтино.
Недостатоци - недоволно поднесувања на седиштата и малку потешко се достапни деловите.
Ми одговара со киловатите (оти сум возач - почетник) и уште година и три месеци не планирам да ја променам.
![]()
Мојот другар има опел астра гтц бензинец со најслаб мотор , одржувањето му е прилично ефтино но се жали на потрошувачата демек трошела 7-8 отворено 10-12 градска, иначе многу добра кола.Поздрав мои форумски пријателчиња
Фала однапред![]()
комшијата мој врајќаки се назад ја удри вратат од мојата кола и ја наби (не е многу а не е ниту малце) па ме интересире со исправање на истат и фарбање на делот кај што е удрена бојата ќе дели од фабричката или не ?
Зависи колку ќе вложиш-има мајстори кои со гаранција поправаат без никаква разлика од старата боја.
на мој другар странци во БТ малку му го удрија Чиквенчентото и , го однесе во најдобриот сервис и за 200 евра санираа оштетување околу 15 см во дијаметар. Другарот даваше опклада за тој што ќе го најди местото на удар-но немаше шанса иако јас имам големо искуство со такви работи