Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Двомасен замаец има а со 200-250 евра ако помине на коњ ќе биде,освен ако го

Има опција поевтино да се преправи да не биде двомасен замаец ама многу ретко да се најде чесен и искрен маалски механичар.
Овластениве сервиси се во состојба крвта да ти ја исцедат до последна капка.

Ма какви овластени сервиси... Овластен сервис кажав само ако ја земам нова и додека и трае гаранцијата, после тоа има мајстори, мислам јас лично имам 2-3 мајстори од поверение со долгогодишно искуство... Инаку да - постои опција да се стави фиксен замаец, точно, поевтино е - да, ама не е препорачливо... Тие мотори имаат прилично изразени вибрации при работење и вртежниот момент не им е мал... Така да на кого не му пречат вибрациите и тресењето при поаѓање и шаллтање и ако е спремен да менува држачи и слични тракатанци нека го преправи... Ама ако не се чека да почне да струже железо на железо па да се менува ламелата, нема проблем со замаецот, нема потреба од менување... Инаку има уште поевтина варијанта, односно да се види ако потисната плоча е во добра состојба, може да се помине само со нов друк лагер кој кошта 1000ден и уште некои 1000-1500 да се прекове истата ламела, нормално ако знаеш некој човек кој знае да го направи тоа... Пак кажувам - сето тоа под услов да не е возено така долго време и да не дошло се за у курац...

4500 ден само казанче (радиатор некој мал) оргинално ми рекоа и што марка е а казанче кинеско некое ми нудат за 1500-2000 ден па потоа следува + пари за мајстор така да и јас нзн како да постапам.

4500 ден само казанче (радиатор некој мал) оргинално ми рекоа и што марка е а казанче кинеско некое ми нудат за 1500-2000 ден па потоа следува + пари за мајстор така да и јас нзн како да постапам.
Мора од кај тој да земеш мајстор? Пробак да најдеш некој друг што ќе ти даде пониска цена тоа е многу за такво казанче мој другар купи половно оргинал за 1,800 ден.

Мора од кај тој да земеш мајстор? Пробак да најдеш некој друг што ќе ти даде пониска цена тоа е многу за такво казанче мој другар купи половно оргинал за 1,800 ден.

Polovno nikako.Samo novo kazance.

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1800097
Fiat Grande Punto 2007 прв сопственик 3400 E
Што мислите за огласов, јас уште сум без ауто
cheesy.gif
. Како се погодени овие па и ако го знае некој нека каже што како

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1800097
Fiat Grande Punto 2007 прв сопственик 3400 E
Што мислите за огласов, јас уште сум без ауто
cheesy.gif
. Како се погодени овие па и ако го знае некој нека каже што како
Јас вакво имам возено 10км, беше ново дали 20.000 км. имаше поминато. Многу трома кола. Не би ја земал и поефтино да ја дава.

Јас вакво имам возено 10км, беше ново дали 20.000 км. имаше поминато. Многу трома кола. Не би ја земал и поефтино да ја дава.
Како гољф 2 да возиш :D

Како гољф 2 да возиш :D
Никогаш во живот голф 2 немам возено. :)
Во тоа време возев повеќе коли, ова гранде пунто требаше да го однесам само до одредена дестинација ептен слаб мотор имаше, Фиат кој ми важел за производител на агресивни мотори ме изненади во негативна смисла.

Здраво дечки. Сакам да земам фиат стило 1.9 јтд 116 кс па ме интересира ваше мислење, искуства, како се за одржавање..
Во хрватски Аутоклуб беше бр.1 модел кој го препорачуваат, а е потценет на пазарот(нормално од половните)

Валео казанче за парно 4500 ден без работна рака дали се исплајќе да се стави такво или кинеско некое од 1500-2000 ден ? шо е разликта?

едно прашање како не упатен.. треба да купувам кола од охрид( јас сум од скопје) е сеа колата е на ох таблици.. и сега коа сопственикот ке ја одјави и ке ги предаде таблиците..јас каде треба да ја пријавам колата у Скопје или можам и во Ох.. ( и ако треба во скопје како би ја донел то тука без таблици или издават некои на краток период? ) и коа се купува кола што друго освен купо продажен договор треба?

едно прашање како не упатен.. треба да купувам кола од охрид( јас сум од скопје) е сеа колата е на ох таблици.. и сега коа сопственикот ке ја одјави и ке ги предаде таблиците..јас каде треба да ја пријавам колата у Скопје или можам и во Ох.. ( и ако треба во скопје како би ја донел то тука без таблици или издават некои на краток период? ) и коа се купува кола што друго освен купо продажен договор треба?
Јас колку што знам ја купуваш ја носиш во ск и од таму ги вадиш ги враќаш табличките и тука ја пријавуваш во ск.[DOUBLEPOST=1446755047][/DOUBLEPOST]
Валео казанче за парно 4500 ден без работна рака дали се исплајќе да се стави такво или кинеско некое од 1500-2000 ден ? шо е разликта?
Скапо е пошто сигурно ќе ти земе плус 2,000 ден за работна рака.[DOUBLEPOST=1446755144][/DOUBLEPOST]
Никогаш во живот голф 2 немам возено. :)
Во тоа време возев повеќе коли, ова гранде пунто требаше да го однесам само до одредена дестинација ептен слаб мотор имаше, Фиат кој ми важел за производител на агресивни мотори ме изненади во негативна смисла.
Ја имам возено и вожњата скоро иста е, таква крута осеќаш сите мали дупки недај боже некоја голема тогаш мислиш дека ти отпаднал бубрегот на улица :D

Ја купуваш, правиш купопродажен договор и со ОХ таблиците ја враќаш во Ск. Утре дента ги вадиш таблиците и сообраќајната и му ги праќаш по автобус он да ги одјави во Охрид и откако ќе ги одјави ти ја враќа по автобус сообраќајната. Доколку нејќе да се замара со одјавување, ја одјавувате веднаш кога ќе ја купиш, али ќе треба да си извадиш пробни таблици за да се вратиш до Ск. Иначе не можеш да ја пријавиш во Охрид.

Инаку да прашам можеби веќе имам прашано но сепак денеска пак налетав на неа па да слушнам мислење за Алфа Ромео 164, 2.0 Бензинец

http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=1414333

Дали е многу пари 1,500 евра за неа?

Јас лично за овие 164 ките врска неам какви се...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom