Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ова го приметувам кај некои коли, во случајов ме интересира за Mercedes CLK.

Обично позади на багажникот си пишува CLK. На една огласена не видов ништо да пишува. Иста година се колите и на таа што пишува позади, и на таа што нема ништо позади освем Мерцедес знакчето.

Дали ова немора да значи ништо, или можеби на таа кола без напишано CLK на багажникот (туку само знакчето) предтоа и бил скршен задниот дел па овој е сега нов и затоа не пишува CLK на него?

Благодарам однапред.

Не мора ништо да значи ... Кога порачуваш нова кола ( ако веќе не ја земаш од тие на лагер што се ) те прашуваат дали сакаш или не сакаш да имаш ознаки од тој тип на неа... А може и да имала ама да се извадени, може да му ги украле, може и компресор на перење да му има одлепено некоја па ги извадил и другите... Мене ми одлепија на перење и со 2-стран лепак пак си ја залепив на исто место ...

А најчесто се фарбани па не ставаат отпосле знакчиња
Воопшто, најчесто сами ги вадиме за подобар изглед :D

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

да нема некој инфо за фиестава? http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1778991
Вака на слика добро изгледа ама според парите и километрите 9-10 литри на 100 многу е.
Меѓу малкуте совесни е што не лажира потрошувачка[DOUBLEPOST=1445171162][/DOUBLEPOST]
Чаре за да напрам клуч со кој ќе можам да користам далечинско отварање и затварање?
Поевтина варијанта ти е да си купиш аларм со централно и негова монтжа ќе те коша околу 2-2,5к денари може и до 3к ама зависи од лакомоста на електричарот.

Долколку се разбираш во електрика можеш и сам да го монтираш бидејќи има упатство за користење и шема[DOUBLEPOST=1445171515][/DOUBLEPOST]
Имам проблеми со борд комјутерот на Фиат Стило едноставно се побркува се почнува да му свети сите копчиња и по некое време се си доаѓа во нормала некое чаре ?
Неквалитетна инсталација и електрика на фиат и алфа групација.
Продај тоа може да му текна и во возење кога не треба да угаси[DOUBLEPOST=1445171616][/DOUBLEPOST]
Дали има начин да пресметам, или пак знае некој отприлика колкава би била царината за
Рено Меган 20.0 16в, 2004, 1,998цм3 со 135кс?
70% каталошка цена

Последно уредено:
1360730169cc9835302dff9bbaef24187926a4d631588a91fda90eb37f1113827892d4cf.jpg
7094143172cc1c509a0efb940174b409d8443d622e0fe12b98ca1366ebb800098750f4f5.jpg
како да ги санирам тие решки (изгребани) на најлесен начин и најефтин начин ?

Се спречкавме нешто за една навика во возењето со другар па ми треба точна информација. Имено, кога стојам на семафори или онака кога ја пуштам колата избацена пред да застанам некаде си ја држам ногата на кумплуг и не ја избацувам колата од брзина, си стои во прва. Е сега, тој инсистираше дека тоа не било добро за ламелата и дека е подобро да се избаци од брзина и така да стои. Не верувам дека има некаква врска тоа, на крај краева истото нешто се случува со колата на 2та начини, ама ми се разбуди љубопитноста и ми треба потврда :)

Се спречкавме нешто за една навика во возењето со другар па ми треба точна информација. Имено, кога стојам на семафори или онака кога ја пуштам колата избацена пред да застанам некаде си ја држам ногата на кумплуг и не ја избацувам колата од брзина, си стои во прва. Е сега, тој инсистираше дека тоа не било добро за ламелата и дека е подобро да се избаци од брзина и така да стои. Не верувам дека има некаква врска тоа, на крај краева истото нешто се случува со колата на 2та начини, ама ми се разбуди љубопитноста и ми треба потврда :)
Другар ти е во право.

Не е добро никако притисната ногата на кумплугот,ама никако не е добро..Ти место сам себе да си помогнеш,да не даваш пари за менувачи ти зорле даваш..Избаци ја од брзина кога стоиш на семафор,ништо не те кошта.

Не е добро никако притисната ногата на кумплугот,ама никако не е добро..Ти место сам себе да си помогнеш,да не даваш пари за менувачи ти зорле даваш..Избаци ја од брзина кога стоиш на семафор,ништо не те кошта.

Што може да се заебе, со мењачот нешто?

Ми треба совет ми се скина сајлата од рачната највероватно пошо иде на празно ама тоа и не е баш проблем сакав да идам да ја сменам и со тоа сакав да ги сменам сите плочки од кочниците арно ама задните ми се закочени-блокирани. Можам сам да ги одблокирам некако или морам мајстор-шлеп служба да викам? Да ми дадете совет за плочки низ Скопје сосе промена? Во Пежо гледам овластениот се 2800 предни + 2450 задни сосе работна рака.

колку пари нов заден штоп за голф 5 да не знае некој? од прилика....

Што може да се заебе, со мењачот нешто?
Друг лагер,ламела,корпа,потисна,евентуално и сајла ако е механички или кумплуг ако е хидрауличен

Ми треба совет ми се скина сајлата од рачната највероватно пошо иде на празно ама тоа и не е баш проблем сакав да идам да ја сменам и со тоа сакав да ги сменам сите плочки од кочниците арно ама задните ми се закочени-блокирани. Можам сам да ги одблокирам некако или морам мајстор-шлеп служба да викам? Да ми дадете совет за плочки низ Скопје сосе промена? Во Пежо гледам овластениот се 2800 предни + 2450 задни сосе работна рака.

Многу пари е тоа..Плочките се некаде од 900 до 1500 денара,најквалитетни,јас земав Томекс мислам,950 денара + 300 за работна рака,вкупно ме кошташе 1300 денара само за предните тркала..Позади се гуртни,ги платив 750 денара ЛПР Италијански,плус 300 денара за рака..Ми испадна менување на предни плочки + задни гуртни околу 2400 денара..[DOUBLEPOST=1445262313][/DOUBLEPOST]
колку пари нов заден штоп за голф 5 да не знае некој? од прилика....

Мора ли нов?Имаш половни по 30-40 евра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom