Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
me interesire zosto na kolata klimata e postaveno na toplo i koga sakam da pojacam na toa 1/2/3/4 pocnuva da duva ladno namesto toplo a kolata ja ima postignato svojata rabotna temperatura dali jas nzn kako se oklucuva poso sum presen vozac i prva kola i imam use edna dileeme na oklucuvanjeto zadujuva toplo 2-3 sek i posle pocnuva ladno namesto toplo dajte nekoe resenie inaku stanuva zbor za corsa 02/03 god?

Автоматчето за парното е заебано 100%..Или насочувачот за топлина,а може да е и самото копче кога го вртиш,сврти го на ладно да дува,и види дали воопшто се врти..И на крај што не би требало да е е,диктон на главата на моторот..

Пак јас... Само да се осигурам дека математиката ми е како што треба.

Значи го земам Мерцедесов 5000 евра од Бугарија (2005 год, 150-170 коња), и после ке ме чини вкупно уште 2000 евра комплет да ја ставам на македонски таблички така?

Пак јас... Само да се осигурам дека математиката ми е како што треба.

Значи го земам Мерцедесов 5000 евра од Бугарија (2005 год, 150-170 коња), и после ке ме чини вкупно уште 2000 евра комплет да ја ставам на македонски таблички така?

Не. Ќе те чини многу повеќе. :)

Тие ФМ трансмитерите се од тие што се уклучуваат во оноа од кое што се пали цигара нели? :)

Да тие се, само ке си земеш поквалитетно некое, нема да зимаш од оние од 200 денари :D еве неколку примери
http://www.conrad.mk/artikel.php?ks=370825
http://www.conrad.mk/artikel.php?ks=372223
http://www.conrad.mk/artikel.php?ks=371236

Тие се ама не го залетувај да ги испука парите за безвезе, квалитетот им е тука негде на сите трансмитерчиња а цената максиумум +/-500 денари за некое поасално( во АутоЛидер во Скопје имаш доста избор), а не како што претеруваат овие Конрад со цени до 50 евра, па за 50 евра има нови солидни радиа со усб какви ти душа сака а не за една играчка како овие да се лупнат толку пари...

Побарај по продавнициве имаш солидни 2DIN радија кои ке одговараат на тој отвор само што цената не е 50 евра како што напоменав..

Автоматчето за парното е заебано 100%..Или насочувачот за топлина,а може да е и самото копче кога го вртиш,сврти го на ладно да дува,и види дали воопшто се врти..И на крај што не би требало да е е,диктон на главата на моторот..
celo leto si bese postaveno na ladno i si rabotese klimata ok sega koga zaladi go zavrtev natoplo i sinoka za prv pat sakav da se stopli ama toa duvase ladno i sto bese najinteresno od nekoi otvori duva toplo a od nekoi ladno i koga ke pojacis pocnuva od sekade da duva ladno

Последно уредено:
Никој нема никакво мислење околу ова ???
Вклучувам жмигавец и се пали и свети константно, не трепка како што треба да трепка нормално ... Без разлика дали е лев, десен или сите 4, било како да пуштиш светат, не трепкаат ... Нешто околу автоматчето ке да е проблемот или што ??? Пошто кога ке пуштам жмигавци, го слушам автоматчето како ке кликне само еднаш и толку и жмигавците светат ... Околу 20 часот се вратив дома и беше ОК, сега кога излегов околу 23:30 се случува ова што пишав...

Никој нема никакво мислење околу ова ???
Вклучувам жмигавец и се пали и свети константно, не трепка како што треба да трепка нормално ... Без разлика дали е лев, десен или сите 4, било како да пуштиш светат, не трепкаат ... Нешто околу автоматчето ке да е проблемот или што ??? Пошто кога ке пуштам жмигавци, го слушам автоматчето како ке кликне само еднаш и толку и жмигавците светат ... Околу 20 часот се вратив дома и беше ОК, сега кога излегов околу 23:30 се случува ова што пишав...
releto ti zaglavuva

ROMA ROMA ROMA

не сум работел со опели, но вероватно е вентилот на цревото за топла вода. тоа можи да се види ако се пушто парното со загреан мотор и да се оди со рака по цревото од топлата вода што доаѓа од моторот. ако пред вентилот е топло цревото а после вентилот е ладно, проблемот е во него. некогаш мора да се извади онаа касетата за чување на ситници(претинац) за да се стигни до вентилот. обично се наоѓа над совозачките нозе

Аман бе кога ќе сватите дека стар мерцедес купува клошар за престиж.
Ако си газда оди во салон истреси 40-50к за нов мерцедес па покажувај престиж

Аман бе кога ќе сватите дека стар мерцедес купува клошар за престиж.
Ако си газда оди во салон истреси 40-50к за нов мерцедес па покажувај престиж

Значи половните Мерцедеси според твое мислење треба да се уништуваат така?Грешка си пријателе,голема грешка си.Кола се купува за потреба,незнам од каде ти е тоа за престиж..

celo leto si bese postaveno na ladno i si rabotese klimata ok sega koga zaladi go zavrtev natoplo i sinoka za prv pat sakav da se stopli ama toa duvase ladno i sto bese najinteresno od nekoi otvori duva toplo a od nekoi ladno i koga ke pojacis pocnuva od sekade da duva ladno
Kolku vreme cekas za da se zagree kolata , ako imas defek so parnoto moras na elektricar, ili proveri dali imas antifriz, mene na puntoto prethodno bez antifriz mu trebase bajagi vreme na ladna kola da startuva parnoto , a so antifriz odma za nekoja minuta, e sega od kola do kola ima razlika neli :) , ova e moeto iskustvo so puntoto koe go imav porano

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom