Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Jas imam a4 2004. Iskreno odrzuvanjeto vo Porse e izgor, no zatoa pak na strana ne e nisto poskapo od golf. Taka da ostanuva samo na mitot od vremeto koga imase golf 1 za dzabe a audi bese poim.

ROMA ROMA ROMA

Хехехе, ма какво Порше, какви глупости... Во Порше само ако е купена нова од таму и додека и трае гаранција, после ја кај сакам ... За редовни сервиси од типот на масло, филтри, антифриз и плочки, гуртни, дискови не ја носам на сервис... Околу моторот одржувањето ти е исто со Голф, да, пошто ист мотор носат... Поскапо е само во предницата... И кога бараш делови околу моторот барај како за Голф или уште подобро како за Шкода или Сеат, не како за Ауди, пошто мајка си ебале тоа дилерите, ако незнаеш за сите марки ке ти продаваат еден ист дел по различни цени...

Денес ми се јави следниов проблем кај голф 6, 2012 година: кога ќе се вклучи десниот жмигавец сијаличката на таблата и она тропкањето (звукот) дека е вклучен жмигавецот се дупло побрзи од претходно. Не е постојано така, да речеме 7 од 10 пати се прави. Надвор жмигавците на десната страна си работат сосема нормално, кога ќе се вклучат четирите се' е нормално, ова се случува само кога ќе се активира десниот жмигавец. Што може да е?

Некоја од сијаличките е при крај или рилејот те зафркава. Прво провери ги сијаличките. После, поскапата работа.

Денес ми се јави следниов проблем кај голф 6, 2012 година: кога ќе се вклучи десниот жмигавец сијаличката на таблата и она тропкањето (звукот) дека е вклучен жмигавецот се дупло побрзи од претходно. Не е постојано така, да речеме 7 од 10 пати се прави. Надвор жмигавците на десната страна си работат сосема нормално, кога ќе се вклучат четирите се' е нормално, ова се случува само кога ќе се активира десниот жмигавец. Што може да е?
obicno ako trepka pobrzo sijalickata ti e pregorena

ROMA ROMA ROMA

во врска што пишав за парното на колата што дуе ладно наместо топло мајсторо ми рече дека копчето за пренасочување работело некое црево од моторо што излегувало било врело а другото било ладно и тој заклуче дека некој ладилник што бил само за парно бил запушен и ми рече дека ке пробал со вода под силен притисок (во некоја перална за коли да го испере) ама ако не успее вика мора да го смениме ама вика ако го вадам не планирам истото да го местам пат само ново да се стави а новот ми рече дека ќе ме коштало 7500 денара па ме интересире некој совет во врска со цената или друго решение ?

во врска што пишав за парното на колата што дуе ладно наместо топло мајсторо ми рече дека копчето за пренасочување работело некое црево од моторо што излегувало било врело а другото било ладно и тој заклуче дека некој ладилник што бил само за парно бил запушен и ми рече дека ке пробал со вода под силен притисок (во некоја перална за коли да го испере) ама ако не успее вика мора да го смениме ама вика ако го вадам не планирам истото да го местам пат само ново да се стави а новот ми рече дека ќе ме коштало 7500 денара па ме интересире некој совет во врска со цената или друго решение ?

Тоа е мало хладњаче за во кабината,треба цела средна конзола да се растури,за да може да се извади,би требало да можеш да го видиш од фиоката кај совозачкото седиште..Тоа хладњаче кошта околу 1000-1500 денара,а за работа рака ќе ти земе 4000-5000 денара..Ако убаво сум те разбрал од текстов..Мој совет,да ги најдеш овие од Скопје,т.е од Радишани,Опел Кардаш,тие работат 99,5% со Опели,имаат и делови за нив,па договори се..Ги има на фејсбук,пиши само Опел Кардаш и ќе ти излезе..

Тоа е мало хладњаче за во кабината,треба цела средна конзола да се растури,за да може да се извади,би требало да можеш да го видиш од фиоката кај совозачкото седиште..Тоа хладњаче кошта околу 1000-1500 денара,а за работа рака ќе ти земе 4000-5000 денара..Ако убаво сум те разбрал од текстов..Мој совет,да ги најдеш овие од Скопје,т.е од Радишани,Опел Кардаш,тие работат 99,5% со Опели,имаат и делови за нив,па договори се..Ги има на фејсбук,пиши само Опел Кардаш и ќе ти излезе..
za tie pari i vo strumica ke go napravat ja baram eftina varijanta :)

za tie pari i vo strumica ke go napravat ja baram eftina varijanta :)
Eфтина варијанта немаш баш...
Лошо за парно е шо мора да отвараш табла. Т.е. да вадиш се комплет за да стигнеш до радијаторчето.
Мислам оти кај некои Опели не беше баш тешко да се извади, излегува преку фиоката.
Имаш две црева на ладничето (фактички радијаторот шо ти ја грее кабината). Од едното влегува топол антифриз од моторот, од другото излегува антифризот и се враќа во блокот. Губи дел од топлината низ радијаторо и малце поладно се враќа преку другото црево назад во моторот.
Чим е ладно, значи дека е затнато. Под притисок можеби и ќе се одзатне, ако не... мора ново.

Дечки мал совет на брат ми му нудат рено меган, сака да го земе, но бидејки се знам со човекот и од истиот го земав и мојот сценик, ни кажа дека моторот е правен ремонт пред 3 месеци , има поминато 250 000 , 1.9дци , никогас не сум читал ниту сум запознаен со ремонти на моторите и што как де се прави со овие возила, дали вреди да се земе? Ремоннтот е правен во швајцарија во лиценцирана работилница ( но не во рено филијала).
Фала за споделените мислења , поз. и се читаме (y)

Аκо е ρемонтот изρаботен κвалитетно тоа е еднаκво на нов мотоρ и многу безгρижни κилометρи!

Дечки мал совет на брат ми му нудат рено меган, сака да го земе, но бидејки се знам со човекот и од истиот го земав и мојот сценик, ни кажа дека моторот е правен ремонт пред 3 месеци , има поминато 250 000 , 1.9дци , никогас не сум читал ниту сум запознаен со ремонти на моторите и што как де се прави со овие возила, дали вреди да се земе? Ремоннтот е правен во швајцарија во лиценцирана работилница ( но не во рено филијала).
Фала за споделените мислења , поз. и се читаме (y)

So e opfateno pod toj remont? So tocno e smeneto,klipovi,radilica,glava?Cim e vo licencirana rabotilnica vo EU ne bi trebalo da ima problem.Zaebano e ako ja pravel nekoj turcin ili rumun,i mnogu remonti ne se pogoduvaat da znaes.Garancija ima li?[DOUBLEPOST=1446112303][/DOUBLEPOST]
Аκо е ρемонтот изρаботен κвалитетно тоа е еднаκво на нов мотоρ и многу безгρижни κилометρи!

Ako ja pravel nekoj Turcin ili Rumun nisto nema da ispadne,moze ja proslakale kolku da poodi 5-10.000 km i vo gjubre posle.

So e opfateno pod toj remont? So tocno e smeneto,klipovi,radilica,glava?Cim e vo licencirana rabotilnica vo EU ne bi trebalo da ima problem.Zaebano e ako ja pravel nekoj turcin ili rumun,i mnogu remonti ne se pogoduvaat da znaes.Garancija ima li?[DOUBLEPOST=1446112303][/DOUBLEPOST]

Ako ja pravel nekoj Turcin ili Rumun nisto nema da ispadne,moze ja proslakale kolku da poodi 5-10.000 km i vo gjubre posle.
Vo svajcarija e praven remontot , a se poznava po nesto toa, po zvukot na motorot ili kako sto, mislam dali ima nekoi specificni indikacii sto bi ukazuvale na loso izvrsena rabota, dek mozeme da ja zemam kolava i da ja vozime 500-600 km bez problem

Zdravo imam eden problem ne mi rabotat sjalickite vnatre koga ke se otklucvat vratite ako znae nekoj sto moze da bide ?? AUDI a4 97

Vaka momci edno prasanje od mene :) Vo plan sum da zimam Alfa Romeo 145 1.6 boxer ! Ima li nekoj iskustvo so Alfa i na koi raboti treba da obrnam vnimanie pri kupuvanje ! Fala odnapred i sekoj sovet mi e dobredojden :D
Зошто баш 145ка? нели ти е подобро да си земеш 156 1.9 jdt? или пак ете ако сакаш таква мала 147 бензинец 1.6 со плинче.

Го користел ли некој антифризот од Тотал,сакам да го сменам,па да видам некој форумаш ако го користи...Ова е тоа..
TOT_CLACE_Auto-Supra.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom